Arkadaşlar yakın zamanda windows 7 professional 64 bit kuracağım ama bazı programların 64 bit olanlarını bulmak zor olacakDuyduğuma göre 32 bit yada 64 bit kurmamız farketmiyormuş windows 7 64 bit de,yani bu sadece bazı uygulamalar içinmi geçerli yoksa tamamen safsatamı?bilgilendirirseniz sevinirim...
Ben de yeni kurdum 64bit işletim sistemini.
Ooo iyiyimiş diyerek bütün programları kurarken fark ettim ki, program files klasörü iki tane. Birisi x-86 diye isimlendirilmiş diğeri sadece program files. Benim ooo iyi 64 bit çalışıyoz dediğim bütün programlar x86'nın yani 32 bitin içine kurulmuş.
Biraz önce başlat menüsünde internet explorer'ın da iki çeşit olduğunu birinin yanında 64bit yazdığını gördüm. Görünce kıskandım mozillamı da 64bit yapayım dedim. Google'a yazıp aradım, türkçe sitede 64bit versiyon yok. ingilizce sitesinden indirdim 3.6 versiyonunu. Kurarken baktım yine kurulum klasörü Program Files (x-86).
Anlamadım gitti, hem 64bit diye yayınlamışlar programı hem indirince 32bit klasörüne kuruluyor. Burada bi yalancı var ama kim, ya win7 ya da mozilla?
64bit diye kurduk hem 32 bit klasörüne kuruldu hem de adı firefox değil, Namoroka yapmış herifler. Ayrıca türkçe dil desteği de yok, herşey ingilizce. Bir de yardım bölümünden bakınca versiyonunda hiç 64bit yazmıyor. Ben hiç tatmin olmadım bu 64 bit mozillayla.
En çok kullanılan programlardan birinde bile böyle oluyorsa Allah bilir diğerlerinde ne kadar sıkıntı çekeceğiz? Ne b.ktan işmiş bu 64bit, hala mı yayılmadı bu???
Öncelikte Ram miktarın nedir , 64 bit program bulma konusunda ise pek sıkıntı çekmessin bende 64 bit kulanıyorum ve sadece 1-2 programın 64 bitini kurdum o kadar çoğu programlar 64 bite uyumlu
ram 4gb arkadaslar,verdiginiz bilgiler icin tesekkur ederimYani her program kuruluyor 32 bit bile olsa ama farkli program files klasörüne
Evet 64 bit yüklersen daha çok verim alırsın
"umut021" Firefox'un henüz 64bit versiyonu çıkmadı. 64bit Firefox diyenlerden özellikle uzak dursanız iyi olur.
Bendeki 64 bit programlar; Winrar, Nod32, Cpu-z, Frameworkx. Sonradan yüklenen yazılımların yaklaşık %80'i 32bit bende. 64bit'in yaygınlaşma hızı çok yavaş.
Peki arkadaşlar anakart ve ekran kartı gibi sürücüler illaki 64 bit olarak yüklenmeli değilmi?
Driver konusunda tabiki 64 bit olmalı ve şu anda bütün güncel donanımların 64 bit driverları mevcut yani sorun çıkarmaz sana için rahat olsun.
Bilgilendirme için çok teşekkür ederim,o zaman ilk iş sürücüleri indirmek
Bu arada benim notebook Acer Aspire 5920 ve Acer sürücü sayfasına baktığımda windows 7 x64 için olan sürücülerin içinde chipset sürücüsü yokAma hemen yukarısında şöyle bir yazı var "bu sayfa sadece windows 7'nin içinde bulunmayan sürücüleri gösterir" Yani şimdi windows 7 yükleyince bu chipset ne olacak anlayamadım?Otomatik yüklenecek hali yok herhalde
Evimde 3 bilgisayar var, 2 si win 7 biri vista, 3ünde de driverleri otomatik kendisi yükledi ve şu ana kadar sorun çıkmadı. Ama için rahat edecekse, anakart üreticinin web sitesini kontrol etmende fayda var sonuçda üretici driverleri yayınlıyor.
quote:
Orijinalden alıntı: RapscallioN Yani şimdi windows 7 yükleyince bu chipset ne olacak anlayamadım?Otomatik yüklenecek hali yok herhalde
Evet hocam win7 kendisi tanıyor çoğunlukla. Benim anakartın sürücüleride yoktu sitesinde. Win7'yi kurunca neden sürücüsü olmadığı anlaşıldı. Creative ses kartım dışında başka sürücü yüklemedim.
win7 x64 ultimate benim favori işletim sistemim. x86 da var ama mevcut donanımım x64le daha güzel ve stabil çalışıyor. bunu görev yöneticisini açtığımda anlıyorum. her türlü programda, ram ve işlemci kullanma oranlarında vs.. yeterki raminiz, x64 kullanma sebebiniz olsun(4gb+ ram).
donanımların x64 'ü destekleyen driverları olması gerekiyor. yazılım konusunda hiçbirzaman sıkıntım olmadı olacağını da sanmıyorum. bir çok uyumluluk mevcut. kısacası yeni nesil teknolojiye uyumlu tüm sistemlere sahip arkadaşlara öneririm win7 x64'ü.
Yardımlarınız için teşekkürler arkadaşlar,okuldan istediğim her türlü işletim sistemini bedavaya alabildiğim için win 7 64 bit &32 bit ve vista 64 bit&32 bit alayım bir kenara koyayım demiştim ama kenara koymaktansa win 7 64 bit kullanmak sanırım daha mantıklı olacak...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme