Şimdi Ara

Windows 7 Anlık Donma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başlıktada dediğim gibi pc arada takılıyor ne klavye ne fare çalışıo komple donuyor 15-20 saniye sonra düzeliyor çok sık olmuyor ama rahatsız ediyor. Birde özellikle bu oyun falan oynarken hiç olmuyor sadece internette gezerken oluyor, chrome (kaç kere sildim kurdum) kullanıyorum başka bir şeye geçemem. Ama chrome dan dolayı olduğunu zannetmiyorum çünkü sadece chrome değil tüm windows donuyor. Format demeyin bu pc ilk alındığından beri böyle ozamandan bu zamana kaç kere format attım.

Sistemim;

Windows 7 Ultimate X64
    8 Gb (2x4) Ram
    Sapphire Hd 6850 1 Gb 256Bit
    Amd Phenom II X4 965

Birde bilgisayar açılışta çok kasıyor özellikle taskbardaki simgelere gelirken, bi program mı kasıyor diye düşündüm açılışta açılan herşeyi kapattım temel şeyler hariç yine aynı.

Edit 1: Şunu söylemeyi unuttum aslında bu sorunu chrome la ilişkilendirmemek için bir sebebim daha var bu sorun bilgisayarı açtığım ilk anlarda daha çok oluyor, daha sonralarda neredeyse tamamen kesiliyor vede açtığımda ilk iş internete bakmak olduğundan internette gezerken olmasını tesadüf olarak görüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chestburster -- 30 Ağustos 2013; 22:34:52 >

• pc ısılarını yazsana bi
  • quote:

Orijinalden alıntı: spectro61

pc ısılarını yazsana bi

Windows 7 Anlık Donma
  • ekran görüntünüzde facebook u gördüm, şayet bu donma facebook u açtığınızda oluyorsa normaldir. facebook da uzun zamandır problem var aynı şekilde sadece facebook açarken arada bir bendede oluyor donma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: *Soldierblood*

ekran görüntünüzde facebook u gördüm, şayet bu donma facebook u açtığınızda oluyorsa normaldir. facebook da uzun zamandır problem var aynı şekilde sadece facebook açarken arada bir bendede oluyor donma.

Daha Facebook u dün yükledim ve şu ana kadar kusursuz çalışıyor sorun onda değil
  • hiç eklenti yükledinmi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: spectro61

hiç eklenti yükledinmi ?

Chrome uzantısından bahsediyorsan Ad block-GFACE Experience Plugin-IDM Integration-Windows Media Player Extension for HTML5 var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chestburster -- 30 Ağustos 2013; 21:06:54 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows 10 Oyun Modu Sorunu
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • uzantı değil eklenti hani toolbar falan varya
  • laptop mu masaüstümü onu de bi
  • Laptop mu masastümü? Laptop ise şayet laptoplar pilden tasarıf güç yönetimindeyken hdd yi kapatırlar atıyorum bu 2 dk ya ayarlandıysa laptop her 2 dk boş kaldığında hdd kapanır siz mouse hareket ettirdiğinizde hdd açılır bu arada geçen zamanda donma yaşanır. Bu durum masaustunde de geçerli olabilir. İncelemekte yararvar. Eğer laptop ise güç ile ilgili herşeyin ayarlanması gerekli biosta bunun ayarı olmalı bu alanlardan ayarlandığında sorun kalıcağını sanmıyorum.

Hala devam ediyorsa sorun hdd de olma ihtimali büyük anlık kasılmalar genelde hdd yüzünden çıkar hdd ömrünü tüketmiş yada dosya sistemi bozuk olabilir. Gerçi format attım demişsiniz kaçkere bu durumda bu durumu elememiz gerekiyor. Eğer isterseniz Advantec system care güzel bir program bu yazılım ile bir taratın hataları düzeltin belki faydası olur.

Kolay Gelsin..
  • abi soruyu çalma :D
  • bu sorun bendede var ya ramlerden olabilirmi diyebaktım memtest vs bir sorun bulamadı yeni format attım antivirüs güncel sistem güncel toz temizliğini yaptım anlamıyorumneden olur ki bu?
  • aynı sorun bende de var

ben sorunun kaynağını flash player olarak görüyorum

sizde bir test yapın mesela şöyle

facebook üzerinden bir video açın aynı tarayıcının farklı sekmesinde

sonra youtube dan yine bir video açın

aynı anda 2-3 video stream etmeye başlayınca pc bir süre yanıt vermiyor klavye mause işlem yapmıyor

win.7 64 bit

Q8200

4 gb ram

ati 4850 ekran kartım
  • Bilgisayar masaüstü ve ben zaten güç seçeneklerini hep yüksek performans ayarıyla kullanırım. Bu sorun eski pcmdede vardı ve ben şuan eski pc min hdd sini kullanıyorum.
    herkezin windows deneyim dizininde harddiskler 5.9 verirken (ssd ler hariç) benimki 5.8 veriyor bu hdd den kıllanma sebebim. birde arkadaşın sorun flash player demesi üzerinde dikkatimi çekti daha çok vine izlerken oluyor bu durum :D
  • Chrome flash sıkıntısı. İnternet explorer dan flash ı güncelle sorun ortadan kalkacaktır. Veya opera indir ve kullan.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.