Şimdi Ara

Windows 7 donuyor ve çok yavaş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
1
Favori
1.686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar windows 7 64 bit işletim sistemin bir kaç gündür donuyor veya aşırı yavaş çalışıyor. sorun nedir acaba? combofix denedim düzelmedi. virüs taratırken bile donuyor.

• Donmadan kasıp kitlenmemi? sistem özelliklerini yazarmısın.
  • Merhaba,

Bunun bir çok nedeni olabilir.

İlk olarak arka planda çalışan yazılımları kontrol et bakalım, aşırı derece de işlemci ve ram tüketen bir yazılım mevcut mu ?

Virüs taramasını güvenli modda yapman her zaman daha sağlıklıdır. Önereceğim anti virüs programı ise, şüphesiz "Kaspersky" olacaktır.
  • intel i3

3 gb ram var

ati ekran kartı 1 gb 5650 serisi.

donmadan kastım bazen fare hiç oynamıyor bazen bir süre sonra kendine geliyor genelde çözüm resette oluyor.

çalışan programlara baktım cpu kullanımı yüzde 10 fiziksel bellek yüzde 41

kaspersky online taraması var mı?
  • şimdiden çok teşekkürler yardımlarınız için
  • Peki,

Harddisk'i taramaya tabii tutun. Bilgisayarınıza "Hd tune" adlı programı indirip kurun, program da "Error Scan" adı altında bad sectör taraması yapın ve sonuçları buraya aktarırken "Healt" sekmesi adı altındaki tabloyuda ekleyin.

Kaspersky online taraması mevcut.
  • şu anda hd tune ile error scandan tarıyorum güvenli modda

edit: ne kadar sürer bu tarama harddiskim 320 gb

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi waybe -- 18 Şubat 2012; 18:03:01 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Win 8.1 çok yavaş açılıyor.
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 64bit yüklemene gerek yoktu.
    bad sector gibi görünüyor, son günlerde kasayı sarsacak bişey oldu mu?
  • zaten direk aldığımda 64 bit kuruluydu. dell notebook bu arada pc.

bilgisayarı da hiç sarstığımı hatırlamıyorum

edit: bu arada bad sector ne oluyor tam olarak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi waybe -- 18 Şubat 2012; 18:08:13 >
  • BAD SECTOR HDD NİN SAĞLAM OLUP OLMADIĞINI BİLDİRİR.SONUCU SS KOYARMSIN?DARBE YİYİP YEMEDİĞİ ÇOK RAHAT ANLAŞILIR.
    SENDE SUÇ VAR DEMİYORUM SERVİS KURDUYSA ONLARDA OLABİLİR...
    SEN SS Yİ KOYARSAN İYİ OLUR.
  • tamam şu anda hd tune tariyor sadece yüzde 0.1 lik kısım kırmızı gözüküyor tarama devam ediyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: waybe

tamam şu anda hd tune tariyor sadece yüzde 0.1 lik kısım kırmızı gözüküyor tarama devam ediyor

Üzgünüm ama bad sector var.Garantiye gönderip hddnin değişmesini iste.Ama dosyalarını bir yere al göndermeden önce.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oyuncu82

quote:

Orijinalden alıntı: waybe

tamam şu anda hd tune tariyor sadece yüzde 0.1 lik kısım kırmızı gözüküyor tarama devam ediyor

Üzgünüm ama bad sector var.Garantiye gönderip hddnin değişmesini iste.Ama dosyalarını bir yere al göndermeden önce.

kesin mi bad sector olduğu. garanti kapsamına mı giriyor?
  • Kırmızı nokta var ise bad sector kesindir.Eğer kendin bir hasarr vermedi isen değiştireceklerdir.Ne kadar oldu bunu alalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oyuncu82

Kırmızı nokta var ise bad sector kesindir.Eğer kendin bir hasarr vermedi isen değiştireceklerdir.Ne kadar oldu bunu alalı.

daha bir sene filan. çözümü yok mu başka garantiye göndermekten?

yüzde 0.1 çünkü
  • HDD DEİŞTİRMEK ÇÖZÜMÜ.SENİN HDD YE BAYA BİŞİLER OLMUŞ.ÇOK MU FORMAT ATTIN YADA PC HİÇ DÜŞTÜMÜ?
  • yine büyük yazmışım off kardeş ben de taratıyorum 1 saattir bişi yok laptop a 8 kere format attım 2 kere de düştü bişi yok hdd toshiba
  • Format atabilirsin ve bi program vardı adını tam hatırlamıyorum ama o 0.1lik yeri kapatıyor ve oranın kullanılmamasını sağlıyor.Ama sistemin kurulduğu bölgede ise sorun yapıcak bişey yok.En azından benim bilgim bu yönde.
  • Bad sectör, fiziksel arızadır yazılımla bunu aşmak imkansızdır ve saçmadır.

Harddiskler de tek hücre de bile bad sectör oluşmuş ise garanti bunu bire bir yenisi ile değiştirir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: bozukpcbenimki

HDD DEİŞTİRMEK ÇÖZÜMÜ.SENİN HDD YE BAYA BİŞİLER OLMUŞ.ÇOK MU FORMAT ATTIN YADA PC HİÇ DÜŞTÜMÜ?

hiç düşmedi hiçte format atmadım
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.