Diskleri görünür kıldınız mı? Bu bilgisayar içinde bölümlenmiş diskler gözükmüyorsa sıkıntı olmaz. Göz yorar yani. Onun dışında windowsun işleyişine bir etkileri yok. 1tb'lik diskin 500gb'ına windows kurup C diskine çevirip, kalan 500gb'ı 2 bölüme ayırıp D ve E disk bölümü olarak kullanmak gibi bir şey. Kolay gelsin. |
Windows 10 mavi ekran hatası yardım (2. sayfa)

-
-
görünmüyorlar bilgisyarım kısmında sanırım o 45 gblık kayıp alanda samsungun ssdsinden geliyor magician yazılımı yüzde 10 ayırarak yaptığı performans artması gibi bir özellikten oldu öyle şuan gepartedı indiriyorum nabayım bari tam olsun diyerek tekrar formata girişicem tek sormak istediğim konu bu ayrılmış alanların hepsini silicem ve samsung ssd ye kurucam windowsu tekrardan diğer 2 diskim bundan etkilenirmi samsung ssdde sadece windows var çünkü diğer 2 diskim formatlansın istemiyorum gblar dolu adeta
-
Diğer disklerinizi geparted ile işlem yaparken çıkartın. Sata ve güç kablolarının bağlantılarını kesin.
Sadece ssd takılı iken işlem yapın. Bütün bölümleri silin tek bölüm haline getirip bırakın.
Gerisini windows format ekranında halledersiniz.
Tek bölüm iken o bölümü seçtiğinizde windowsun düzgün çalışması vs.. gibi bir uyarı ile diskin bir bölümünü otomatik olarak ayırır ve o kısım windows ortamında gözükmez. Bu işlemden sonra yine 1-2 bölüm falan oluşturur kuruluma göre. Kalanı zaten c diski olur. Yine eskisi gibi çok fazla ufak tefek bölüm oluşturursa, windows kurulumun bir sıkıntı var demektir. Farklı bir usb'ye microsoftun sitesinden indirilen windows kurulum programı ile windows kurulumunu yazdırıp, ondan sonra windows kurmayı deneyin.
Kolay gelsin.
-
geparted iso olarak indi rufus ilede yazdım ama takınca bilgisayara birşey olmuyor dosyaları çıkıyor nasıl girecemki ben buna
-
Bir süre siyah ekran ve seçim ekranından sonra linux tabanlı bir ortama geleceksiniz.
Yukarıdaki ortama benzer bir ortama geleceksiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxpayne53 -- 15 Kasım 2021; 15:13:42 > -
Gparted ile ne var ne yok sildim şuan kurulumdayım tekrardan tabi diğer disklerin kablolarını söktüm veri gitmesin diye şimdi bu fotodaki 48 gb alan ssdye ait ama ayrı gösteriyor bunu nasıl ekleyebilirim ssdye ayrı ayrı olmasın hiçbirşey Edit tamam genişlet ile sadece 2si kaldı diğer 614 mb yer silinmiyor böylece ssdye sıfır kurulum atıyorum şuan
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mvnmt35 -- 15 Kasım 2021; 15:36:51 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
diski tek parça ettiğinizde bu 48.1gb 'lık kısım silinmiş miydi?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X