Şimdi Ara

Windows 7 kurulumu hakkında...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Windows 7 kurmanın en kolay yolu nedir diğer yollar beni uğraştırır

• Diğer yollar dediğiniz neler mesela?

1) Laptoplarda recovery denilen olay vardır, sistemi ilk günkü haline döndürürsünüz. İlk aldığınızda hangi işletim sistemi varsa ona döner.

2) Bunun dışında; DVD'ye ve ya USB'ye format için gerekli dosyaları uygun biçimde atıp format atabilirsiniz.

3) Bunun dışında, 2'de söylediğim şekilde windowsu bir kere uzun yoldan kurarsınız. Sistemi kurduktan sonra gerekli rpogramları ve driverları da yüklersiniz. Daha sonra Acronis true image gibi programlar yardımı ile bir kalıp dosyası oluşturursunuz. Yani sistemin o anki kopyasını alırsınız Bu kopyada, driverlar yüklü, programlar kurulu olacak. Ve format atarken bu dosyayı geri yükleyeceksiniz. Bu işlem 5-10 dakikanızı alır en fazla. Ve uğraşmazsınız sistem yüklendikten sonra. Sonuçta driverlar ve programlar kurulu. Güncelleme yapılması gerekiyorsa güncellersiniz, o kadar. Bunu tavsiye ederim. Nasıl yapılacağını google'da görebilirsiniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stainless.. -- 16 Mayıs 2013; 12:56:35 >

• teşekkürler ama benim pc Win xp win 7 ye yükseltecem yani benim yedeklediğim dosyalar çalışmazki
  • tamamda benim pc xp win 7 de çalışırmı ayrıca zararı olurmu birde driverle uğraşmadan kurulurmu yada
    ASUS F3F leptop var sürücü modeli internette varmıdır
  • quote:

Orijinalden alıntı: tatu_mehmet

teşekkürler ama benim pc Win xp win 7 ye yükseltecem yani benim yedeklediğim dosyalar çalışmazki

XP'den 7'ye geçecekseniz, 2'de söylediğim gibi format atmalısınız önce. Daha sonra 3'te söylediğim gibi yedekleyip yüklersiniz sonraki formatlarda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu zor ama
  • quote:

tamamda benim pc xp win 7 de çalışırmı ayrıca zararı olurmu birde driverle uğraşmadan kurulurmu yada
    ASUS F3F leptop var sürücü modeli internette varmıdır

Mobilim, bilgisayarınızın özelliklerini bilmiyorum. Ama bozulmaz bilgisayar merak etmeyin.

Win7 çoğu driverı kendisi kurar zaten. Siz ayrıca, mesela ekran kartının yazılımının da bulunduğu driverı elle yüklersiniz. Yukarıda gayet açık anlattım. Driverlar muhtemelem vardır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

bu zor ama

Biraz daha açık yazar mısınız? Bu zor derken neyi kastettiniz?

• ya yani win 7 kurulumu şöle olsun hızlı yani partition managerle 20 gblik alan açsam ona win 7 yi kursam
    sonra yerel disk c deki windows klasörünü silsem ve win 7 kurulumu bitse
    yani C: Deki windows klasörünü silince heralde xpde silinmiş olur ve biter
    bende sürücü modeli ile driverleri 2 3 dakikada yüklerim olmazmı ?
  • quote:

ya yani win 7 kurulumu şöle olsun hızlı yani partition managerle 20 gblik alan açsam ona win 7 yi kursam
    sonra yerel disk c deki windows klasörünü silsem ve win 7 kurulumu bitse
    yani C: Deki windows klasörünü silince heralde xpde silinmiş olur ve biter
    bende sürücü modeli ile driverleri 2 3 dakikada yüklerim olmazmı ?

Ne gerek var bunu yapmanıza? Asıl bu şekilde daha fazla uğraşırsınız, işi karıştırırsınız. Normal yollarla windowsu kurun, zor değil aslında. Biraz inceleseniz o kadar zor olmadığını göreceksiniz.

• windowsu C:ye mi kurcam ?
  • arakadaşım senin yaptığın sana mantıklı geliyosa öyle dene veri kaybın yoksa öyle dene
  • quote:

windowsu C:ye mi kurcam ?

Şu an XP c de mi? Eski sisteminizin olduğu diske kurun.

• şu an C:yerel diskinde

ama kurarsam açılırken hangisinde başlatılsın der
  • dediğinizi yaparsam c:Ye kurarsam açılışta xp mi win 7 mi başlatılsın der
  • quote:

dediğinizi yaparsam c:Ye kurarsam açılışta xp mi win 7 mi başlatılsın der

Hayır, olur mu öyle şey? Siz o diske win7 kurmadan önce biçimlendireceksiniz zaten, bomboş olacak bölüm. XP nin kırıntısı kalmaz biçimlendirmeden sonra.

• bunlar kaç saatimi alır acaba

zor ama olsun napalım başka yol yok daha kolay
  • quote:

bunlar kaç saatimi alır acaba

zor ama olsun napalım başka yol yok daha kolay

Format DVD'si oluşturmak ve formatlamak 30-45 dk sürer ortalama. Program ve driverları kurmak da 3 saat sürebilir. Değişkenlik gösterebilecek bir durum bu, kişiye göre değişir.

• ben önce xp formatı atcam sonra win 7 cd sini takıcam sonra kuruluma gelcem xp nin yüklü olduğu Yerel Disk C: yi biçimlendircem sonrada kurcam olurmu
  • quote:

ben önce xp formatı atcam sonra win 7 cd sini takıcam sonra kuruluma gelcem xp nin yüklü olduğu Yerel Disk C: yi biçimlendircem sonrada kurcam olurmu

XP'yi niye kuruyorsunuz ki? Direk win7 kurun

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.