Arkadaşlar, öncelikle xp den ve bana verdiği hatalardan bıktım ve daha önce bilgisayarıma WIN 7 yükledim. gayet de memnun kaldım. ancak daha sonra format atmam gerektiğinde bir sorunla karşılaştım. Sorun şu:
- Win 7 yi yüklerken "ŞİMDİ YÜKLE" seçeneğini tıkladıktan sonra "ÖZEL VE YÜKSELTME" seçeneklerinden özeli, yani yeni bir kopya yüklemeyi seçiyorum. Sonra gelen sayfada hard diskler çıkıyor ve istediğim diske formatı attıktan sonra kopyayı yükle kısmına bastığımda şöyle saçma sapan bir uyarı alıyorum: " sürücü medyanızda herhangi bir önyükleme diski bulunmamaktadır... sürücü medyasını takın ve devam tuşuna basın.. NOT: bu bir usb disk, dvd vs olabilir.. - halbuki ben bunu hem dvd varken hem de usb varken denedim. yani iki farklı format şekli ile denemem de de aynı saçma hatayı aldım. Çözümü bileniniz varsa lütfen ulaşırsanız çok sevinirim... iyi günler...
başka bi win7 indirip onla dene birde win7 iso. sunda sorun olabilir
quote:
Orijinalden alıntı: muradisdan
başka bi win7 indirip onla dene birde win7 iso. sunda sorun olabilir
kardeşim yorumun için öncelikle teşekkürler. ancak home premium ve diğer tüm sürümlerinde aynı cevabı verdi. büyük ihtimal boot ayarlarıyla ilgili bir durum var ancak ben bir türlü çözemedim. xp de hiçbir sorun yok ama win7 de öyle bir sorun çıkıyor hep karşıma. İLGİN İÇİN TEŞEKKÜRLER..
Selam Zannedersem Win7'yi kurarken ayrılmış olan 100 MB civarındaki alanı silmeden yükleme yapmaya çalışıyorsunuz? Yeni bir Win7 yüklemek için o alanı silmeniz gerekiyor. Bunun için; 1. HDD bölümlerini gördüğünüz pencerede ve sağ alttaki gelişmiş linkine tıklayın. 2. Açılan menüden 100 MB ve kuracağınız bölümü Sil ile birleştirin. 3. Birleşen bölümü formatlayın 4. Sol alttaki sürücü yükle linki ile, isterseniz bilgisayarınıza ait özel sürücülerinizi ekleyin. Örneğin; AHCI, RAID, LAN, Chipset, Realtek audio vs.. 5. Devam ederek yüklemeyi gerçekleştirin.
Not: Eğer elinizdeki Win7 modifiye ise, yüklemeyi gerçekleştirmeyebilir. Çünkü bazı çokbilmişler sistemi fakirleştirerek, olmadık sorunlara yol açacak şekle sokuyorlar. Kolay gelsin..
quote:
Orijinalden alıntı: Bay_KG
Selam Zannedersem Win7'yi kurarken ayrılmış olan 100 MB civarındaki alanı silmeden yükleme yapmaya çalışıyorsunuz? Yeni bir Win7 yüklemek için o alanı silmeniz gerekiyor. Bunun için; 1. HDD bölümlerini gördüğünüz pencerede ve sağ alttaki gelişmiş linkine tıklayın. 2. Açılan menüden 100 MB ve kuracağınız bölümü Sil ile birleştirin. 3. Birleşen bölümü formatlayın 4. Sol alttaki sürücü yükle linki ile, isterseniz bilgisayarınıza ait özel sürücülerinizi ekleyin. Örneğin; AHCI, RAID, LAN, Chipset, Realtek audio vs.. 5. Devam ederek yüklemeyi gerçekleştirin.
Not: Eğer elinizdeki Win7 modifiye ise, yüklemeyi gerçekleştirmeyebilir. Çünkü bazı çokbilmişler sistemi fakirleştirerek, olmadık sorunlara yol açacak şekle sokuyorlar. Kolay gelsin..
Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Dediğiniz alanı silerek de denemiştim. Sorun hard disklerin biçimlendirme yada yükleme alanları değil aslında. kopyayı yükle seçeneğini tıkladığım anda win7 sürümlerinin (kopya ve orjinal ikisinde de denendi) yükleme diski yada usb bellekde görülmemesi. bir türlü anlam veremiyorum. ama dediğinizi tekrar deneyeceğim. EMEĞİNİZE SAĞLIK...