Şimdi Ara

Windows 10 yüklemesi yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yeni bilgisayar alıyorum masaüstü topladım sistem yok internetten key almayı düşünüyorum.Şu an diğer bilgisayarımda media creation tool ile windows 10 yüklüyorum usb ye.2 sorum var
    1.Ben creation toolu seçerken windows 10 ve windows 10 single language seçenekleri vardı ben sadece windows 10 yazanı seçtim seçeneklerde windows 10 home yoktu.internetten windows 10 home keyi mi almam gerekli bunu yüklemem için?
    2.yeni gelen bilgisayarda bir sistem olmayacak yüklemem için çalıştırmadan önce usb yi takıp çalıştıracak mıyım sadece? Ssd ve hdd var pc de hangisine yükleyebileceğim seçeneği çıkar orada değil mi? Daha önce hiç format atmadım ilk olacak şimdiden teşekkürler arkadaşlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • bilgisi olan yok mu? yardım lütfen.
  • syberr2112 S kullanıcısına yanıt
    Basit araştırmalarla ayrıntılı bilgiye sahip olabilirsiniz. Hızlıca özetleyeyim.

    Windows 10 keyi şimdilik gerekmeyecek.

    Media creation toolu kullandım ancak isoyu indirip rufusla usbye çekmek en temizi olacaktır. Problem olursa aklında olsun.

    Yeni bilgisayarına çektiğin flashdiski usb 2.0 girişinden tak. Pc hakkında bilgi vermediğin için bunu belirtiyorum, daha güncel donanımlarda usb 3.0 kullanabilirsin.

    Hangi diske windows kurulacağıda ekranda görünecek, daha ayrıntılı bilgi için linki incelemelisin.

    https://www.technopat.net/2015/08/03/windows-10-usb-yazma/




  • sinagumus kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler ben usb ye media tool ile çektim windows10 u,bilgisayarda işletim sistemsiz toplanmış olarak gelecek yani tek yapmam gereken usb yi takıp(usb 3.0 var) bilgisayarı çalıştırmak,açılırken biosa girip oradan usb yi seçmek?sistemde ssd de var oradan ssd ye kurulmasını seçebilir miyim yoksa önce biostan ayar mı yapmam gerek? İnternette araştırdım ssd ye kurulumu ama orada hep zaten win7 yüklü olanları ssd ye yükseltmeyi gösteriyor bende işletim sistemsiz gelecek.
    Edit: bu arada anakartım msi b150m bazooka anladığım kadarıyla uefi yükleyebilirim buna verdiğiniz linkteki gibi usb yi tekrar ayarlayacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syberr2112 -- 23 Mart 2016; 19:11:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • syberr2112 S kullanıcısına yanıt
    Edit2: linkte altta bir video daha varmış bütün sorularmı cevapladı çok sağol kardeşim eyv.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • syberr2112 S kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. b150m de usb3 kullanabilirsiniz. uefi kurulum için kullandığınız flashdiski ve yükleme yapacağınız ssdyi gpt ye çevirmenizi öneririm. Linktede bahsediyordu sanırım. Problem olursa lütfen belirtin.
  • sinagumus kullanıcısına yanıt
    Linkte windows 10 uefi usb hazırlamayı gösteriyor orada rufustan başlamadan önce gpt yi seçerek çeviriyoruz ama videoda ssd yi gpt çevirmekle ilgili birşey yapmıyordu benim sistemimde videodaki gibi 0 gelecek,yani videoda ssd yi gpt çevirmek gibi birşey yoktu,bunu nasıl yapacağım peki?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • - Gittigidiyordan 35 TL ye Windows 8.1 Pro key aldım
    - Win 8.1 kurup etkinleştirdim, bütün Windows Update yaptıktan sonra Update a Win10 düştü ve yükseltme yaptım.
    - Yükseltme yaptıktan sonra bilgisayara format attım.
    - Daha önce Flasa atmış olduğum Win 10 X64 ü kurdum ve bilgisayar internete bağlanır bağlanmaz etkinleşti. Şuan kalıcı olarak etkin ve sıkıntısız kullanıyorum.
  • syberr2112 S kullanıcısına yanıt
    Windows kurulum ekranının henüz başlarında
    shift+f10 yapıp komut istemcisini açabilirsiniz.
    ilk önce DISKPART sonra LIST DISK yazacaksınız.
    Listede ssd olduğundan emin olduğunuz diskin numarasına bakın
    ve örnek olarak SELECT 0 şeklinde seçin
    içi boş olduğundan CONVERT GPT diyerek gpt ye çevirebilirsiniz.
    Olaki bazı işlemlerde bulundunuz temizlemek için CLEAN yazabilirsiniz. Yanlış diski seçmediğinizde emin olun.
    tekrar LIST DISK yazdığınızda işlem başarılıysa diskin gpt sekmesinde * olduğunu göreceksiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.