Şimdi Ara

windows 7 açılış ve kapanış hakkında..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar elimde samsung 840 evo 250gb ssd var. win7 64 bit ultimate 23-24 saniyede açılıyor. ayrıca bilgisayar boştayken kapat tuşuna bassam bile Windows müziğinin duyulması 3-4 saniyeyi bulabiliyor. sorun neden olabilir?

• ek olarak, bootracer da Windows boot kısmında 5 saniye, desktop kısmında 16 saniye yazıyor arkadaşlar. o 16 saniyelik kısım ne anlama geliyor / neden bekletiyor olabilir?
    teşekkürler
  • up...
  • cagriyil C kullanıcısına yanıt
    Bilgisayarının geç açılmasının sebebinin açılışta çalışan gerekli gereksiz programlardan kaynaklandığı söylüyor.
    Başlangıç programlarını kontrol edin. ctrl alt del deki windows başlangıç programlarından o 16 sn. lik süreyi hangi programların neden olduğunu görebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: teknolojik yardım

Bilgisayarının geç açılmasının sebebinin açılışta çalışan gerekli gereksiz programlardan kaynaklandığı söylüyor.
    Başlangıç programlarını kontrol edin. ctrl alt del deki windows başlangıç programlarından o 16 sn. lik süreyi hangi programların neden olduğunu görebilirsin.

sorunun bu şekilde olması güzel, bios ssd veya başka donanımsal birşeyden olmasından korkuyordum.
    peki burada çokça hizmet ve dosya adı mevcut; hangisinin gereksiz olduğunu nasıl anlarım?
    aslında antivirüs falan kullanmıyorum, sadece skype açılıyor. ama asus anakartımın bazı uygulamaları arkada çalışıyor olabilir.
    SSD için 5 saniye çok kötü değil. 16 saniyeyi düşürmeye çalışın.
    Screenshot koyarsanız yardımcı olmaya çalışırım.
  • quote:

SSD için 5 saniye çok kötü değil. 16 saniyeyi düşürmeye çalışın.
    Screenshot koyarsanız yardımcı olmaya çalışırım.

evet zaten win 7 sonuçta, ilk 5 saniyelik süre normal diye düşünüyorum. mesela laptopta hybrid var, 11-12 saniye gösteriyor Windows boot kısmını.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Hybrid derken. Tam ismini yazarmısınız?
  • quote:

Hybrid derken. Tam ismini yazarmısınız?

yani 8gb express cash + 1tb hdd. samsung laptopumda. fakat o şimdilik önemli değil, karıştırmaya gerek yok. :)
    bu yazdığım masa üstü, 250gb samsung 840evo ssd mevcut.
    Noktalama işaretleri yüzünden mesajınızı yanlış anlamışım, hbrid derken başlangıçta çalışan programı kastettiniz sandım :)
  • başka fikri önerisi olan varsa onlar da lütfen yazsın.
    anakart modelim asus z77-a
  • başka görüşü önerisi olan varsa bekliyorum.. görev yöneticisinde işlemlerde 83 tane işlem gözükmekte.
  • Şöyle bir şey farkettim:
    laptopumda işlem sayısı 110 civarında, sorun olan masaüstünde ise 85 civarında. üstelik laptopta ssd değil hybrit disk mevcut ve masaüstünden daha hızlı kapanıyor. Ayrıca söylediğim gibi, masaüstünde antivirüs vs yok, win7 yeni kuruldu ve skype, winrar, Office vs mevcut yalnızca. sorunun donanımsal olmasından korkmaya başladım...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.