Şimdi Ara

Windows 7'de disk yönetiminde D: harici disk gözükmüyor [ONEMLI DOSYALAR VAR YARDIM]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar kolay gelsin kaç gündür cok sıkıntıdayım bır yardım edın bana ;

Benım bilgisayar 1 hafta once bozuldu kasadan başlangıçta bip sesi felan gelmiyor ekrana görüntü gitmiyordu bi zaman sonra başlatma tuşu dahil çalışmadı pc acılmıyordu..

Bilgisayarcıya götürdüm power yanmıs şase yapmıs anakartada zarar vermıs dedı mecburen power ve anakartı degısmek zorunda kaldım..

Simdi benım bılgısayar onceden vistaydı adam windows7 yüklemıs buraya kadar sorun yok asıl sorun şurda baslıyor..

Eve getirdiğimde bilgisayarım kısmında sadece C yerel disk 290 GB olarak gözüküyor ve D harici disk yok gözükmüyor ve ben önceden ne olur ne olmaz diye D klasörüne cok onemlı kısısel dosyalarımı verılerımı kaydetmıstım..

Sonra harf atanmamıştır diye disk yönetimine girdim baktım ama disk yönetiminde 1 tane sadece C yerel dısk 290 gözüküyor başka da disk yok boş disk felanda gozukmuyor harf atamak için.. Ve önceden C disk 290 GB , D disk 290 GB olarak vardı bende toplamda 500 GB felandı benım hard dısk..

Şuanda sadece 290 GB olarak gozukuyor ve eski dosyalarım tamamen yok D klasörüde ortada yok..

Ne yapmam gerekıyor ? Bilgisayarcının bir kurnazlıgı mı ? Yoksa sistemsel bir sorun mu ? Eski dosyaları kurtarabilırmıyız ?

Yardımcı olursanız cok sevınırım arkadaslar benı su dertten kurtarın

• yönetimde D:/ dizini gözükmüyor ise donanım arızası haricinde bölüm silinmiştir , boyle durumlar için "recovery" adı verilen silinen kurtarıcı adında programlar mevcut onları bulup denye bilirsiiz ama hiçbiri %100 garanti vermez ne kurtara bılırsenız kardır bır deneyın derım , program hakkında yardımçı olamayacagım araştırmanız gerekecek
  • Psycho53 P kullanıcısına yanıt
    Bu tür programların bır kacını denedım ama onlarda da aranacak bölüm isteniyor ; Örneğin arama yapmak için tıkladııgmda sadece C : NFTS denen bölüm gözüküyor D klasörü orada da gözükmüyor haliyle arama yapamıyorum bu programlarda da.
  • zaten d:/ dizini tamamen yok olduysa geri alamazsınız yani üstüne yazmak gibi o durumda alınmıyor , biçimlendirme , en beteride dizin biçimlendirilip veya biçimlendirilmeden drive dan yok edildiyse geri alamazsınız , bilgi işlem merkezimi ne deniyor okadar onemlıyse oralara gidip hdd yi kurtarmalarını deneyin ama aşırı pahalıdır haberiniz olsun 100 mb ı 450 $ larda falandı herhalde (emin değilim biri denemişti ordan hatırlıyorum) fırmadan fırmayada degıse bılır suan kafam karısık dogru bılgı verememıs olabılırım kusura bakmayın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Psycho53

zaten d:/ dizini tamamen yok olduysa geri alamazsınız yani üstüne yazmak gibi o durumda alınmıyor , biçimlendirme , en beteride dizin biçimlendirilip veya biçimlendirilmeden drive dan yok edildiyse geri alamazsınız , bilgi işlem merkezimi ne deniyor okadar onemlıyse oralara gidip hdd yi kurtarmalarını deneyin ama aşırı pahalıdır haberiniz olsun 100 mb ı 450 $ larda falandı herhalde (emin değilim biri denemişti ordan hatırlıyorum) fırmadan fırmayada degıse bılır suan kafam karısık dogru bılgı verememıs olabılırım kusura bakmayın

Bilgisayarcı nasıl iş yaptıysa bende anlamadım,dosyalar önemli fakat o kadar para verecek durumda değilim üniversite öğrencisi olarak..

Dosyalardan vazgeçsem bile benım 1 hafta önce 500 GB olan hard dıskım D disk gözükmediği için şuan da 290 GB bu sorunu çözmek çok daha önemli.

• quote:

Orijinalden alıntı: TarafsızSözel

quote:

Orijinalden alıntı: Psycho53

zaten d:/ dizini tamamen yok olduysa geri alamazsınız yani üstüne yazmak gibi o durumda alınmıyor , biçimlendirme , en beteride dizin biçimlendirilip veya biçimlendirilmeden drive dan yok edildiyse geri alamazsınız , bilgi işlem merkezimi ne deniyor okadar onemlıyse oralara gidip hdd yi kurtarmalarını deneyin ama aşırı pahalıdır haberiniz olsun 100 mb ı 450 $ larda falandı herhalde (emin değilim biri denemişti ordan hatırlıyorum) fırmadan fırmayada degıse bılır suan kafam karısık dogru bılgı verememıs olabılırım kusura bakmayın

Bilgisayarcı nasıl iş yaptıysa bende anlamadım,dosyalar önemli fakat o kadar para verecek durumda değilim üniversite öğrencisi olarak..

Dosyalardan vazgeçsem bile benım 1 hafta önce 500 GB olan hard dıskım D disk gözükmediği için şuan da 290 GB bu sorunu çözmek çok daha önemli.

disk yönetimde ayrılmamış alan olarakta gözükmüyor ise baştan format atıp temiz bir kurulum yapmanız gerekebilir , diskleri biçimlendirir d eklersiniz

• TarafsızSözel kullanıcısına yanıt
    dostum geçmiş olsun
    +Bilgisayarcı söyle bir mantık gitmiş olabilir c yili sili yeni alan olan oluşturmadan direk d y format basmış olabilir.
    +Ya da hdd tamamen sildi bölümlendirme yaparken geri 1 bölüm oluşturdu. gerisi hala bosta.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İsmailCanKurt kullanıcısına yanıt
    Ne yapmak gerekir hocam bu durumda geri kalan kısmı da kullanıma açmak için? 290 GB içerideyim sanırım..
    Başlat/Bilgisayarım/Sağ tık/ Yönet/Disk Yönetimi/ burda bilgisayarımda görünmeyen boş bir bölme vardır ona Sürücü harf ve veri yolu değiştir'' i tıklayarak yeni isim ver
    Denedım hocam o kısmı orda boş alan yok hatta fotoğraf ile göstereyim daha acıklayıcı olsun ;

Windows 7'de disk yönetiminde D: harici disk gözükmüyor [ONEMLI DOSYALAR VAR YARDIM]

Göründüğü gibi harf atanacak alan yok.

hocam o zaman hdd 500 gb olduguna eminmisiniz 320 gb gibi görünüyor.
    Hocam hatrımda kalan benım 500 GB olduğu baya uzun zaman oluyor alalı kasayı.
  • Bilgisayarcı sanırım bilgisayara format türü birşey yapmış ki diskler birleşmiş çok ilginç hocam

Takipteyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: TarafsızSözel

Hocam hatrımda kalan benım 500 GB olduğu baya uzun zaman oluyor alalı kasayı.

Hocam hdd 320 gb 500 gb degil adam hdd bölmememiş o yüzden size tek parça görüyor.
    Bunu düzeltmek için kolay yöntemler var.
    bu arada dosyları gitmiş artık geçmiş olsun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.