Merhaba dün bilgisayarımda hiçbirşey yoktu normal oynayıp kapattım sabah açtığımda windows gelmedi mavi ekran verdi ve hiçbirşekilde masaüstü gelmiyor hata kodu 0xc000021a olarak yazıyor ne yapmam gerekiyor otomotik onarma başlangıç kurtarma gibi seçenekler işe yaramadı biosa ulaşılabiliyor ama ordan ne yapabilirim bir fikrim yok < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mvnmt35 -- 11 Kasım 2021; 9:22:55 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Windows 10 mavi ekran hatası yardım

-
-
Farklı bir bilgisayardan microsoftun sitesinden indirilen usb windows 10 kurulum uygulaması ile usb'ye windows 10 kurulumu yazdırın. Daha sonra bios'tan boot menüsünden ilk sıraya usb'den çalıştırılabilen aygıtları ayarlayın yada bios'a girmeden boot için seçim yapabileceğiniz aygıtlardan bilgisayara taktığınız usb windows kurulum flashını seçin. Windows kurulumu açıldığında mavi pencerenin sol alt köşesinde bilgisayarınızı onarın yerinden bilgisayarınızı onarmaya çalışın.
Öncelikle bunu bir deneyin.
Kolay gelsin.
-
Bunu denedim çünkü önceden yazılmış usb im zaten vardı ama işe yaramadı temiz format atayım dedim mavi ekran çok çıktı crtical process errordan tutun kernel hatası gibi çeşitli mavi ekran hataları verdi ben anlamıyorum daha dün hiçbirşeyi yoktu pcnin sonra zar zor kurdum bir şekilde win10 açıldı biosu default ladım falan ama şimdi tekrardan indiriyorum win10 kurulum aracını eski usbydi diye tekrardan sıfırdan kurucam windows u çünkü önyükleyemedi gibi değişik hatalar çıktı kurulumda tam sağlıklı olmadı yani bakalım iniyor şuan donanımsal birşey mi var acaba özellikle ramlerden şüpheleniyorum 3-3.5 yıllıklar corsair 16 gb 2x 3200 mhz ler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mvnmt35 -- 11 Kasım 2021; 11:22:15 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tamam siz yeniden temiz bir windows 10 kurulumu hazırlayın. Denedikten sonra durumu buraya yazın.
Tahminen eğer yine ön yüklemede sıkıntılar çıkarsa diskinizde bir sıkıntı olma ihtimalini düşünebiliriz. Windows kurulum dosyaları diskinize yazılamadığı için bu hatayı alıyor olabilirsiniz.
Kolay gelsin.
-
3 tane diskim var 2si ssd biri hdd 3ündede yapmıştı şuan yeni baştan iniyor kurulum bittiğinde denicem kafayı yedirtir insana bu sorunlar ya oyunlarım programlarım ne kadar yüklü şey varsa gitti hayır pc izinde vermiyordu hiç birşeye yükle diyorum hata aç onar diyorum hata ben anlamadım bu işi durduk yere iş çıktı başımıza sabahtan beri uğraşıyorum
Disklerin hepsini çıkartıp sadece windows yükleyeceğiniz diskin sata ve güç bağlantıları takılı olsun. Sadece bir disk takılı iken kurulum yapmayı deneyin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxpayne53 -- 11 Kasım 2021; 13:24:15 > -
Tamam öyle yaparım ama windows 10 kurulum dosyası indi ama bu seferde güncellemeler kontrol ediliyorda takıldı yüzde 34 te bayadır duruyor çıldırcam şimdi ya herşey ters gidiyor daha dün akşam hiçbirşey yokken bugün kendinden geçti bu pc
Yok şimdide hiç açılmıyor anakart logosu çıkıyor kalıyor yok ben olmucam diye bağırıyor önceden format atardım olurdu ilk defa böyle birşeyle karşılaşoyorum bilgisayar resmen hiçbirşekilde komut almıyor yükleme ye giriyorum ama windows kurulurken hata veriyor derdi ney çözemedim gitti sıkıntı kaynağı ney bilmiyorum ama sinirimden bıraktım şuan yoksa bu sinirle kırıcam parçalarını zaten herşeyim gitmiş
-
Şunu da deneyin bir. Öncelikle geparted isimli programın iso'sunu işlemciniz intel ise i686 amd ise amd64 iso'sunu aşağıdaki linkten indirin.
https://gparted.org/download.php
Daha sonra rufus yardımı ile bu iso'yu başka bir usb'ye yazdırın. Bundan sonra usb'yi bilgisayara taktıktan sonra geparted programına girebilmeniz için bir takım yönergeler gelecek onları ileri ileri şeklinde hiç ayar değiştirmeden devam edin. Dil seçimi ekranında 31 yazıp enterlayın. Sonra linux ortamın geparted programının penceresi açılacak. Orada diskinize ait ne kadar bölüm varsa hepsini seçip delete'e basın ve daha sonra apply'e basın. Sil dediğiniz disk bölümleri uygula dediğinizde hepsi silinip tek parça haline gelecek diskiniz.
Bunları yaptıktan sonra programdan çıkın bilgisayarı tamamen kapatın ve yeniden windows kurulumu yapmayı deneyin.
Ek olarak kurulum yaparken bilgisayarın usb'lerine bağlı fare klavye ve tabi windows kurulumu usb'si haricinde ne kadar aygıt varsa hepsini çıkarıp kurulumu başlatın.
Sonucu yine yazarsınız.
-
Windows kuracağınız usb'yi bilgisayarın ön girişlerinden değilde kasanın arka girişlerindeki usb'lerden birine bağlayın.
Kolay gelsin tekrardan.
-
Windowsu bu sefer kurabildim diğer depolamaları çıkardım diğer bağlantı ne varsa bu sefer kurdu Windows'u hata vermeden açtım şuan driver vs. Yüklüyorum bilgisayar tamamiyle sıfırlandı çünkü birdaha yaparmı bunu bilmiyorum tahmininiz varmı herhangi bir donanımdan şüphelenmelimiyim dediğim gibi en çok ramlerden şüpheleniyorum memtest ile test edicem bir ara yada yazılımsal birşeymiydi bu sebebini bulmaya çalışıyorum yakın zamanda diski klonlamıştım bir araç ile yeni ssd olduğundan acaba omu sıkıntı çıkardı yada virüs giripmi etkiledi çok zorladı çünkü alt tarafı format attım ama bu fotodaki gibi değişik hatalar verdi mavi ekran verdi ama mavi ekran hata kodlarına göre sistem dosyaları diye gözüküyor internette
Crtical process error
İlk mesajdaki kod
Kernel security check failire
Gibi hatalar verdi hep
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mvnmt35 -- 11 Kasım 2021; 16:25:40 >
Benim bu hatadan anladığım şey. İşlenmeye çalışılan veriler düzgün işlenemiyor. Misal windows kurulumu sırasında ilk olarak veriler ram belleğe daha sonrasında ise disk üzerine yazılır. Disk üzerine yazılan verilerde çalıştırılırken yine ram bellek üzerinden çalıştırılır. Tabi işlemci sayesinde. Ama görüldüğü üzere windows kurulum dosyaları bir türlü düzgün bir şekilde disk üzerine kopyalanamadığı için kurulum başlamıyordu.
Burada Ram ve disk şüpheli benim gözümde. Tabi şunu da aklıma getirmedim değil. Windows kurulumu için kullandığınız flash usb'lerde de bir sıkıntı olabilir. Verileri üzerine yazarken sıkıntı yaşamadınız ama verileri flash usb'den okurken sıkıntı yaşadınız gibi.
Velhasıl şu anda diskleri ve ram'leir kontrol edin öncelikle.
Ram'leri memtest ile test edeceğim dediniz. Diskleri de hard disk sentinel ile kontrol edebilirsiniz. Programı kurup açtığınızda sol listeden diskleri seçip sağ listenin ilk serkmesinde performans sağlık yüzdelerini ve varsa disklerdeki sektör hatalarını görebilirsiniz.
Kolay gelsin.
-
3 diskimde yüzde 100 olarak gözüküyor hem sağlık hem performans açısından sistemin en eski parçaları ramler o yüzden ilk şüphelim onlar ama memtest sanırım uzun sürücek 16 gb için başkada donanımsal bir parça şüphemi çekmiyor ekran kartı görüntü için ki sıkıntısı yok onun anakartta hiç zannetmiyorum işlemci keza öyle geriye ram kaldı ondada birşey çıkmazsa sanırım windows dosyaları hasar gördü veya virüs bulaştı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mvnmt35 -- 11 Kasım 2021; 16:37:31 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hayırlısı diyelim. İnşallah sorunu tespit edebilirsiniz.
Kolay gelsin.
-
Öncelikle çok teşekkürler bugün için çok uğraştırdı sinirlendirdi ama hallettim bir şekilde sorun yazılımsal windows üzerinden büyük ihtimalle memtestte bitti birşey çıkmadı gayet sağlıklı donanımlar ama ilk defa böyle bir şey görüyorum alt tarafı format attım ama vermediği hata kalmadı kaç senedir kendim atarım böyle birşey ilk defa başıma geliyor
-
Sorunun çözüldüğüne sevindim ama gerçekten de tuhaf hata.
Ne diyelim bir daha tekrarlanmaz umarım.
Kolay gelsin.
-
-
Nasıl böyle bir kurulum yapmayı başardınız hayret ediyorum gerçekten. Windowsun yüklü olduğu disk bölümü, 98mb'lık bölüm, 511mb'lik bölüm ve 499mb'lik 2 bölüme dokunmadığınızda kalan kısımları silip tek bölüm haline getirdikten sonra formatlarsanız normalde bir şey olmaz. Lakin özel bir kurulum yapılmışsa ve o ayrılan alanlar da o şekilde kullanılıyorsa sıkıntı olabilir. Zaten 45gb'lik bir alanı da bölüm oluşturmadan ve biçimlendirmeden öylece bırakmışsınız. Silmeyin dediğim bölümler hariç kalan bölümleri silin 45gb'lık bölüm ile birleşecekler zaten. Ondan sonra oluşan alanı bölümlendirip biçimlendirin.
Lakin çok sağlıklı bir iş olur mu bilemeyeceğim. İlk defa bu şekilde bir durum ile kaşılaşıyorum. Bence en sağlıklısı yukarıdaki mesajlarımda geçen geparted ile windows kuracağınız bölümü tek bölüm haline getirdikten sonra yeniden windows kurmak olacak.
Kolay gelsin.
-
Ya ogün çok formatla uğraştırdı ve birdaha disklerim sıfırlansın istemiyorum formatı çünkü zar zor atmıştım bunun kolay bir yolu yokmu yada böyle kalsa ne olur
Benzer içerikler
- gizli dns sunucusuna erişilemiyor android
- wmı provider host nedir
- operating system not found hatası nasıl düzeltilir
- mouse çift tıklama sorunu
- youtube otomatik çeviri türkçe yok
- bu site güvenli bağlantı sağlayamıyor
- video boyutu küçültme
- bilgisayar hızlandırma
- ekran videosu alma
- mobil veri açık ama internete giremiyorum
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X