Şimdi Ara

Windows 11 24H2, Windows tarihinin en sorunlu güncellemesi olabilir (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
1
Favori
1.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evde SMB ağım var. Çoklayıcı üzerinden bağladığım harici HDD'lere SMB ağını açmadığı için giremiyorum. Böyle saçma sapan bir hata görmedim. Tek çözüm ise şimdilik 23H2'ye geri dönmek. Şaka gibi ama evet. Önceki sürüme geri dönmeniz gerek. Linux'a geçin rahatlayın. Bu gudubet sistemi kullanıp saçma sapan sorunlarla uğraşmayın.

  • stabil olmuyor çünkü tasarımı değiştiriyorlar. çekirdek değiştiği için eski şeyler bozuluyor..

  • bkaakco kullanıcısına yanıt
    Microsoft test ekibinin bölümünü kapatalı yıllar oluyor aylarca test edenler kendi ekibi değil insider katılımı yapan kullanıcılar onlarda geri dönüş yaparsa işte

  • Linux Super User kullanıcısına yanıt
    Ubuntuyu severim ama her denediğimde kısa sürede patladı hep 😂mint kullanmayı tercih ediyorum ondan dolayı, 1 yıldan fazladır da Garuda Dragonized de kaldım çok beğendim ve patlatamadım üstünde uğraşsam da, denemediysen tavsiye ederim kesinlikle denenmesi gereken dağıtımlardan biri

  • Linux Super User kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle. Ben de Ubuntu'ya geçtim. KDE arayüzüyle birleşince harika oldu. Windows hamallıktır. 24H2 sürümüne bakayım dedim daha açılır açılmaz 4 GB yedi. En baba Linux en fazla 1.6-1.7 GB yer tutar. Windows'a göre çok daha hafif ve sistemi yormuyor. Çok spesifik bir uygulama kullanılmadığı sürece Windows kullanmanın mantığı yoktur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • paco_ct kullanıcısına yanıt

    Yazılım geliştiricilerin -özellikle profesyonel- yeni çıkacak Windows sürümlerini test etmesi ve sorun varsa bunları erkenden düzeltmesi lazım. Ayrıca sistem güncellemesi

    sonrası oraya çıkan sorunlar Windows'a özgü değil. Android’de de iOS’ta da MacOS’ta da güncelleme sonrası sorunlar olabilir, oluyor da. Ben de yıllardır en güncel Windows sürümlerini kullandım farkı donanımlarla, haberlere konu olan hemen hiçbir sorunu yaşamadım. Bu da ayrı konu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • paco_ct kullanıcısına yanıt

    Mint zaten portlanmış ubuntu orijinalini kullanmayı tercih ederim. Garuda'yı çok araştırdım ama o renkler çok fena çok beğeneni var ama bana göre değil yaşlandık artık kde kurmuştum ubuntuya onu bile sildim bomboş gnome kullanıyorum sap sade kafamı yormuyor:)

  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt

    Hocam ben de kde yükledim ubuntuya başta widgetlar falan çok hoş geldi. Sonra kafam iş yüzünden şişince kdeyi sildim bir taraftan yds bir taraftan yeni yazılm dilleri derken ruh halime kde karmaşık kaçıyor. kde plasma 6 geldiğinde wayland sorunları da giderildiğinde yeniden yükleyecem ama.

  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt

    Sizde yüksek ihtimalle SMB güvenlik açığı kapatılmasıyla alakalıdır :




    Windows 11 24H2, Windows tarihinin en sorunlu güncellemesi olabilir
    Windows 11 24H2, Windows tarihinin en sorunlu güncellemesi olabilirnetworking
    What is the Server Message Block (SMB) protocol? How does it work?
    https://www.techtarget.com/searchnetworking/definition/Server-Message-Block-Protocol




    SMB 3.1.1 veya buna en yakın sürümlü SBM lisine geçin.



    MS sizi korumak için kapamış.





  • ekran kartı markasının tam adını internete yaz kendi sitesinden sürücüyü güncelle onu yaptıysan win 10 a geri dön büyük ihtimalle ya hatalı kuruldu ya da sistemin uyumsuz.

  • TR_mahmutpek kullanıcısına yanıt
    araya oyun buguda atalım ayıp olmasın demişler. bugsuz microsoft, balkonsuz eve benzer:)

  • 11 vistanın kader ortağı olacak gibi

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Herhangi bir teknisyen:


    "Eğer tamir edemiyorsak, bozuk değildir".


    Microsoft:


    "Eğer bozuk değilse bunu kesinlikle düzeltebiliriz".

  • asus zaten optimize konusunda tam bir enkaz bahsedilen ürünler celeron haliyle o pc'de windows 11'in çalışması mucize ben microsoft'un yerinde olsam belirli donanım ve cpu'un altında kalan pc'lere seçmeli yükseltme gönderirim.. w10 devam, görünüm için ekstra donanım kaynağını tüketemem görünüm w98 olsun roket gibi çalışsın sıfır sıkıntı

  • 6 Kez format attım, 2 kez flash disk değiştirdim ama bir türlü sorunlardan kurtulamadım! Yeni sürüm .çıktı hadi temiz kurulumla W11'e geçelim dedik lanet olsun 1 günüm gitti.

  • benim pc de coktu, bitlocker anahtari falan istedi, aradim buldum, sonra guncellemeleri iptal ettim.

  • smart1978 kullanıcısına yanıt

    Çözümü buldum. 24H2 ISO dosyasını açtım ve ağ ayarlarına girdim. SMB bölümünde bununla ilgili şifre ve imza gibi bölümler vardı. O kısımları deaktif edip değişiklikleri ISO dosyasına uygulayıp Windows'u kurduğumda sorunsuz bir şekilde SMB ağına girebildim. Çözüm şimdilik bu gibi. :) Gerekli arka plan işlemlerini kapattım ve 2.6 GB civarına indirdim. Linux ile kıyaslarsak yine de berbat bir durum.

    Windows 11 24H2, Windows tarihinin en sorunlu güncellemesi olabilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 4 Kasım 2024; 12:55:13 >




  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt

    Yüksek ihtimalle şunu kullanmışsınızdır :



    RAM kullanımı Windows ta artık bir kere kullanıldı mı önbellekte tutulur orada görülen anlık kullanımdaki RAM dir ki 2.6 GB imiş. Yüksek ihtimalle önbelleklenen miktar daha fa yüksektir. Esas bakılması gereken önbellekleme.


    Gerçi RAM kapasitesine yakınsa ( sanal bellek kapalı varsayıyorum ) eski olanlar otomatik önbellekten kademeli atılır. FIFO mantığı ..



    Microsoft bunu tercih etmiştir sanırım Windows 7 veya Vista dan beri böyle ...



    Linux bunu tercih etmedi diye az yer kaplıyor marifet denilemez.



    RAM de önbelleklendi mi zaten çağırması anlıktır erişim bariz hızlıdır ama Linux teki de aynısı da olabilir pek derinlemesine kullanmadım bayadır da öyle. Bir de Linux dağıtımlılarda birsürü şey yüklü geliyor! Bence esas Linux dağıtımlıları bela ...


    SMB ilk sürümlüleri güvenlik riski var açmak marifet değildir. Aman dikkat. SMB açılacaksa en güncel olanı yeğlenmelidir.



    Daha öncede tavsiye etmiştim tekrardan hatırlatayım :


    Windows 11 24H2, Windows tarihinin en sorunlu güncellemesi olabilirprivacy.sexy
    privacy.sexy - Maximize Your Privacy and Security
    https://privacy.sexy



    O customlaşan sistemize ayrıca yukarıdaki linktekileri de uygulayın. Dikkatli olun çok sağlamdır geri dönüşü yoktur anca format .





  • smart1978 kullanıcısına yanıt

    Evet, NTLite ile yaptım. Gerçi bunu denemek için yükledim. sorunu çözdüm tekrar Linux'a döndüm. Windows kullanınca rahatsız oluyorum nedense. Eskiden böyle bir şeyim yoktu. Linux'a geçince başladı.Windows 11 24H2, Windows tarihinin en sorunlu güncellemesi olabilir 


    Sonuçta o kadar RAM yemesi benim hoşuma gitmiyor. Bir sürü şeyin yüklü gelmesi dağıtımdan dağıtıma farklılık gösteriyor. Bu biraz da kullanıcıyla alakalı. Yeni geçen biri için aslında kötü değil aksine iyi bir şey. Günlük kullanıcının ihtiyacı olan yazılımlar yüklü geliyor. Açtığında direk kullanıyorsun. Mesela Kubuntu'da minimal kurulum seçeneği var. Bunu seçtiğinizde tarayıcı da dahil hiçbir ekstra program yüklü gelmiyor. Mesela istemediğim ofis programları, oyunlar vs yüklü gelebiliyor. Minimal kurulumda hiçbir şey yüklü gelmiyor. Neyi kullanmak istiyorsan mağazadan yüklüyorsun. Ayrıca mağaza olarak Windows'tan daha iyi. Windows'a göre en sevdiğim yanı format süresi inanılmaz kısa sürüyor. Windows'ta format atmak işkence resmen. Format sonrası güncellemeleri de kurunca 1 saat sürüyor. Linux'ta format 10 dakikada bitiyor. Güncellemeler desen maksimum 10 dakika sürse 20 dakikada işin bitiyor. Daha da önemlisi Linux çok daha güvenli. Linux'ta bilgisayara nadiren virüs bulaştırırsınız. Ama Windows'ta durum tam tersi.


    KDE'den devam. Windows 11 24H2, Windows tarihinin en sorunlu güncellemesi olabilir 

    Windows 11 24H2, Windows tarihinin en sorunlu güncellemesi olabilir




  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt

    Ram yemesi denilmez. Rezerv ediyor. Başka yeni bir şey olduğunda eskisi sırasıyla müsaitliğe göre önbellekten çıkıyor. Kısacası Microsoft RAM çoksa atıl kalmasın bir velinimettir kullanalım diyor.


    Live CD denen RAM e yüklenme imkanları da var Linux dağıtımlılarında. Bu özellik Windows ta özel programlarda filan Windows to Go olarak hazırlanabiliyor veya Windows PE olarak ta RAM e kurulan Windows işletim sistemleri vardır. Elbette güç giderse RAM dekiler kalıcı değil uçar ...



    Mağaza olması esasında kurulumu GUI kolay olmayışından kaynaklı komut satırından terminalle girmek zor Linux te . Windows ta illa bir mağazadan indirme şartı da yoktur ama Mağazası da vardır.


    Linux her daim eski donanımlarda idealdir ve özel bir donanım yoksa klasik masaüstü ise veya klasik bir dizüstü ise sürücüleri olabilir ...


    Linux te bazı programlar olmayışı ile ikame bir işletim sistemidir denilemez.



    Rahatsızlık vermesi psikolojik koşullanma. Bilinçaltı meseleleri ...



    Windows 11 de kurulum süreli dakika ile tamamlanıyor...





  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.