Şimdi Ara

Windows 10 Virüs Sorunu (Videolu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba kardeşim oyun yükleyeceğim diye virüs yüklemiş. Yac ile temizledim biraz sonra avira ile virüsleri sil veya karantinaya taşı yaptığımda mavi ekran hatası geliyor. Virüslerin çoğunu temizledim fakat hiçbirşey açılmaz oldu. Wifi gitti, ses gitti yenileme yapılmıyor. Nasıl format atarım? Orjinal laptopa gömülü windows orjinalliği gider mi? Daha önemlisi babamın 25 gb felan resimleri var onlar giderse gerçekten benim işim biter. Lütfen yardımcı olun. Video çektim. Sistem özelliklerim i5 2çekirdek 4 sanal çekirdek nvidia gt635m 6gb ram özelliklerde yazması lazımdı. Virüsten sonra yazmıyor. (Tabletten yazıyorum kusura bakmayın düzenli olmadı) https://www.youtube.com/watch?v=76KO3jHv3P4

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Merak etme fotolarını kurtarıcaz.Virüsler windows çalışırken aktif olduğu için gizlenir , bulsanda kendini sildirtmez çoğu kez.
    Yac yazılımını salla o bir işe yaramaz kendisi zaten virüs.
    Öncelikle combofix indir onunla bi tarat. Sonra kaspersky antivirus kur yanında malwarebytes kur ve güncellemelerini yaptıktan sonra pc ni güvenli kipte aç ve bu iki programla tarat. bulduğu gerşeyi sil veya karantinaya taşı .
    bunlara rağmen problem devam ederse kaspersky rescue disk yazılımını cd ye yazdırıp onunla açılış yapar sistemi tarar gerekirse tüm önemli verilerini yedekler veya kurtarırsın zira bu cd ayrı bir işletim sistemi gibi kendini açar ve hiç bir virüs kendini gizleyemez windows ortamı olmadığı için..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok teşekkür ederim yardımınız için bilgisayarı msconfig den temel hizmetler olarak açıyorum yoksa açılıyor fakat windows çubuğu bile açılmıyor virüslerin çoğu gitti ben kendim c den şüphelendiklerimi sildim oyüzden sistem dosyaları da silinmiş olabilir güç seçenekleri bile açılmıyor format atmak şart ama nasıl atacağımı bilmiyorum resimlerin gitmemesi lazım yardımcı olurmusunuz okullar tatildi tamda dota oynayacaktım

• Fotograflar konusunda endişe etme. Boş dvdlere , usb flash belleğe, harici hddye vs yedekleyebilirsin. bu cihazları pc algılamazsa varsa bilgisayarında D diskine yedekleyebilirsin. Formatı c ye atacağın için D de ki veriler silinmeyecektir.
    Sistem dosyalarını bozduysan öncelikle şunu dene. Sistem geri yükleme aracını kullanarak Bilgisayarının virüs yemeden önceki bir tarihe geri yüklemeyi dene. Sistem geri yükleme noktası bulamıyorsan windowsunun kurulum cd sini tak ve başlat - çalıştıra sfc / scannow komutumu gir entera bas işlemin bitmedini bekle sistem dosyalarını onarsın. Bu çözüm olmazsa yine windows kurulum cd sini kullanarak format atar gibi kuruluma başla orda windows Repair yani windows onarma seçeneği vardır ordan verilerin silinmeden sistemi tekrar onarbilir ardından verilerini kurtarabilir nihayetindede temiz ve sağlıklı bir sistem için sıfırdan format atarsın.
    Format atmak zor birşey değil bir çok resimli anlatım ve video mevcut bu konuda , hangi işletim sistemini yükleyeceksen google a mesela ''windows 7 kurulumu resimli anlatım'' yaz bir dokümana ulaşacaksın. Kolay gelsin.

• Benim windows10 laptop da gömülü arkadaşımdan harici bellek alıp resimleri atarım 40gb resim ve video:) ve artık format atabilirim fakat orjinalliği gidermi win 10 microsoft un sitesinde iso dosyası var win7 veya win8 den win10 a geçmek için onunla format atabilirmiyim dvd siz artık düzelmesi mümkün değil bence bigisayarı görseniz anlarsınız uğraşmak istemiyorum. Usb ile atabilirmiyim? Yardımınız için minnettarım iyiki varsınız

• Rica ederim arkadaşım
    Nette birçok win 10 msdn orjinal iso dosyası paylaşılmakta. İso dosyasını dvd ye yazdırıp elbette kurulum yapabilirsin ayrıca istediğin şekilde usb ilede format atabilirsin ama iso verisini usb modunda yazan program kullanman gerekebilir rufus, wintousb gibi. Windowsun Gömülü olarak geldiyse sıfırlama özelliğini kullanabilirsin. Ama dikkatli oku yanlış bir seçeneği seçersen verilerinde silinir sıfırdan kurulum yapar hersey silinir , iyisimi önce yedeğinizi alın önemli dosyalarınızın. Burada hangi araç ne yapar detaylı şekilde anlatımı var . Orjinalliği gidermi konusuna gelirsek sıfırlama yöntemini açıkçası hiç kullanmadım gömülü windows geldiyse kurulumdan sonra key girmeni isterse cihazın altında yazan key varsa onu girip tekrar etkinleştirmiş olursun oldu da bu konuda bir problem yaşarsan bana özelden mesaj at hallederiz 😊

http://10.enpedi.com/2015/08/windows-10-bilgisayar-sfrlama.html?m=1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi INSURG3NT -- 29 Ekim 2015; 12:28:29 >

• Şunuda unutmadan ekleyeyim bilgisayarında bilgisayar üreticinin sunduğu recovery(kurtarma konsolu) bölümü oluşturulmuşsa ve elinde fabrikasyon kurtarma cd si varsa sistemi geri yükleme de yapabilirsin yani cihazı aldığın güne döndürmüş olursun. C ve D diye bölümlediysen yine tek C diski olur ve key falan girmeden aktive bile etmene gerek kalmadan orjinal bir şekilde herşey geri yüklemiş olur sürücüler dahil herşeyi ama ben tercihen recovery yapmak yerine windows 10 kurulum cd si ile sıfırdan kurulum yapmayı tercih ederim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    windows 10 windows update sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Windows 10 Kasma Sorunu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Malesef format atamadım laptop un ekranı kırıktı başka monitöre bağlıyordum ama bios 2. ekranda gözükmüyormuş iso yu usb ye attım 2 dvd ve 2 iso programı denedim tamamlanmadan hata verdi. zaten olsada 1. ekran yok

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.