Şimdi Ara

Windows 7 explorer.exe cpu yu %100 kullanıyor [Resimli] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
1
Favori
32.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • aynı sorun bende de var. flv dosyasının olduğu klasöre girince sapıtıyor. k-lite kodek ve total video converteri kaldırdım şimdi tekrar denedim sorunsuz çalıştı. 2sinden birinde sorun var ya k-lite yada total video converter. kaldırınca sorunda ortadan kalktı.
  • evet bu expoler exe hatasını total video conventer programı sebeb veriyor önce bu programı silin ve program filesdende artık dosyalarını silin eger silemezseniz bu linkteki program ile silmeye çalışınhttp://www.filehippo.com/download_unlocker/ bu program silinmeyen dosyaları siler .sonra pc yi kapatıp açın sorun bitsin.artı bozuk videolarıda yine bu program ile silmeyi unutmayın
  • Soruna bir çözüm bulduğunuz için teşekkür ederim arkadaşlar. Kodekleri kaldırmayı denemiştim ama total video converter hiç aklıma gelmemişti. Ne media player 12 kullanabiliyordum ne de windows media center . Sorunu çözemediğim için media player 12 yi kaldırmıştım sorun düzelmişti.
  • Bu daha çok avi ve bunun gibi film dosyalarında oluşuyorsa registry editor'e gir (start-run-regedit) alttaki sırayla en sonda parantez içindeki key'i bul ve sil problemin çözülecektir.. Bir sorun olmayacaktır ama öncesinde yine de bir system restore point oluşturmanı öneririm.

    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\CLSID\{87D62D94-71B3-4b9a-9489-5FE6850D C73E}
  • Arkadaşlar inanın ne diyeceğimi bilemiyorum. Bu sorunla daha önce karşılaşmıştım XP kullanırken. Fakat DEP'i açıp Windows Explorer'ı seçerek sorunu düzeltiyordum. 7'yi yükledikten sonra da aynısını yaptım. Fakat ilginçtir, hiç sorun vermemesine rağmen bu akşam sorun verdi. Tam 40 bölümlük Kurtlar Vadisi arşivim var hâlâ devam ettiğim .flv dosyası olarak. Orayı açtığımda Windows Gezgini çalıştırmayı durduruyordu. Başka .flv dosyalarının olduğu konumaları açınca da sorun verdi. Hatta masaüstünde yine FLV uzantılı bi video vardı. Bilgisayar açılır açılmaz Windows Gezgini hatası vermeye başladı (C:\Windows\Desktop konumundan dolayı olması lazım). Güvenli Mod'dan dosyayı sildim, sorun çözüldü fakat diğer konumlarda sorun devam etti. Kafayı yedim düzeltmek için. Şansa bu sayfayı buldum. Hepinizin yazılarınızı sonuna kadar okudum. Heryerdeki gibi ucuzca olmayan, profesyonel anlatımlarınızı okudum. Yazdıklarınızı uyguladım ve sorun anında çözüldü :D

    Bende de K-Lite Media Codec yüklüydü. O programı kaldırdım ve hiçbir sorun çıkmıyor şimdi. Sadece .flv dosyalarının önizlemesi olmuyor. O da eksik kalsın. Hiç önemli değil. O dosya tipini açmak için de VLC Media Player'ı kullanıyorum.

    Sırf teşekkür mesajı atabilmek için size, siteye üye oldum :) Allah sizden razı olsun. Önemli bi sorun çözüldü. :DArkadaşlar inanın ne diyeceğimi bilemiyorum. Bu sorunla daha önce karşılaşmıştım XP kullanırken. Fakat DEP'i açıp Windows Explorer'ı seçerek sorunu düzeltiyordum. 7'yi yükledikten sonra da aynısını yaptım. Fakat ilginçtir, hiç sorun vermemesine rağmen bu akşam sorun verdi. Tam 40 bölümlük Kurtlar Vadisi arşivim var hâlâ devam ettiğim .flv dosyası olarak. Orayı açtığımda Windows Gezgini çalıştırmayı durduruyordu. Başka .flv dosyalarının olduğu konumaları açınca da sorun verdi. Hatta masaüstünde yine FLV uzantılı bi video vardı. Bilgisayar açılır açılmaz Windows Gezgini hatası vermeye başladı (C:\Windows\Desktop konumundan dolayı olması lazım). Güvenli Mod'dan dosyayı sildim, sorun çözüldü fakat diğer konumlarda sorun devam etti. Kafayı yedim düzeltmek için. Şansa bu sayfayı buldum. Hepinizin yazılarınızı sonuna kadar okudum. Heryerdeki gibi ucuzca olmayan, profesyonel anlatımlarınızı okudum. Yazdıklarınızı uyguladım ve sorun anında çözüldü :D

    Bende de K-Lite Media Codec yüklüydü. O programı kaldırdım ve hiçbir sorun çıkmıyor şimdi. Sadece .flv dosyalarının önizlemesi olmuyor. O da eksik kalsın. Hiç önemli değil. O dosya tipini açmak için de VLC Media Player'ı kullanıyorum.

    Sırf teşekkür mesajı atabilmek için size, siteye üye oldum :) Allah sizden razı olsun. Önemli bi sorun çözüldü. :D




  • Orijinalden alıntı: colins547

    Arkadaşlar Sorun tam olarak bilgisayarımdaki Flv dosyalarının bulunduğu klasörlerde gerçeklerşiyor. FLV dosyalarının bulunduğu bi klasöre girdiğim zaman ; Klasörün üst taraftaki yerinin yazdığı çubukta yeşil çizgi dolmaya başlıyor(Video lara önizleme oluşturuyor) . Yeşil bölge sonuna kadar doluyor ama hiç gitmiyor. Bu sırada işlemci kullanımı Explorer.exe yüzünden %100 e ulaşıyor. Sadece Görev yöneticisinden explorer.exe yi kapattıp yeniden başlattıktan sonra sorun düzeliyor. Fakat yine bir video klasörüne girdiğimde (flv veya ön gösterimi olmayan bi format varsa) yeniden explorer.exe %100 cpu kullanımına ulaşıyor. Sorunu yabancı sitelerden araştırdım ama genelde ya vista yada xp ile ilgili olan sorunlara rastladım, onlardaki sorunun yüksek nedeni virüslerdi ve aniden oluyordu. Windows 7 deki problemin farklı bi neden den kaynaklandığını düşünüyoruz. Bu sorun ben dışında bir arkadaşımda da gördüm . Kullandığımız makine HP laptop lar. Arkadaşım pavilion dv6-1144et ; ben pavilion dv6-1241et . Ayrıca sistem de oynatıcı olarak KMplayer kullanıyoruz . Codeclerde full yüklü K lite mega codec pack.

    Aynı bendeki sorun, ne zaman Fly uzantılı dosyaları açsam CPU %100 oluyor ve Explorer %99 çalışıyordu. Bir çok çözüm yolu aradım fakat sonuç vermedi. Birde bu yazılanları uyğulayacağım, sorun çözülecekmi bakalım!




  • quote:

    Orijinalden alıntı: gooogle96

    Bu daha çok avi ve bunun gibi film dosyalarında oluşuyorsa registry editor'e gir (start-run-regedit) alttaki sırayla en sonda parantez içindeki key'i bul ve sil problemin çözülecektir.. Bir sorun olmayacaktır ama öncesinde yine de bir system restore point oluşturmanı öneririm.

    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\CLSID\{87D62D94-71B3-4b9a-9489-5FE6850D C73E}


    Hocam sizin dediğinizi uyguladım olmadı, yine CPU %100 lere çıktı.
  • Ben sadece video converter programı kaldırdım sorun çözüldü. Önce Fly uzantılı videolar klasöre girince CPU %100 ve Explorer %99 oluyordu, PC donuyordu. Başka hiç bir Kodec vs. kaldırmadım. Aynı sorunu yaşayan arkadaşlara faydası olur.
    Kolay gelsin ve başarılar.
  • Artık çıldırmak üzereyken bu konuyu buldum total video converter ve k-lite codec pack'i kaldırınca sistem cillop gibi oldu. Format atmaktan ve bir sürü zahmetten kurtulduğum gibi akıl sağlığımı da korumuş oldum. Format atmış olsaydım boş yere onca uğraştan sonra sorunu tekrar yaşayacaktım. Çok çok teşekkürler arkadaşlar.
  • Üsteki yazılarda belirtildiği gibi bir kaç FLV formatlı video yüklemiştim. tek tek silmeye çalıştım ve silinmeyen flv formatlı dosyayı unlocker isimli programla sildim. cpu kullanımı 90% lardan 3% lere düştü anında. total video converter veya herhangi bir programı silmeden önce bunu deneyin. flv formatlı dosyayı unlocker ile silip geri dönüşüme attıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın.
  • bunda windowsun bir sucu olduğunu düşünmüyorum nette dolanan illegal tüm video codeclerinde bu sorun yaşanıyor sadece flv dosyalarındada değil....Sorunun kökten çözümü için kodeclerin hepsini silin pc yeniden baştın...ama ben video önizlemesi olmadan yapamıyorum diyorsanız (benim gibi) bu tip sorunlara katlanmaktan başka çaremiz yok explorer.exe yi sonlandırdıgınızda problem yok olur ama tekrar videonun oldugu klasöre girdiğinizde bu sorun ortaya cıkacaktır tavsiyem bu videoyu başka bir formata dönüştürüp videoyu silmeniz silmenizdede sorun çıkacaktır bunun içinde dosya silinirken görev yöneticisinden dllhosts işlemini sonlandırmanız dosyanın silinmesini sağlan eğerki silinmedi unlocer ve tuneup gibi programlar size yardımcı olacaktır...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustim71

    kar123 nicli arkadaş allah senden razı olsun aynen senin dediğin gibi sorunun nedeni total video converter bu lanet programı daha önceden yükleyip kaldırmıştım fakat program files'ta kalıntıları kalmış onlarıda silince sorun çözüldü.


    aynen öyle bende de aynı hata veriyordu. bu yazını okuyunca baktım bu program var bende daha önce videoyu silemiyordum bile. bu lanet programı sildim. düzeldi.ç çok teşekkür ederim
  • arkadaşlar ben bulanet olası explorer.exe hatasını media player classici kaldırarak kökünden hallettim...allah sizleride kurtarsın..
  • söylenen her şeyi yaptım..total converter,virüz programları,dönüştürücüler ıvır zıvır ne varsa kaldırdım..ama en sonunda media player classici kaldırdığım anda bilgisayar koşmaya başladı...
  • ÇÖZÜM

    Arkadaşlar ne zamandır bu sorunun çözümünü arıyorum flv. uzantılı dosyayla uğraşmıyorken de oluyor diyordum fakat sebebi budur .K-lite Codec Pack bir şekilde flv.dosyalarını kilitliyor sizde o klasörle işlem yapmaya Kçalıştığınızda cpu kullanımınız tavan yapıyor programı kaldırın sorun çözülüyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustim71

    kar123 nicli arkadaş allah senden razı olsun aynen senin dediğin gibi sorunun nedeni total video converter bu lanet programı daha önceden yükleyip kaldırmıştım fakat program files'ta kalıntıları kalmış onlarıda silince sorun çözüldü.



    Allah hepinizden razı olsun. Bugün de benim başıma geldi explorer %50 donanimhaber e girince gördüm.

    Total video yu da bugün yüklemiştim. Demek tüm sorun bundan..

    Peki xp de de aynı şeyi yapıyor mu bu nalet şey..?
  • benim sistem zaten xp
    arkadaşlar sorunu başka yerde aramayın sorunun tek nedeni total video denen rezil program.mediaplayer veya klite codec değil,boşa silmeyin.
  • bencede sorun total video converter programından kaynaklanıyordur. bende ilk kurudğumda flv dosyaları sapıtmıştı kaldırdıktan sonra düzeldi. xilisoft video converter çok daha iyi. k-lite codec pack inde full sürümü mega sürümünden daha sorunsuz. bende mega sürümünde hiçbir şekilde video önizleme olmuyordu, ondanda kaynaklanıyor olabilir.
    k-lite codec pack full + xilisoft video converter ultimate
    k-lite mega codec pack + total video converter
  • Bende bu sorundan dertliydim. Bilgisayarı parçalamak üzereydimki TOTAL VIDEO CONVERTER programını kaldırdım düzeldi.. Bu sorunu çözen arkadaşımdan ALLAH RAZI OLSUN..tabi DH dende..
  • sisteminde total video converter var ise ; vede bir dosyayı convert etmişsen flv dosyalarda cpu %100 çalışır. ve Explorer.exe görev sonlardırmadan da geçmez. bu sorun bendede olmuştu. 4 tb disklerimi formatlamıştım. bu sorun tüm arşivimi yedi. ama tesadüfen tvc den kaynaklandıgını gördüm.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.