Şimdi Ara

Windows 10 Mikrofon Çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
3.939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bundan bir ay önce sorunsuz çalışan mikrofon bir anda çalışmamaya başladı.
    Her yerde sorunun çözümünü aradım ancak bir sonuca varamadım. Bilgisayar mikrofonu görüyor ancak ses gelmiyor.
    Windows güncellemesinden sonra otomatik de-aktif ettiğini okudum. İzin verdiğimde yine aynı sorunla karşılaştım.
    Mikrofon ayarlarından sesi ve bası artırdım ama yinede düzelmedi. Bası yükselttiğim zaman mikrofonu ağzıma yaklaştırıp bağırdığımda kısık, boğuk bir ses alıyor.
    Mikrofonu telefona veya laptop'a bağladığımda hiç bir sorun olmadan kayıt alabiliyorum.
    Ayrıca mikrofonu takınca realtek ekranı açılıyor.

Sürücü: Realtek HD audio

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Massakaa361 -- 26 Ağustos 2018; 16:14:51 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bilgisayarda Mikrofon Çalışmıyor: Nedenleri ve Çözümleri

Mikrofonun çalışmaması, özellikle çevrimiçi iletişim veya ses kaydı için büyük bir sorun olabilir. Bu sorun, bilgisayarlarda, dizüstü bilgisayarlarda ve PC'lerde ortaya çıkabilir. Mikrofon sorunlarını gidermek için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

1. Donanım Sorunlarını Kontrol Et:

• Mikrofonun doğru takıldığından emin ol.
    • Mikrofon kablosunda veya bağlantısında herhangi bir hasar olup olmadığını kontrol et.
    • Kulaklıklı mikrofon kullanıyorsan, kulaklıkların düzgün takılıp takılmadığını doğrula.

2. Yazılım Ayarlarını Denetle:

• Gizlilik Ayarları: Windows ayarlarından Gizlilik bölümüne git ve Mikrofona Erişime İzin Ver seçeneğinin açık olduğundan emin ol.
    • Ses Kayıt Cihazları: Ses ayarlarından Kayıt sekmesine geç. Mikrofonun etkinleştirildiğini ve varsayılan kayıt cihazı olarak ayarlandığını kontrol et.
    • Sürücüleri Güncelle: Aygıt Yöneticisi'ni aç ve Ses, Video ve Oyun Denetleyicileri bölümünü genişlet. Mikrofon sürücüsünü sağ tıkla ve Sürücüyü Güncelle seçeneğini seç.

3. Sorun Giderme Araçlarını Çalıştır:

• Ses Sorun Giderme: Windows arama çubuğuna "Ses Sorun Giderme" yaz ve sorun gidericiyi çalıştır.
    • Donanım ve Aygıt Sorun Giderme: Ayarlar > Sistem > Sorun Giderme > Diğer sorun gidericiler bölümünden Donanım ve Aygıtlar sorun gidericisini çalıştır.

4. Virüs Taraması Yap:

Bazı kötü amaçlı yazılımlar mikrofonuna erişimi engelleyebilir. Güncel bir virüs tarayıcısıyla bilgisayarını tarayarak herhangi bir enfeksiyon olup olmadığını kontrol et.

5. Ek İpuçları:

• Başka bir mikrofonu dene. Bu, sorunun mikrofonunda mı yoksa sisteminde mi olduğunu anlamana yardımcı olacaktır.
    • Mikrofonun varsayılan ayarlarına sıfırlamayı dene.
    • Ses kartını kontrol et ve gerekirse güncelle.

Bu adımları izleyerek, bilgisayarında mikrofon sorunlarını giderebilir ve normal şekilde ses kaydına veya iletişime devam edebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Realtek denetim masasına gelin. Mikrofon bölümünden üst kısımda çubuklar var. Onları 100 yapın. Sonra çubukların yanında butonlar var. Onları aktif edin. Sonra sesinizin hoparlörlerden gelmesi lazım. Ben bu işlemi kulaklık mikrofonu ile denedim. Çalışıyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Windows 10 Mikrofon Çalışmıyor

Şu aşağıda ki çubuklardan bahsediyorsun sanırım.
    İşe yaramıyor :/
  • Realtek hd auddio programından ayarlar kısmına gir orada 4 tane ayar göreceksin. Bunları değiştirerek dene bendede aynı sorun oluyor böyle çözümlüyorum.
  • Sorunun yazılım veya donanım kaynakli olduğunu tesbit etmek için eğer varsa başka bir HDD ile temiz Windows kurup sürücüleri yüklendikten sonra deneyin,yine başka bir mikrofon ile de test yapmanızı öneririm.elinizdeki mikrofonu başka cihazda denemissiniz ama cihazinizi

başka mikrofon ile denememissiniz .windows 10 güncelleme alıp çalışan sürücüyü uyumsuz bir sürücü ile değiştirmiş olabilir.bu çözüm vermezse jak arızası veya audio chip arızası ihtimali var.cihaz laptop değilse harici ses kartı ile çözülür.laptop ise aynı sorun dahili mikrofon da oluyor mu ona bakılır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • takalar1381 T kullanıcısına yanıt
    Bütün olasılıkları tek tek denedim faydası olmadı.
  • mardina kullanıcısına yanıt
    Başka mikrofon takıp denedim ama yine olmadı.
    Bunun üzerinde usb ses kartı alıp denedim onda da hoparlör jakı çalıştı mikrofon jakı çalışmadı.

Windows 10 Mikrofon Çalışmıyor

Jaklarda sıkıntı olacağını sanmıyorum çünkü arka jak girişlerinde denediğimde de olmuyor.

HDD bulup temiz bir Windows kurmayı deneyeceğim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows 7 ve bluetooth Sorunu
    16 yıl önce açıldı
    Windows 7 Bluetooth sorunu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Massakaa361

Başka mikrofon takıp denedim ama yine olmadı.
    Bunun üzerinde usb ses kartı alıp denedim onda da hoparlör jakı çalıştı mikrofon jakı çalışmadı.

Jaklarda sıkıntı olacağını sanmıyorum çünkü arka jak girişlerinde denediğimde de olmuyor.

HDD bulup temiz bir Windows kurmayı deneyeceğim.
    Mikrofonunuz bozuk olabilir mi? Usb ses kartıylada çalışmaması bunu tetikleyebilir.

• takalar1381 T kullanıcısına yanıt
    Bilgisayarım hariç diğer bütün kayıt alabileceğim cihazlarda çalışıyor.
  • bu sorun bendede var harici ses kartı aldım gene olmadı bu 3 boğumlu jaklar başa bela

• Bilgisayar mikrofonu aldım sorun düzeldi mikrofon alacak arkadaşlar eğer ses kartı girişiniz kulaklık ve mikrofon girişi ayrıysa sterro yani 3 boğumlu jakı olan kulaklık yada mikrofon almayın çalışmıyor.Dönüştürücüler var ama onada en az bir mikrofon parası verirsiniz.Tek girişliyse sorunsuz çalışıyorlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.