Şimdi Ara

Windows 10 ‘un pazar payı düşüşte

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Yazılım devinin güncel işletim sistemi çıkış yaptığı günden bu yana pazar payınını arttırak bu güne geldi. Son rapor Microsoft’un canını sıkacağa benziyor.



    Windows 10 kullanım oranı düşüşte



    NetMarketShare’in gözlemine göre Windows 10 Şubat ayındaki %57.37’lik pazar payından geçtiğimiz ay %56.08’e gerilemiş. Gelişmede insanların evden çalışmaya başlamasıyla ofisteki Windows bilgisayarlarının aksine farklı işletim sistemi arayışına girmesinin etkisinin olabileceği düşünülüyor.



     



    Özellikle de Canonical’ın Ubuntu 20.04 LTS’yi indirmeye sunduğu  son dönemde Ubuntu %0.27’lik payından %1.89’a yükselerek dudak uçuklatan bir artış yaşamış.



    Ayrıca Bkz.Microsoft, Dünya Okyanus Günü’ne özel yeni bir tema içerisinde 4K duvar kağıtları sunuyor



    Bunun genel Linux kullanım oranına yansıması ise %1.36’dan %2.87’ye yükselme olarak gerçekleşmiş. Tabloda Linux dağıtımlarının son yıllarda giderek daha kullanıcı dostu hale gelmesiyle daha fazla dikkati üzerine çekmesinin önemli bir payı var.








  • Ufak dalgalanmalar haber niteligi yoktur...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: smart1978

    Ufak dalgalanmalar haber niteligi yoktur...
    Boş mesaj, bilgi niteliği yoktur..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Editörlere ödenen ücret yükseltilmeli, belki bu sayede artık boş ve gereksiz haberler dinlemeyiz de donanımhaber eski kaliteli günlerine döner. Frmtr ya da maxicep gibi tozlu sayfalarda kalmasına çok zaman kalmadı.

  • Linux'u seviyorum ve açıkçası geçmek de istiyorum fakat her geçişimde beni memnun etmeyen bir nokta oluyor mutlaka. Öncelikle Windows kötü bir işletim sistemi değil, bir hata ile karşılaştığınızda size çok fazla bakım aracı sunuyor, Olay Görüntüleyici, WinDbg vs. Fakat Windows'a yüklenen programlar sistemi mahvetmeye başlıyor... Store mantığı tam oturmadı, çar çöp dolu, sağlam uygulamalar için hala kendi installerlarını kurmak gerekiyor. Fakat driver vs. uyumluluğu çok iyi bir sistem. Ben genelde iş için kullanırım bilgisayarı fakat sıkıldığımda hemen bir oyun açar yarım saat oynar kapatırım. Linux son birkaç senedir oyun tarafında, Steam sağolsun, harika gelişmeler yaşadı ve açamadığı oyun yok denecek kadar az. Fakat Nvidia problemi var... Benim kartlar arası geçiş için bilgisayara reset atmam gerekmemeli bence. Son çıkan sürücülerde Hybrid çözüme destek var fakat benim laptopumda HDMI çıkışı direkt olarak Nvidia'a bağlı bu sebeple hybrid çözümde HDMI çalışmıyor. Evde masadayken monitörde, koltuktayken de pilde çalışıyorum, bu geçişlerde reset atmak tam bir eziyet. Pil ömrü deseniz, Windows'un 6 saat sunduğu bir makinede Linux (Ubuntu vs.) 2,5 saati ancak tutturuyor. Uzun lafın kısası taşınabilir bilgisayarlar için, özellikle orta-üst segmentte Linux bir ev kullanıcısı için gerekli olan tak-çalıştır olayından hala uzakta kalıyor. Bir masaüstü bilgisayar toplayacak olsam direkt Linux kurarım, yeni bir laptop alacak olsam AMD'li sistemleri tercih ederim (Open Source driverlar) ve yine Linux kurarım. Fakat mevcut sistemimde benim için en güzel çalışan şey Windows oldu, güncellemeleri de ertelettikten sonra çok sorunu olmayan bir sistem. Mint'den Fedora'ya, Elementary'den düz Ubuntu'ya çoğu distroyu birkaç ay kullandım fakat hep bir noktada bu tip ufak tefek sıkıntılardan dolayı Windows'da geri buldum kendimi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yorumculuklar -- 8 Mayıs 2020; 9:51:41 >




  • Kadima kullanıcısına yanıt
    Kendini ifade edisine hayran kaldim. Kendini bilgilendirmene gerek yoktu gerci.

    Ifade ettigim uzere : Ufak dalgalanmalar hakkindaki goruslerini alalim.
  • Oyun dünyasını egale edecek bir işletim sistemi olmadıkça bu adamlar tekel.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: smart1978

    Kendini ifade edisine hayran kaldim. Kendini bilgilendirmene gerek yoktu gerci.

    Ifade ettigim uzere : Ufak dalgalanmalar hakkindaki goruslerini alalim.
    Ubuntu pazar payını %0,27'den %1,89'a çıkarmış. Bu ufak bir dalgalanma değil.
    Dün 20.04 sürümünü yükleyip test etmiştim. Ryzen 5 3600 + Sapphire RX5500XT sistemimde gayet güzel çalışıyor. Üstelik ekran kartı için sürücü yüklemeye gerek kalmadı Native olarak tanıdı.
    Gnome arayüzünü hala sevemedim ama unity'e göre daha iyi. Bugün Deepin beta sürümünü test edeceğim.

    Ayrıca rekabet her zaman bizim işimize yarar. Pazar payı şimdilik küçük olsa da ileride daha da güzel olabilir.
    Bir kaç sene önce bilgisayar toplamak istersek İntel işlemci + Nvidia ekran kartı alırdık.
    Ama şimdi AMD işlemci tarafında öne geçti. Üstelik daha uygun fiyatlı ürünleri var. AMD olmasa 2/4 çekirdekli işlemcileri fahiş fiyatlara kullanmaya devam ediyorduk.
    Ekran kartı tarafında Nvidia'nın üst seviye kartlarına rekabet edemiyor ama giriş ve orta seviyede kök söktürüyor. Yani sonuç olarak rekabet bizler için iyidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kadima -- 8 Mayıs 2020; 11:14:43 >




  • Geçsin millet linux'a zaten , şu lanet ofis ve yazıcı uygulamarı olmasa bir dakika bırakmam ofis bilgisayarlarını windows 'da
  • Kadima kullanıcısına yanıt
    Sahsen sureklilige bakarim... Varsin haberdeki deger %90 larda olsun... Onemli olan birey veya kitleler uzun sure tercih etmede devamlilik gosterecek midir ?

    Insanlarin merak etmesi evde kapanirken malum Koronavirus surecine yormak lazim kanimca . Sahsen surucu destegi olmayan sorunlu bir Linux turevlerine niye kafa patlatayim bile bile..

    Elimde Surface Pro 4 Alienware 17 R3 full custom ( RGB ledlerin Linux te calismamasi desteginin olmamasi gibi rezalet vardir ... ) , Sony Vaio Duo 11 ve bircok tablet ama Windows tabanli cihazlar var sorun olmayacak baska notebooklarim da var ama onlari haliyle bahsetmedim ...

    Yani surucu/driver tam uyumu veya tam performans problemleri yuzunden oyle istediign isletim sistmeini kur filan hikaye!



    Hatta suruculeriniz Windows ta bile uyumnlu degilken sorunlar cikmasina akrsi emrivaki mislai elle kurulum imkani ile sonrasinda vay niye kitleniyor donuyor kapaniyor veya niye yavas vs diyenlere sormak lazim. Windows 10 un bile bircok alt surumlerinin suruculerinin uyumu testleri yapilmasi gerekiyor... Guncel suruculer bile test edilmemisse sirf gunceli bu diye yuklemek bil ebela olabiliyor. Yani sorumluus Microsoft degil. Cihaz bilesenlerini uretenlerin yazilim destegi yavas kit eksik olmasi ile OEM uretici cihaz uretenlerin isguzarligi da ayrica beladir ...


    Yoksa birilerine sorunsuz olan baskalarina sorun teskil ediyorsa sorun her zaman Windows Microsoft tan kaynaklidir pesinen ifade edilemez...


    Baslik ucuz gazete mansetleri misali.. Iceriye gel misali .


    Yani soyle bir veri olsaysi : Son yillarda Windows 10 ciddi dususte . Rakipleri Windows 10 Windows 8.x hatta Windows 7 li ssitemlerin suruculerine full sorunsuz destek ve uyum saglanmistir ozellikle dokunmatik ekran ve kalem teknolojileri gibi seylerde ozel isletim sistmei Linux dagitimlari vardir ve boldur da denilise tamam diyecegim .. Ama bunlairn hicbiri yoktur. Var denilenlerde numunelik ve kisitli sorunlu ... Yoksa sahsen niye denemeyeyim ?

    Bir baska onemli sorun ise pil tuketimi ne kadar optimize edilmistir Linux turevlerinde ? Yoksa sadece generic Kernel in getirisi iyilestirmelerden mi ibaret yoksa sizdeki sisteme anakarta vs ozel pil tuketimi verimli guc tuketimi ve stabul surekli performansta her kosulda ciddi dalgalanmalar olmayisina mi kafa yorulmustur ? Elbette cihazinizda thermal ic kasa yapisi fan duzeneyi gibi isi tahliye bel kemigi de onemlidir ...


    Yani pratiksel olarak yillardir sahsen bir umut hep bekledim lakin oyle ideal bir uyum ve destek pratiksel olarak SIFIRDIR!

    Elbette Lenovo DELL firmalarin bazi modellerinde Linux suruculeri vs de vardir ama her modelinde goremiyoruz...

    Kisacasi tum bu surecler ve detaylara bakinca Windows 10 ve Windows 10X de-facto liderligi YILLIK bazda surecte her daim lider olacaktir. Hatta yavas yavas artislari da olacaktir. Anlik birkac aylik dalgalanmalari da cok ciddiye almamak gerek ... Koronavirus vesilesiyle bir merak olmustur.. Insanlar dedigim gibi problemleri gorecekler ve geri donecekler...

    Elbette rutin uygulamalar ikamesi veya aynisi Linux turevlerinde de olmamasi da ayrica bir baska mesele ile Windows 10 lara geri donuslerde patlama olacaktir. NEt olarak Linux turevleri mantalitesi degismedikce isi ve umudu da zordur ..




  • windows artık alışkanlık oldu bişey çıktımı windowsa kesin çıkar çünkü çoğunluk windows kullanır herkes üretici vs değilki linux tabanlı işletim sistemi kullansın ayrıca en büyük etkende oyunlardır windows artık kendi oyun servisleri bile bizim gibi ülkelerde mükemmel bir hizmet 100 den fazla çok güzel oyunlar daha dün rdr 2 geli (xbox galiba ) ayrıca win 7 keylerini win 10 kurarken kullanabiliyorsun yani eski kullanıcılar para vermiyor ben kullandım bundan sonrada paralı işletim sistemide çıkmıyacak bence o zaman pazar payı daha da artıcak görürsünüz
  • okuyunda win10 batti piyasadan silindi yeni kral linux sanacak
  • 1909 sayesinde online sınavdan 0 aldım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yorumculuklar Y kullanıcısına yanıt
    kullanıcı için en iyi işletim sistemi sisteminde en verimli ve düzgün çalışan işletim sistemidir.
  • O değil de bu Northwood bi konu açıyor ve kendi açtığı konuya yorum göndermiyor. Kendi konusunu iplemiyor mu, yoksa boş konu açıp İnsanlar konuma gelip tartışsın ben de köşeden kıs kıs güleyim mi diyor?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yeni windows çıkmış heralde... 4. millenium faciası iyi bile dayandı...

  • Şu online ders dönemi bitsin bende tekrar Linux macerasına dönüş yapacağım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: smart1978

    Ufak dalgalanmalar haber niteligi yoktur...
    İnsanlar her sene telefon değiştirir gibi işletim sistemi değiştirmiyor. Kullanıcıların çoğu bilgisayarla birlikte gelen işletim sistemini kullanır, o yüzden de özgür yazılımların %1 bile artış göstermesi başarıdır.
  • Bi güncelleme yaptırdılar bilgisayar felç oldu.Firefox çökmeleri mavi ekranlar. Güncellemeyi düşünmüyordum nereden güncellediysem.Format atınca ilk iş güncellemeleri tamamen kapatmak olacak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: smart1978

    Sahsen sureklilige bakarim... Varsin haberdeki deger %90 larda olsun... Onemli olan birey veya kitleler uzun sure tercih etmede devamlilik gosterecek midir ?

    Insanlarin merak etmesi evde kapanirken malum Koronavirus surecine yormak lazim kanimca . Sahsen surucu destegi olmayan sorunlu bir Linux turevlerine niye kafa patlatayim bile bile..

    Elimde Surface Pro 4 Alienware 17 R3 full custom ( RGB ledlerin Linux te calismamasi desteginin olmamasi gibi rezalet vardir ... ) , Sony Vaio Duo 11 ve bircok tablet ama Windows tabanli cihazlar var sorun olmayacak baska notebooklarim da var ama onlari haliyle bahsetmedim ...

    Yani surucu/driver tam uyumu veya tam performans problemleri yuzunden oyle istediign isletim sistmeini kur filan hikaye!



    Hatta suruculeriniz Windows ta bile uyumnlu degilken sorunlar cikmasina akrsi emrivaki mislai elle kurulum imkani ile sonrasinda vay niye kitleniyor donuyor kapaniyor veya niye yavas vs diyenlere sormak lazim. Windows 10 un bile bircok alt surumlerinin suruculerinin uyumu testleri yapilmasi gerekiyor... Guncel suruculer bile test edilmemisse sirf gunceli bu diye yuklemek bil ebela olabiliyor. Yani sorumluus Microsoft degil. Cihaz bilesenlerini uretenlerin yazilim destegi yavas kit eksik olmasi ile OEM uretici cihaz uretenlerin isguzarligi da ayrica beladir ...


    Yoksa birilerine sorunsuz olan baskalarina sorun teskil ediyorsa sorun her zaman Windows Microsoft tan kaynaklidir pesinen ifade edilemez...


    Baslik ucuz gazete mansetleri misali.. Iceriye gel misali .


    Yani soyle bir veri olsaysi : Son yillarda Windows 10 ciddi dususte . Rakipleri Windows 10 Windows 8.x hatta Windows 7 li ssitemlerin suruculerine full sorunsuz destek ve uyum saglanmistir ozellikle dokunmatik ekran ve kalem teknolojileri gibi seylerde ozel isletim sistmei Linux dagitimlari vardir ve boldur da denilise tamam diyecegim .. Ama bunlairn hicbiri yoktur. Var denilenlerde numunelik ve kisitli sorunlu ... Yoksa sahsen niye denemeyeyim ?

    Bir baska onemli sorun ise pil tuketimi ne kadar optimize edilmistir Linux turevlerinde ? Yoksa sadece generic Kernel in getirisi iyilestirmelerden mi ibaret yoksa sizdeki sisteme anakarta vs ozel pil tuketimi verimli guc tuketimi ve stabul surekli performansta her kosulda ciddi dalgalanmalar olmayisina mi kafa yorulmustur ? Elbette cihazinizda thermal ic kasa yapisi fan duzeneyi gibi isi tahliye bel kemigi de onemlidir ...


    Yani pratiksel olarak yillardir sahsen bir umut hep bekledim lakin oyle ideal bir uyum ve destek pratiksel olarak SIFIRDIR!

    Elbette Lenovo DELL firmalarin bazi modellerinde Linux suruculeri vs de vardir ama her modelinde goremiyoruz...

    Kisacasi tum bu surecler ve detaylara bakinca Windows 10 ve Windows 10X de-facto liderligi YILLIK bazda surecte her daim lider olacaktir. Hatta yavas yavas artislari da olacaktir. Anlik birkac aylik dalgalanmalari da cok ciddiye almamak gerek ... Koronavirus vesilesiyle bir merak olmustur.. Insanlar dedigim gibi problemleri gorecekler ve geri donecekler...

    Elbette rutin uygulamalar ikamesi veya aynisi Linux turevlerinde de olmamasi da ayrica bir baska mesele ile Windows 10 lara geri donuslerde patlama olacaktir. NEt olarak Linux turevleri mantalitesi degismedikce isi ve umudu da zordur ..
    Benim bilgisayarım i3-6006 2.0 GHz işlemciye sahip bir Acer laptop. Windows 10 ile geldi. Makinenin performansı bayağı kötüydü, akıcılık sıfır. Xfce masaüstüne sahip bir Linux dağıtımı kullanıyorum ve makine uçak gibi oldu. Tek bir yavaşlama belirtisi yok. Bu durumda Windows daha iyi nasıl oluyor?

    Burada asıl konu kullandığınız programlar. Örneğin Microsoft Office sizin için elzemse ve tarayıcı tabanlı online sürümü işinizi görmüyorsa tabii ki Windows kullanacaksınız. Yapacak bir şey yok.

    Aksi durumda Linux, Windows'a göre çok daha üstün bir işletim sistemi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.