Şimdi Ara

Windows 7 64bit Donma/Kilitlenme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar son bir kaç haftadır gerçekten can sıkan bir problemle uğraşıyorum.

İşletim sistemim windows7 64 bit ve yaşadığım sorun ne yaptığım önemli değil ister oyun açık olsun ister sadece masaüstünde olsun bilgisayar aniden donuyor sadece mouse hareket ediyor ve diğer hiçbir şey çalışmıyor restart atınca kendine geliyor hiç bir sorun yokmuş gibi çalışmaya devam ediyor. Yüklü olan programlardan kaynaklandığını düşünüyorum ama aynılarını 32 bit kullanırkende yüklemiştim hiçbir sorun yoktu. Aklıma sadece chromedan mozillaya geçmem geliyor fakat pek etkiliyeceğini sanmıyorum. 32 bit kullanırken chrome sorunsuz çalışırken yani sertifika hatası vermeden çalışırken 64 bitte sertifika hatası almaya başladım http ve https farkından dolayı nedense 64 bite geçince bu farktan dolayı google servislerine ulaşamadım, bende silip mozilla kurdum ama dediğim gibi pek etkisinin olacağını sanmıyorum. Donanımla ilgili birşey olduğunuda düşünmüyorum sıcaklıklar gayet normal, donanımdan kaynaklansa bunu ne zaman oyuna girsem yapar diye düşünüyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.

Bilgisayarımın özellikleri:

Msı HD 6870 twin
    Amd phenom II x4 965 B.E.
    Msı 870A-G54
    G.skill 2x2 1600 MHZ CL 7 Ram
    W.D. Caviar Black 500Gb

Yüklü Olan Programlar:

Avast Home Edition
    Steam
    Origin
    L4d2
    BF 3
    Fifa 11
    Warcraft 3 ve Frozen Throne
    Blur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ElwinVanDyke -- 20 Nisan 2012; 21:04:59 >

• Up

Orijinalden alıntı: ergo93

Merhaba arkadaşlar son bir kaç haftadır gerçekten can sıkan bir problemle uğraşıyorum.

İşletim sistemim windows7 64 bit ve yaşadığım sorun ne yaptığım önemli değil ister oyun açık olsun ister sadece masaüstünde olsun bilgisayar aniden donuyor sadece mouse hareket ediyor ve diğer hiçbir şey çalışmıyor restart atınca kendine geliyor hiç bir sorun yokmuş gibi çalışmaya devam ediyor. Yüklü olan programlardan kaynaklandığını düşünüyorum ama aynılarını 32 bit kullanırkende yüklemiştim hiçbir sorun yoktu. Aklıma sadece chromedan mozillaya geçmem geliyor fakat pek etkiliyeceğini sanmıyorum. 32 bit kullanırken chrome sorunsuz çalışırken yani sertifika hatası vermeden çalışırken 64 bitte sertifika hatası almaya başladım http ve https farkından dolayı nedense 64 bite geçince bu farktan dolayı google servislerine ulaşamadım, bende silip mozilla kurdum ama dediğim gibi pek etkisinin olacağını sanmıyorum. Donanımla ilgili birşey olduğunuda düşünmüyorum sıcaklıklar gayet normal, donanımdan kaynaklansa bunu ne zaman oyuna girsem yapar diye düşünüyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.

Msı HD 6870 twin
    Msı 870A-G54
    W.D. Caviar Black 500Gb

Yüklü Olan Programlar:

Avast Home Edition
    Steam
    Origin
    L4d2
    BF 3
    Fifa 11
    Blur

hocam söylediğin şeyler donanımsal değil tamamen yazılımsal donanımsal bir hata olursa bu da işlemcin ısınıp donmasına sebep verir eee sende ısılar normal diyorsun . sana tavsiyem hiren boot cd ile dosda aç pc yi

ram test ve hdd test yap sonra işlemci testi ekran kartı testini yap . çıkan verileri bir kagıda yaz nette bak değerlerine bilmiyorsan .

ki emin ol donanımdan . ama bana göre win7 64 bit kullandığın sürüm de sorun var gibi bazen yaptırıryor böyle he birde chorome da bu tip şeyler çok olabilmekte . yok bu kadar teknik bilgim yok dersen bir şekilde win7 64 deneme sürümü indir hdd ayrı yer aç bu indirdiğin deneme sürüm kendi sitesinden indir

dene bakalım ne olacak
    midi klavye:M-Audio Keystation 61 Es Speakerlar:Behringer TRUTH B2030A , Yamaha HS80M , Ses Kartı :roland octa capture Kayıt cihazı :Tascam DP-01FX/CD 8-Track Hard Disk Recorder with CD Burner . Pc : intel p4 3,2 ghz 4 gb ram ,120 gb ssd , ekran kartı:ASUS GTX570 DirectCU II GDDR5 1280MB 320Bit .Monitör : samsung ld 40d550 , phlips 17" flat crt. Amfi :NAD M2 Direct Digital Amplifier , surround amfi yamaha rx v765 speakerlar :AE Neo 1 çift , surround takım : yamaha seri hop

• quote:

Orijinalden alıntı: pctechnic01

quote:

Orijinalden alıntı: ergo93

Merhaba arkadaşlar son bir kaç haftadır gerçekten can sıkan bir problemle uğraşıyorum.

Msı HD 6870 twin
    Msı 870A-G54
    W.D. Caviar Black 500Gb

Yüklü Olan Programlar:

Avast Home Edition
    Steam
    Origin
    L4d2
    BF 3
    Fifa 11
    Blur

hocam söylediğin şeyler donanımsal değil tamamen yazılımsal donanımsal bir hata olursa bu da işlemcin ısınıp donmasına sebep verir eee sende ısılar normal diyorsun . sana tavsiyem hiren boot cd ile dosda aç pc yi

ram test ve hdd test yap sonra işlemci testi ekran kartı testini yap . çıkan verileri bir kagıda yaz nette bak değerlerine bilmiyorsan .

ki emin ol donanımdan . ama bana göre win7 64 bit kullandığın sürüm de sorun var gibi bazen yaptırıryor böyle he birde chorome da bu tip şeyler çok olabilmekte . yok bu kadar teknik bilgim yok dersen bir şekilde win7 64 deneme sürümü indir hdd ayrı yer aç bu indirdiğin deneme sürüm kendi sitesinden indir

dene bakalım ne olacak

Öncelikle cevabınız için teşekkürler. Sorunu çözdüm, bu yazıyı yazdıktan sonra password giriş ekranında dondu bende sinirlenip format atmaya çalıştım ama bu donma sorunu format atarkende karşıma çıktı aslında donmadı sadece bir hata kodu söyledi o hata koduyla araştırınca microsoft forumunda hdd'de bad sector olabileceğini yazmışlar fakat 3 kere denememe rağmen hep aynı hatayı aldım, en sonunda hdd'nin kablolarını çıkartıp temizleyip tekrar taktım şansada olsa bu sefer format attı açılıncada ilk iş taramayı başlattım. Şimdilik bir sorun yok ama işletim sistemimi 32 bite çevirdim. İşletim sisteminde bir sorun olduğunu düşünmüyorum babamın iş yerinde kullandığıyla aynı orda benim yaşadığım gibi bir problem yaşamadılar.

• bad sector taraması yap bakalım bi.

Orijinalden alıntı: Prinergy

bad sector taraması yap bakalım bi.

Yaptım gerçi sonucu göremedim gece açık bırakmıştım ama şimdilik bir sorun yok.
    Windows 8.1 Restart Sorunu
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.