Şimdi Ara

Windows 11'de nostalji rüzgarı: Medya oynatıcıya CD rip desteği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Windows 11'de nostalji rüzgarı: Medya oynatıcıya CD rip desteği



    Microsoft, müzik CD’si yapan ve müziklerini bilgisayara aktarmak isteyen kullanıcılar için Windows 11 Media Player’a yeni bir özellik ekledi. Müzik CD’si yazma ve kopyalama çok modası geçmiş bir özellik gibi görünse de Microsoft yeni medya oynatıcısını tam özellikli bir uygulama haline getirmek istiyor.



    Ayrıca Bkz.Windows 11 desteklemeyen bilgisayarlara Windows 11 yüklemek artık mümkün: Peki ama nasıl?



    Yeni özellik en son güncellemenin bir parçası ve şu anda yalnızca birkaç formatın desteklendiğini belirtmek gerek. CD’den bilgisayara müzikleri kopyalamak isteyen kullanıcıların (bu dönemde varsa) ihtiyaç duyacağı CD rip özelliği, 11.2206.30.0 sürümü ile birlikte sunuldu. Microsoft, yeni işleve ilişkin “Mart ayında medya oynatıcıya CD oynatma desteği getirdik. En son güncellemeyle de CD kopyalama için destek ekliyoruz. Bu sürümde desteklenen formatlar arasında AAC, WMA, FLAC, ALAC yer alıyor.” açıklamasını yaptı.



    Yeni medya oynatıcı



    Microsoft, amacının Windows 11’de modern multimedya deneyimi sunmak olduğunu söylüyor. Yeni media player Kasım ayında kullanıcılara sunulmaya başladı. Windows Media Player’ın eski sürümü hala kullanılabiliyor ancak yeni güncellemeleri almayacak.



    Microsoft, kullanıcıların Windows 11’de multimedya içeriklerini dinlemelerini ve izlemelerini daha eğlenceli hale getirmek için yeni medya oynatıcıyı tasarladıklarını ve tüm kullanıcılara tanıtmaktan heyecan duyduklarını belirtiyor.



    Microsoft, “Media Player’ın kalbinde hızlı bir şekilde müziklere göz atmanıza ve müziği çalmanıza, çalma listeleri oluşturmanıza ve yönetmenize olanak tanıyan tam özellikli bir müzik kitaplığı mevcut. Müzik koleksiyonunuz Groove Music’teyse kitaplığınız ve çalma listeleriniz otomatik olarak bu yeni deneyime taşınacak. Yeni Media Player güncellemesi Groove Müzik uygulamasının yerini alacak. Özel oynatma görünümü, albüm resmi ve zengin sanatçı görselleri içerecek ve bunlar tam ekran ve mini oynatıcıda görünecek.” diyor.




    Kaynak:https://news.softpedia.com/news/windows-media-player-now-features-cd-ripping-535759.shtml







  • Windowsun en sevdiğim yanı teknolojide en eskiden en yeniye destek sunması. İster çevirmeli bağlantı kur, ister spf ile fiber ppoe doğrudan bağlantı kur, ikisinede destek var. İster disket tak ister bluray BDXL disk tak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Win11' e geçme vakti geldi mi hal daha emin değilim, son halini deneyimleyen win10' a kıyasla yorumlayabilir mi?

  • BekirHan kullanıcısına yanıt

    ben Mart ayında Win11'e geçiş yaptım, daha sonra Win10'a geri dönecek bir sebebim olmadı hiç. Upgrade yapmadım, sıfırdan kurdum.

  • CD Rip özelliği mp3 dosya formatını desteklemiyor. Windows 11'de de halen yüklü gelmeye devam eden klasik Windows Media Player 12 bile CD'den mp3'e çevirim yapabilirken yeni uygulamada bu desteğin bulunmaması şaka gibi.

  • Father Torque kullanıcısına yanıt
    AAC varken MP3 gereksiz. Tabi eski bir müzik çalar kullanmıyorsan.

  • Buradaki konu gerekli olup olmaması değil, CD rip dünyasında bir endüstri standardı olan ve en çok kullanılan dosya formatının devre dışı bırakılması.

  • snoppy kullanıcısına yanıt

    Yorum için teşekkürler, değerlendireceğim.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.