Şimdi Ara

Windows 7 kurulum sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar anakartimi degistirdim biostar h110mhc modeli aldim.Fakat ne yaptiysam windows kuramadim ne uefi nede normal efi kafayi yiyecem yukleme ekrani geliyor hicbir aygit sürücüsü bulunamadi diye hata veriyor ama gözat dedigimde ssd gözüküyor derdime bi çagre lutfen anakartmi arizali yoksa.
    Windows 7 kurulum sorunu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Neyle kurulum yapıyorsunuz bilmiyorum ama flash usb ile kuruyorsanız flash usb'ye farklı bir windows 7 kurulumu indirip kurunuz. Eğer yine olmuyorsa bu sefer dvd'ye yazdırıp dvd üzerinden kurulum yapmayı deneyin.

Şimdilik kolay gelsin.
  • Flash usb ile denedim olmadi farkli surumler denedim yine olmadi dvd ile deneyecem

• Sorun USB flash disk ya da DVD ile ilgili değil. Öyle olsa bu ekrana kadar gelemezdin zaten.
    Sorun sistemi kuracağın HDD'in ya da SSD'nin görünmemesi.
    BIOS'ta görünüyor mu?
  • hemorabi kullanıcısına yanıt
    Eğer dvd üzerinden de kurulum olmuyorsa o zaman şunu bir deneyin.

https://gparted.org/download.php

Yukarıdaki adresten mavi renkle altı çizili " Download gparted-live-0.32.0-1-i686.iso" dosyasını indirin.

https://rufus.akeo.ie/

Yukarıdaki adresten ise rufus programının portable sürümünü indirin. Rufus programını açmadan önce bir tane usb flash'ı bilgisayarınıza bağlayın. Programını açtıktan sonra zaten program otomatik olarak usb flashı görecektir. Program üzerinden ilk indirdiğimiz iso dosyasını seçin ve iso'yu program ile usb'ye yazmayı başlatın. İso olarak mı yazalım şeklide soru sorarsa evet diyin.

Yazma işlemi bittikten sonra usb'yi bilgisayarınıza takın. Bilgisayarınız usb'den çalıştırılmaya açık olsun. Daha sonra gelen ekranda program otomatik açılacaktır. Tamamen açılmadan önce size program yüklemesi ekranı gibi ilerlemeli sorular gelecek. Hepsine enter'a basarak devam diyin bir ekran da dil için numara girmenizi isteyecek. 31 numarasını girdikten sonra enter diyin. Başka numara yazılı ise silin 31 yazın. İşlemleri tamamlayınca linux ekranına benzer bir sistem açılacak ve otomatik olarak bir pencere gelecek. O pencerede diskinizin bölümleri gözükür. Hepsini tek tek seçip delete tuşuna vasın ve daha sonrada apply yani uygula tuşuna basın. İşlemler tamamlandıktan sonra diskini tek bir bölüm ve tamamen silinmiş olacak. işlem bittikten sonra programdan çıkın ve daha önce hazırlamış olduğunuz windows kurulum usb'sini takarak kurulum yapmayı deneyin.

Yukarıdaki işlemleri yaptırmamın nedeni bazen önceki windowstan kalan izler yeni windows kurulumunda sıkıntı çıkartıyor ve windows kurulum ekranındaki disk silme yeri o izleri temizlemiyor. Bu nedenle windows kurulamıyor.

Dvd ile sonuç vermezse denersiniz artık.

Kolay gelsin.

• Anladim öylede deneyecegim biosda disklerim görünüyor sorun yok ne denediysem sonuc vermedi.

• Aslında RUFUS ya da başka bir şeye ihtiyacın yok. En kolay ve garanti boot edilebilir USB hazırlama yöntem şu:

Windows ISO dosyasını indir.(Windows 10 1803 sürümü) İndirdiğin ISO'nun içindeki dosyalara "Bağla" seçeneği ile ulaş.
    Her USB flash disk boot etmek için uyumlu olmuyor. Kaliteli bir flash disk kullan.
    Flash disk USB 3.0 ise 3.0 girişlerini kullanma! Sıkıntı çıkarır.
    Flashı "Varsayılan ayarlarla" biçimlendir. Fat32 olarak yani.
    ISO içindeki dosyaların tümünü olduğu gibi flasha kopyala. Boot edilebilir USB diskin hazır.
    (Özetle; USB flash diski varsayılan ayarlarla formatla, ISO içeriğini flasha kopyala. Bu kadar.)

BIOS'tan efi ve uefi gibi ayarları kapat. Formata başla. Sıkıntı yaşarsan fotoğrafını çekip paylaş. Elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız.
    Kolay gelsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    windows 10 windows update sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • SHIFT + F10 tuşlarına basın. Ms-DOS komut istemi açılacak sırasıyla:
    1. diskpart yazın enter'layın.
    2. list disk yazın enter'layın.
    3. select disk 0 yazın enter'layın (Burada birden çok disk çıkabilir. Hangi diski seçtiğinize dikkat etmelisin
    4. clean yazın enter'layın. (NOT: Bu işlemi yaptığınızda sürücünüz biçimlendirilmiş (format atılmış) olur.
    5. convert MBR yazın enter'layın. (Eğer GPT'ye dönüştürmeniz gerekiyorsa convert GPT yazmalısın

not:windows kurulum ekranında disk bölümü kısmında bu işlemi yapabilirsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibrahimyldrm -- 12 Eylül 2018; 15:49:5 >
  • olay h110 sata çipset sürücülerinin win7 imajında bulunmamasından kaynaklanıyor.çözümünü pm attım.

win10 kursaydın bu hata olmayacaktı çünkü 10 o sürücüleri içeriyor.
  • Cok saol usta dedigin gibi windows 7 uyumlu degilmis ama bi sekilde anlattigin sekilde daha dogrusu çözdüm simdi windows 7 kullaniyorum tesekkur ederim yardimci olan herkese

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.