Çok canımısı sıkan, bilgisayarı neredeyse kırma noktasına geldiğim bir durumla karşı karşıyayım. İnşallah yardım eden biri çıkabilir.
bir kaç aydır windows 7 kullanıyordum. (ara sıra bazı dosyaların yeşil renkte olduğunu görüyordum fakat bunu mavi renkteki gibi sıkıştırılmış dosya falan zannetmiştim) Önceki gün, bir problemden dolayı format attım. Her zamanki gibi yeniden c ve d kısımlarını oluşturdum. daha önceden yedeklemiş olduğum dosyalarımı d'ye kopyaladım. Bir de baktım ki, bazı rengi yeşile dönmüş dosyalarım kopyalanmamış. harici hdd yi tekrar açtım ve dosyaları yeniden kopyalamaya çalıştım. Dosyalar ne kopyalanıyor, ne açılıyor ne de üzerinde başka bir işlem yapılabiliyor.
Administrator Yetkisiydi, tam denetimdi, salt okunurdu,bütün izinlerin mevcut kullanıcıya verilmesiydi, dahil herşeyi denedim. farklı linux sürümleri kurdum gene malum dosyaları çalıştıramadım. Artık kafayı yemek üzereyim. Sertifika denilen bir olay varmış. Sanırım bununla alakalı.
İyi de, ben formattan önce, dosyaları şifrelemesi için bilgisayara herhangi bir komut vermedim. Kendi kendine neden böyle yaptı? Hadi yaptı, şimdi ben bunları neden açamıyorum. Açmam için bir yapabileceğim başka bir şey var mı?
Yardım ederseniz sevinirim.
evet bir sertifikanız olmalı ve bunu yedeklemeliydiniz.
konuya farklı yaklaşalım o zaman ... silinmiş dosyaları bulan gösteren programlarla c sürücünüzü tarttırın. bulunan dosyalar içindeki .cer uzantılı sertifika dosyalarını bulup bir yere kaydetmeyi deneyin kayda değer birşeyler çıkarsa bu sertifikaları sisteme nasıl tanıtabileceğinizi ve dosyalarınıza nasıl ulaşabileceğinizi görüşürüz.
Bu arada kayıp dosya taramalarında şifrelenmemiş dosyalarınızı bulma ihtimalinizde var...