Şimdi Ara

Windows 10 2022 Update 22H2 Build 19045.2130 GDR (18.10.2022) (39. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.170
Cevap
81
Favori
619.977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • efebora06 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler üstad şimdi gördüm indiriyorum
  • Bana güncelleme hala gelmedi update üzerinden bakıyorum windows update güncel diyor aynı durumda olan varmı?
  • caryting kullanıcısına yanıt
    ilk sayfadaki linklerden Fall Creators Update ISO dosyasını indirip şuan kullandığınız sürümün üzerine güncelleştirme yapar gibi yükseltme yapabilirsiniz.

Yada Windows Updateden gelmesi için bir süre daha bekleyebilirsiniz.
  • Arkadaşlar 1709 versiyonu için bir süre beklemenizi öneririm. Beklemek istemiyorsanız da sistem yedeğinizi kesinlikle almanızı öneririm. Lakin özellikle notebooklada güncellemeden sonra donanım çakışmaları, güncel olmayan driverların çalışmaması gibi sorunlar yaşamanız muhtemel.

Not: Ben Asus N55SF kullanıcısıyım ve güncellemeyi yaptım. Usb 3.0 portlarım, Synaptics sürücüsü ve Asus Charger Plus ta problem çıktı. Asus Charger Plus ı sildikten sonra da donanım çakışmasından dolayı mavi ekran aldım ve mecburen eski yedeğime geri döndüm. 1703'te de aynı problemi yaşamıştm. İlk toplu güncellemeden sonra yeniden 1703 e geçtiğimde problemim ortadan kalkmıştı.
  • 64bit HOME için bunu mu indirelim hocam yanlış olmasın tek indirme hakkım var:D

(CLIENTCombined) Windows 10 S - Home Single Language - Home - Pro - Education - Enterprise

ISO: 16299.15.170928-1534.RS3_RELEASE_CLIENTCOMBINED_UUP_X64FRE_TR-TR.ISO

SHA1: E2FEA9E77846EF05DBC14557231E8938DBA12EE

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • güzel güzel

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar güncelleme iniyordu yaklaşık %45'te falandı. Bilgisayardan program sildiğim için zorla kendini yeniden başlattı. Şimdi bakıyorum %33'te ve ilerlemiyor. Nasıl düzeltircem bunu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: HaydarrJr

Arkadaşlar 1709 versiyonu için bir süre beklemenizi öneririm. Beklemek istemiyorsanız da sistem yedeğinizi kesinlikle almanızı öneririm. Lakin özellikle notebooklada güncellemeden sonra donanım çakışmaları, güncel olmayan driverların çalışmaması gibi sorunlar yaşamanız muhtemel.

Not: Ben Asus N55SF kullanıcısıyım ve güncellemeyi yaptım. Usb 3.0 portlarım, Synaptics sürücüsü ve Asus Charger Plus ta problem çıktı. Asus Charger Plus ı sildikten sonra da donanım çakışmasından dolayı mavi ekran aldım ve mecburen eski yedeğime geri döndüm. 1703'te de aynı problemi yaşamıştm. İlk toplu güncellemeden sonra yeniden 1703 e geçtiğimde problemim ortadan kalkmıştı.

O asusun problemi,microsoftun değil.
  • İlk yorumlar ne performans artışı var mı

Cumartesi geçmeyi düşünüyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sorunsuz güncelleme yaptım ama çok yavaş indirdi be..internet hızım da sorun yoktu..8 saat felan sürdü indirmesi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: kmesne

İlk yorumlar ne performans artışı var mı

Cumartesi geçmeyi düşünüyorum

Ssd kullandığımdan mıdır nedir hiç bir değişiklik göremedim.
  • Öyle çok bir fark göremedim fakat sağ altta kişiler olayı gelmiş.
    Görev yöneticisine GPU kısmı eklenmiş.
    Defender da düzenlemeler yapılmış.
    Bir kaç yenilik daha var.
    Asıl merak ettiğim görsel değişim ne zaman olacak ?
  • Kesinlikle temiz kurulum... Düne kadar hep windows sürümlerine temiz kurulum yaptım, ilk kez şu "yükseltme" işini bir deneyeyim dedim ve sonuç yine temiz kurulum.

Yahu ekran kartı sürücülerini silmek nedir? Sağ tık menüsünün yavaşlığı ise ayrı bir komedi. (intel gpu kullanımdayken yaptı bunu.)
  • XanthiN kullanıcısına yanıt
    kayıt oluşturdum ve dün bu konu için abd'den aradılar. daha önce bu tip geri dönüş olmadı bıdı bıdısı yapıldı.. belgelerim kullanılar klasöründe olduğu için pek kayıp yaşamadım. sadece en son outlook yedeğim 20 gün öncesine kadar olduğu için o kısım gitti..
    yeni güncellemenin olduğu windowsu indirip tekrar formatı bastım.

c:kullanıcılar adında klasör var. belgeleriniz orada sağlam şekilde duruyordur kontrol edin derim.
  • dulcet kullanıcısına yanıt
    teşekkürler hocam. Temiz kurulumdan sonra deneyeceğim. Yükseltme ile geçtim sorunsuz dedim ama sağ tıkta donmalar, ssd olmasına rağmen yavaş geçişler, sürücü dosyası silme vs. Sizde durumlar nasıl.
  • Rica ederim. Açıkcası bende yükseltmeden sonra tam tersi iyileşme var... (Temiz kurulum da yapmadım halbuki) Önceden sağ tık ve geçişler yavaş iken şu anda hiçbir problem kalmadı diyebilirim :-) Baya bir temizlik yaptım yüklemeden önce belki o da etki etmiş olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dulcet -- 19 Ekim 2017; 18:23:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dulcet

@Bl4ckG4mm4

Tabi ki... Yeri bu başlık değil ama tema bölümü yıllardır pasif olduğu için yardımcı olayım... Önceden çok meraklıydım ve uğraşırdım bu masaüstü mod işlerine, uzun zamandır bu şekilde kullanıyorum, araya iş güç girince vakit de kalmıyor zaten. Ama biraz merak ve uğraş gerektiriyor.

Kullanılan program ve araçları ne kadar az tutarsanız o kadar iyi olur performans açısından. Rainmeter ve XWidget en meşhur araçlar bunun için. Ama tavsiyem XWidget. Hem sistem kaynaklarını az tüketiyor hem de kullanışlı ve görseli güzel araçları var. Ben indirdiğim araçları ayrıca modluyorum bazen zevkime göre. Gerçi şimdi widgetları ücretli olmuş sanırım ama problem olmuyor. Deviantart'ta widgetlar manuel yüklenebiliyor.

XWidget:http://www.xwidget.com/

Buradan da beğendiğiniz araçları indirebilirsiniz:

www.deviantart.com
    Search 'xwidget' on DeviantArt - Discover The Largest Online Art Gallery and Community
    https://www.deviantart.com/?q=xwidget

www.deviantart.com
    Discover Digital Art Resource | Visual Art on DeviantArt
    https://www.deviantart.com/customization/skins/sysmonitor/xwidget/popular-all-time/?offset=0

Benim kullandığım widgetlar arasında deviantartta bulunmayanları (hava durumu, haberler vs. gibi) şuradan direkt indirebilirsiniz:http://biltek.info/_dosya/xwidget/XWidgets-ahmetfx.rar

Yapan kişinin emeğine de haksızlık olmasın diye anlatımlı linkini de verelim:

Kendi sitesinden widget indirmek isterseniz upgrade ve ücret talep eder olmuş artık :-) O yüzden vermedim oranın linkini, deviantarttakileri indirin ücretsiz ne de olsa.

Çok basit zaten yüklemesi, önce ana programı yükledikten sonra indirdiğimiz widgetları otomatik tanıyor ve sadece çift tıklama ile program havuzuna alıyor otomatik. Hepsi tıklanabilir aktif öğeler. Videoya çeksem daha net olurdu ama böyle de anlaşılıyor sanırım. Mesela üstteki görev çubuğunun altındaki haberler slayt şeklinde sürekli kayıyor veya solda haber başlıklarının üzerindeki haberler sürekli animasyonla değişiyor kendi kendine vs...

Sistem kaynaklarını nasıl tükettiğini görmeniz açısından sistem boşta iken masaüstü atıyorum aşağıya zaten hava durumunun hemen altına yerleştirdiğim CPU kullanımından da anlaşılıyor :-) bende %2 - %5 arası değişiyor arka planda ekstra işlem yoksa.

Windows 10 2022 Update 22H2 Build 19045.2130 GDR (18.10.2022)

Bende çok sayıda widget yüklü ama benim masaüstümde hangilerini kullandığımı soruyorsanız aşağıdaki listedeki widgetları deviantartta aratarak veya üstte linkini verdiğim yerden kolayca bulabilirsiniz. Mesela takvimi ahmet adlı arkadaş yapmış.

Windows 10 2022 Update 22H2 Build 19045.2130 GDR (18.10.2022)

He bazıları sade masaüstü seviyor ama ben kullanışlı olduğu için tercih ediyorum bunu daha çok. Bir sürü haber sitesi gezeceğime masaüstümde otomatik değişen başlıklardan ilgimi çekene tıklıyorum. Kaynakları siz seçiyorsunuz zaten... Üstteki görev çubuğunun altında da kayan haber kaynağını, görev çubuğuna ekstra şeffaflık vererek öyle koymak geldi aklıma, çünkü webde gezerken de oradan kayan haberleri okuyorum bazen masaüstünde değilken böylece... :-)

Alttaki bar yılların bildiğiniz RocketDock'u, simgeleri ve barı seneler önce çeşitli kaynaklardan toplamıştım.

Başka ne var... Üstteki Dowload, Upload hızını gösteren bildirim aracını soran çok oluyor. O da ayrı bir program NetSpeedMonitor

Başka da spesifik birşey yok zaten...

Edit : Gelen sorular üzerine ek bilgilendirme yapayım. Ben widgetları ayrı ayrı yedek almamışım. Dolayısı ile "saf" (kişiselleştirilmemiş) haliyle size teker teker iletemeyeceğim. Fakat deviantartta üstte linkini verdiklerim hariç hepsi mevcut biraz arama ile. Değişik tasarımlar da deneyebilirsiniz aynı olması şart değil.

Xwidget paket haline getirebilme olanağı sunuyor tüm temayı yedek şeklinde. Ama bunu sizle paylaşmam sorunlara sebebiyet verebilir. Misal bir sürücü simgesi bende C: iken sizde F: sürücüsü olabilir basarsınız açılmaz, ben hava durumunu İstanbul koduyla ayarladım, yükleyen kişi Antalya'dadır İstanbul hava durumunu görür ve buna benzer bir çok hata alabilirsiniz. Yani kişiye ve bilgisayara göre özelleştirilmiş oluyor. Bu yüzden saf hallerini indirip kendiniz ayarlamalısınız. En sağlıklısı da budur. Ben de parça parça yedek almışımdır belki ama inanın bilmiyorum nerededir...
    https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=129463767

Arkadaşlar bu kadar ilgi geleceğini bilmiyordum. Sorular geliyor... Bazı arkadaşlar sormuşlar widgetları bulamıyoruz diye. Şimdi farkettim benim kullandığım hava durumu ve haber widgetları deviantartta mevcut değil. Uzun zaman geçtiği için unutmuşum haliyle nereden indirdiklerimi detayca. Ama deviantartta bulunmayanları (hava durumu, haberler vs. gibi) şuradan direkt indirebilirsiniz :http://biltek.info/_dosya/xwidget/XWidgets-ahmetfx.rar

Kendi linkini de verelim de yapan kişinin emeğine haksızlık olmasın. Ayrıca detaylıca da anlatmış nasıl yapılacağını vs.

Ben widgetları ayrı ayrı yedek almamışım. Dolayısı ile "saf" (kişiselleştirilmemiş) haliyle size teker teker iletemeyeceğim. Fakat deviantartta üstte linkini verdiklerim hariç hepsi mevcut biraz arama ile. Değişik tasarımlar da deneyebilirsiniz aynı olması şart değil.

Xwidget paket haline getirebilme olanağı sunuyor tüm temayı yedek şeklinde. Ama bunu sizle paylaşmam sorunlara sebebiyet verebilir. Misal bir sürücü simgesi bende C: iken sizde F: sürücüsü olabilir basarsınız açılmaz, ben hava durumunu İstanbul koduyla ayarladım, yükleyen kişi Antalya'dadır İstanbul hava durumunu görür ve buna benzer bir çok hata alabilirsiniz. Yani kişiye ve bilgisayara göre özelleştirilmiş oluyor. Bu yüzden saf hallerini indirip kendiniz ayarlamalısınız. En sağlıklısı da budur. Ben de parça parça yedek almışımdır belki ama inanın bilmiyorum nerededir...

İlk mesaja da ekliyorum ki arayan bulsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dulcet -- 19 Ekim 2017; 18:47:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ARTHUR.

Benimde hp geçen biraz araştırdımda nvidadan kaynaklı diyorlar . Benimki son zamanlarda neredeyse yok denilecek kadar aza indir .İşlemci i5 7300 hq ekran kartımda gtx1050

Aynen hocam nvidia dan ben intelden sanıyordumda değilmiş. Format attım windows update inteli otomatik kurdu sorun yoktu nvidia kurdum sağ tık sorunu başladı. Allahtan nvidia sürekli güncelleme yolluyor yakında düzelir. Düzelmezse eski sürüme dönücem

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben sorunsuz geçtim.Hatta ilk güncelleme hariç hepsini ota ile otomatik yükledim.Bir sorun yok 120 Gb'lik pny ssd'de windows
    20 dakikada falan indi 20-25 dk dada kuruldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marrusia -- 19 Ekim 2017; 18:43:28 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.