1 hafta kadar önce bilgisayarıma yeni 1+1olmak üzere 2 GB ram daha ekledim ve toplamda 4GB ram oldu.Bu sırada hard discimde 80 GB oldugu için yeni 1TB seagate Sata disc i taktım..Bilgisayarımda 64 Bit Windows 7 kurulu.Bilgisayarımın sistem bilgisine baktıgım zaman 4GB ramin 3.37 sini kullandıgını gördüm.Üstüne uğraştım ama beceremedim.3.37 de kaldı ancak asıl sorunum bu degil.Bununla uğraştıktan sonra Windows Update'den güncelleştirmeleri yükledim ve yeniden başlatmam gerektiğini yazdı.Başlat dedim ve başlarken tam o windows başlatılıyor yazısından sonra 4 tane renk dönerek geliceği yerde,renkler hiç belirmeden bilgisayar bi anda windows dosyaları yüklüyor diye bir yazı geldi ve aşada bir çubuk dolmaya başlıyordu.(Format atarken ki gibi ).Ondan sonra Starup Repair (Başlangıç onarma) ekranı geliyor ve tarıyor ediyor ekranda yazılar çıkıyor.Hata düzeltildiyse normal olarak başlar windows diye.Yeniden başlatıyorum yine onarmaya giriyor.Kısır döngü haline geldi.Bu olay başıma geldikçe format atıyordum.Sonradan gelişmiş seçeneklerden sistem görüntüsü oluşturma diye bir şey gördüm ve formattan sonra D discine yedekledim görüntüyü ve ayrıca windows onarma disci oluşturdum 1 adet.Şimdi yine aynı hatayı verdi ve disc sayesinde kurtardım diyebilirim.Bilgisayarın içindeki tüm dosyalar harici discimde var.Artık format atmak yerine kalıcı çözüm istiyorum.şu anda komut satırına sfc /scannow işlemini yaptım ve komut ekranında " windows kaynak koruması bütünlük ihlali ile karşılaşmadı." diye bir yazı geldi.Şimdi ne yapmalıyım .Aklınıza gelen başka nedenler olabilir mi?.Lütfen yardımcı olun bana.
İşletim sistemim-Windows7 64 Bit ultimate Ram-3GB D2 800MHZ (1 tane ra 667 de çalışıyordu uyumsuzluk olmasın diye çıkardım) Anakart-Asus P5LD2 SE
bu microsoftun ben varya annesinin........... yahu başkasının dikkatini çektimi çekmedimi bilmiyorum ama win xp de böle bir sorun yoktu ilk açılış ekranında istediğin kadar kapat, elektirik kesilsin, reset at, batarya takılı değilken fişi çıksın hiç bişey olmuyodu. vista ve 7 neden böle ben anlamıyorum. milleti resmen düdüyolar. ve kimsenin bi sorunu yok bu sistem açığıyla. neden böle hiç aklım almıyo.daha iyi hale geleceği yerde vistada var tamam hadi o vista e win 7 neden böle diye soran varmıdır.