Şimdi Ara

Windows 7 ''Kullanılabilir RAM Miktarı 3,5 GB'' YARDIM !!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
166
Cevap
1
Favori
103.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • win7 daha çabuk açılsın diye msconfig ayarları ile oynamıştım. Onu eski haline getirdim düzeldi. Aylarca öyle 4gb lik ram i 3 gb kullandım. 4 gb ram görüyor.
    Başlat --> çalıştır dan msconfig yazıp enterleyin. boot sekmesinden gelişmiş seçenekler (advanced options) dan açılışta ramleri kullanma ayarları var daha hızlı açılsın diye ama hikaye. orada hiç bir kutucuk seçili olmasın. seçili olan kutucukları kaldırın. ben 2 içlemciyide sçmiştim ordan maximum memoryler de değişti onları kapattım düzeldi.

Kolay gelsin...
  • Merhaba arkadaşlar Asus P7H55-M XL 1333 mhz model anakart kullanıyorum 4 Gb kingston hyperx ram , sapphıre HD 6850 1 Gb 256 bit ekran kartım var. Ama nedense 4 gb ram 'e kullanılabilir miktar 3.49 diyor forumdaki her şeyi denedim ama bir türlü düzelmedi. Bios ayarında 3575 görünüyor ramleri tek tek denedim 2gb sorun yok ekran kartım harici ekran kartı böyel yapmaz. Bios güncellemsi yaptım olmadı msconfig den baktım 4096 ne yaptıysam olmadı bu konu hakkında bilgisi veya çözümü olan arkadaşlardan yardım bekliyorum teşekkürler .

windows 7 ultumate 64 bit işletim sistemim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pauto -- 23 Aralık 2010; 23:58:02 >

Orijinalden alıntı: pauto

Merhaba arkadaşlar Asus P7H55-M XL 1333 mhz model anakart kullanıyorum 4 Gb kingston hyperx ram , sapphıre HD 6850 1 Gb 256 bit ekran kartım var. Ama nedense 4 gb ram 'e kullanılabilir miktar 3.49 diyor forumdaki her şeyi denedim ama bir türlü düzelmedi. Bios ayarında 3575 görünüyor ramleri tek tek denedim 2gb sorun yok ekran kartım harici ekran kartı böyel yapmaz. Bios güncellemsi yaptım olmadı msconfig den baktım 4096 ne yaptıysam olmadı bu konu hakkında bilgisi veya çözümü olan arkadaşlardan yardım bekliyorum teşekkürler .

windows 7 ultumate 64 bit işletim sistemim

detaylı asus ayarı: bilgisayar siyah ekrandayken delete tuşuna bas ardından bu ayarları takip et

-advanced
    -chipset
    -uncore configuration
    -memory remap feature
    -enabled

• merhaba arkadaşım o adımları denedim denemedigim bir şey kalmadı nerdeyse yine olmadı.
  • Arkadaşlar bende 4gb ve 2gb toplam 6gb ram var. Ama sistem özelliklerinde kullanılabilir 1,93gb yazıyor. Win7 64 bit kullanıyorum.Anakartım intel DH55HC Napıcam bilemiyorum biosta remap memory diye bir ayar yok. Yardımcı olacak var mı ?

• Malesef, olmuyor. Zaten tüm kutucuklar işaretsiz. İşaretledim restart yaptım sonra işareti kaldırdım tekrar restart yaptım değişen birşey olmadı.

Orijinalden alıntı: matrak104

O kadar sinir etti ki beni bu mesele justanswer.com a 38 dolar ödedim bir uzmandan cevap alabilmek için, intel ile de canlı destekte görüşüyorum. Sorunu çözebilirsem buraya yazacağım.

38 usd ona ödeyeceğinize keşke intel değil daha kaliteli bir anakart alsaydınız. Muhtemelen 4gb olan ram iniz çalışmıyor, bunları sırayla deneyin:
    *2GB ram i çıkarıp pc yi açın.Açılmazsa 4gb lık ram i diğer slota takıp açın.(2gb kenarda dursun) sistem 4gb görürse 2gb lık diğer ramide diğer slota takın sistem hala 4gb görüyorsa ram slotlarından biri bozuk demektir,garantiye yollayın.(takma işlemlerini bilgisayarı kapatıp yapın)

**2gb lık ram i çıkarın. 4gb lık ram i de 2gb lığın slotuna takın. Sistem açılmazsa elinizdeki 4gb lik ram bozuk veya anakart elinizdeki ram i desteklemiyor demektir.

• Intel in iyi bir marka olduğunu düşünerek aldım zaten. Söyledikleriniz denedim ama olmadı. 2GB bir başka ram buldum. iki tane 2gb taktım yine sorun düzelmedi. Çıldırmak üzereyim gerçekten.
  • merhaba arkadaslar ben windows 7 32 bit işlemi kullanıyorum benimde 4 gb ram kullanılabilir ram miktarı 3,24..... yine baska bir arkadasımda winsows 7 32 bit işletim sistemi kullanıyo 4 gb ram ın 2,17 kullanıyo.....
    acaba windows 7 64 bit yuklesem sorunumuz çözülürmü?
    arkadasın laptop acer marka işlem uzun sürünce kapanıyo bunun bir etkisi varmıdır?
    cevaplarınız için şimdiden tesekkürler...

Orijinalden alıntı: organimusic

merhaba arkadaslar ben windows 7 32 bit işlemi kullanıyorum benimde 4 gb ram kullanılabilir ram miktarı 3,24..... yine baska bir arkadasımda winsows 7 32 bit işletim sistemi kullanıyo 4 gb ram ın 2,17 kullanıyo.....
    acaba windows 7 64 bit yuklesem sorunumuz çözülürmü?
    arkadasın laptop acer marka işlem uzun sürünce kapanıyo bunun bir etkisi varmıdır?
    cevaplarınız için şimdiden tesekkürler...

4 Gb Ramin tamamını kullanmak istiyorsanız 64bit tercih etmiz gerekir.

Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended... so the world might be mended.
  • işletim sistemi değilse, durduk yere değişiyorsa biosla ilgilidir, biosun ayarları değişmiştir ramlarin ayarları değişmiştir. geçen gün uğraştım bu sorunla zar zor hallettim. biosu sıfırlayıp tekrar yaz buraya bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi warbow07 -- 13 Ağustos 2011; 3:24:26 >

Orijinalden alıntı: organimusic

ben şimdi bir akadasımdan windows 7 ultimate sp 1 x86 yı aldım bunu yuklersem ramı tam olarak kullanabilirmiyim

Hayır kullanamazsın. 64bit yüklemen gerekli. Yükledikden sonra biosdan gerekli kilitler varsa açmalısın. Konuyu okudysan benim Biosdan bi yeri açmam gerekmişti...

Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended... so the world might be mended.
  • ben dvd ye dizi yazmak istiyorum ama dvdye vcd gibi 700mb hafıza sınırı çıkıyor ama özelliklerine baktığım zaman 4.2 gb olduğu gözüküyor o sınırı nasıl yükselteceğim?

Orijinalden alıntı: makedonn

onboard ekran kartın varsa kapat

Arkadaşa katıldığım gibi bazı anakartlarda(ucuz olanlarda) onboard kapanmaz en azından minimum seviye olan 16-32MB sınırına BIOS'dan çekmen gerekebilir. Buda o/b 512 gibi bir ayarda ise onu 4GB yakın değerlerde 3,90GB gibi gösterebilir.

Dipnot : Topiğin tümünü okumadım sadece soruna cevap olsun diye yazdım O/B varmı bilmiyorum
  • slm arkadaslar bende lenovo marka laptop var windows 7 ultimate 32bit yuklu ve 4 gb ram var bilgisayar acilinca ram kullanimi surekli %40larda AVG 2011 Virus programini kullaniyorum baskada program acik degil fakat ram kullanimi %40tan asagiya inmiyor yadim bekliyorum tesekkurler
    Microsoft'un sitesinden bir kullanıcının bulduğu bir yamayı kurdum ve şu an sistemimde olması gerektiği gibi 4GB ram kullanabiliyorum...
    Ram Yaması
    - Bu sayfada en altta verilen linkteki yamayı indirip çalıştırın.
    - Y harfine basın
    Bittiğinde Enter a basın.
    Bilgisayar restart olacak ve takılı bütün ram lerinizi kullanabileceksiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: commando_xr

detaylı asus ayarı: bilgisayar siyah ekrandayken delete tuşuna bas ardından bu ayarları takip et

-advanced
    -chipset
    -uncore configuration
    -memory remap feature
    -enabled

Asus P5B anakartım var. üzerine 4gb ram takmıştım ama 3 gb kullanılır diye uyarı veriyordu. yukarıdaki yazdığın yöntemi yapınca problem çözüldü. ( bios update de yaptım ama problemimi çözen bios ayarlarını düzeltmekmiş.)

Yardım için teşekkürler

Windows 7 ''Kullanılabilir RAM Miktarı 3,5 GB'' YARDIM !!!

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.