Şimdi Ara

Windows 10 tablet formatlama -yardım-

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Casper t9w tablet kullanmaktayım. Bilgisayar yanlış ekran kartı sürücüsü güncellemesi yüzünden çöktü. Bende sıfırlayayım dedim sıfırladıktan sonra windows yüklenirken birden yine o mavi ekran hatasını verdi ve Windows yüklemesi yarıda kesildi.

    Tek çare format diye düşündüm.

    Sorunu çözmek için bugün usb cihaz aldım. Bir tane üç kağıtcı bilgisayarcıdan usb'ye windows iso dosyasını yüklemesi için verdim.

    Adam demez mi yüklemem kasayı getir 50 lira alayım diye. Bende ısrar ettim ısrar edince 10 liraya(bu bile çok fazlada enayi oldum o sırada) zar zor attırdım dosyayı.

    Şimdi adam bana dedi ki elimde 32 bit yok. 64 bit ve 32x64 bit(çift sürüm diye bişey dedi.) olan sürüm var. Mecbur kaldığım için fazla kurcalamadan tamam dedim çift sürümü yükle diye.

    Daha sonra Rufus'tan ayarı şöyle yaptırdım;

    Uefi için Gpt
    Fat 32
    8326 gibi bişeydi burası

    En son yükleyip verdi usb'yi. Ve sorun olursa beni bağlamaz 50 lira vereceksen kasayı getir dedi.

    Bende çıkıp eve geldim. Cihaz zaten f8'i görmüyordu. F7'yle bios'a girdim. Bios"dan windows boot manageri ve efi shell'i disable yaptım ve resetledim usb'yi görmesi için.

    Tekrardan bios'a girdiğimde hiçbir şekilde usb boot seçeneği gözükmüyordu.

    En sonunda uğraşıp, uğraşıp Efi-Shell üzerinden kodlarla yükleme ekranının başlangıcını (mavi windows logosu) getirebildim ama başlamadan sonra yine mavi ekranla kmode_exception not handled hatasını verdi.

    Şimdi arkadaşlar sorun neden olabilir? Rufus'tan yanlış mı yazdırdım yoksa 32*64 bit sürüm fazla Gb (kaç Gb olduğunu bilmiyorum) olduğu için fat32 olarak yazılmamış mıdır? Ya da bilgisayarcı bilerek başka sürümü mü yükledi gelip burada format atsın diye?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >







  • Sorun uyanık bilgisayarcının attığı dosyadaymış. Adam yaklaşık 6 Gb'lık sürümü uefi olarak yazdırmış.

    4 gb'dan büyük sürümler uefi kurulum olmazlar. Her neyse bugün internet kafeden kendim hazırladım dosyayı ve rahatça formatladım cihazı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.