Şimdi Ara

Windows 10 Kurulacak Programlar Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
96
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler ben her format attığımda disk kullanımı %100 diye bir şey oluyor 1 hafta sonra ve donmaya başlıyor, bende bunun yüklediğim programlardan kaynaklandığını düşündüğüm için sizlerden tavsiye bekliyorum, hangi programları kurmalıyım ? antivirüsünden optimizasyon yazılımlarına kadar. Teşekkürler

• disk kullanımı %100'ken görev yöneticisinden, diski hangi programın kullandığına baktın mı. Görünmesi gerekiyor.
  • Değişiyor sistem görevleri oluyor genellikle msconfigten bütün her şeyi devredışı bırakıp clean boot yapmama rağmen yine aynıydı
  • format attıktan 1 hafta sonra demişsin. programlardan olsa yükler yüklemez olması gerekiyordu. Belki güncellemeler yüzündendir. özellikle netframework güncellemesi yapıldıktan sonra sisteme göre 5-10 dk optimizasyon ayağına sistemi kasabiliyor. istersen windows update'i devre dışı bırakarak deneyebilirsin.
  • Fire.Sword kullanıcısına yanıt
    Eğer bir daha olursa deneyeceğim, mesela sen en format atınca hangi programları yüklüyorsun ? Antivirüsü olsun optimizasyon yazılımı olsun ? Hangisi şekilde en çok performansı alıyorsun ?
  • benim sistemde 60'a yakın program var. ssd'li sistemde windows 10 kullanıyorum. çok şükür hiçbir sorun olmuyor da, benim sistem dışında bir sürü makineye format attım.

antivirüs olarak ben eset kullanıyorum. ama başkalarının sistemlerine lisansla uğraşmamaları için avast veya microsoft securty essential'ı kuruyorum.

optimizasyon için ccleaner yetiyor da artıyor bile. bir ara advanced system care'i kullandım. ama her defasında sistemde bir şeyi bozuyordu. sistem geri yüklemeyle ancak kurtarabiliyordum. bu yüzden uzun zamandır kullanmıyorum. zaten windows belli aralıklarla bakım yapıyor. ccleaner ile başlangıçta çalışan programları düzenleyip, arada bir kayıt defteri ve gereksiz dosyaları temizlemek yetiyor.

driverları, driver pack solution ile kuruyorum. boyutu biraz fazla ama uğraştırmadan güncel driverları kuruyor.

format attığım windowsun kesinlikle msdn sürümü olmasına dikkat ediyorum. üzerinde optimizasyon ayağına oynanmış windowslara güven olmaz.

update'i kesinlikle kapatıyorum. benim sistemde de kapalı. ben ayda bir önce sistem geri yükleme noktası oluşturuyorum. ondan sonra updati açıp, güncellemeleri yüklüyorum. windows update'e güven olmuyor çünkü. ayrıca otomatikte kalınca olur olmadık yerde güncelleme yapmaya çalışıp hem interneti hem sistemi kasabiliyor.

bunlar dışında format attığım bilgisayarlarda sabit olarak kurduğum programlar; k-lite codec pack, winrar, flash player, adobe reader, office, firefox. şimdiye kadar hiçkimseden bir şikayet gelmedi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fire.Sword

benim sistemde 60'a yakın program var. ssd'li sistemde windows 10 kullanıyorum. çok şükür hiçbir sorun olmuyor da, benim sistem dışında bir sürü makineye format attım.

antivirüs olarak ben eset kullanıyorum. ama başkalarının sistemlerine lisansla uğraşmamaları için avast veya microsoft securty essential'ı kuruyorum.

optimizasyon için ccleaner yetiyor da artıyor bile. bir ara advanced system care'i kullandım. ama her defasında sistemde bir şeyi bozuyordu. sistem geri yüklemeyle ancak kurtarabiliyordum. bu yüzden uzun zamandır kullanmıyorum. zaten windows belli aralıklarla bakım yapıyor. ccleaner ile başlangıçta çalışan programları düzenleyip, arada bir kayıt defteri ve gereksiz dosyaları temizlemek yetiyor.

driverları, driver pack solution ile kuruyorum. boyutu biraz fazla ama uğraştırmadan güncel driverları kuruyor.

format attığım windowsun kesinlikle msdn sürümü olmasına dikkat ediyorum. üzerinde optimizasyon ayağına oynanmış windowslara güven olmaz.

update'i kesinlikle kapatıyorum. benim sistemde de kapalı. ben ayda bir önce sistem geri yükleme noktası oluşturuyorum. ondan sonra updati açıp, güncellemeleri yüklüyorum. windows update'e güven olmuyor çünkü. ayrıca otomatikte kalınca olur olmadık yerde güncelleme yapmaya çalışıp hem interneti hem sistemi kasabiliyor.

bunlar dışında format attığım bilgisayarlarda sabit olarak kurduğum programlar; k-lite codec pack, winrar, flash player, adobe reader, office, firefox. şimdiye kadar hiçkimseden bir şikayet gelmedi.

çok teşekkürler yine aynı sorun olduğundan dolayı geç cevap verebildim hepsini okudum yazdıklarının asc cidden berbat bir şey sana olan şeyler bana ve başkalarına da oldu.Bundan sonra eset + ccleaner kurarım, bir ara benim de öyleydi zaten ama başka programlara merak saldıkça bilgisayar kötü yola gitmeye başladı. SSD konusunu merak ediyorum SSD alırsam kaç gb alsam yeter ne işe yarıyor ve nasıl takacağım ? Ve HDD de bad sektörler var çok fazla bundan dolayı da olabilir %100 konusu, garantisinin olması lazım versem düzeltirler mi ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows 10 yükleme yardım
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hdd'de bad sector varsa, genelde o hdd yolcudur. garantisi varsa beklemeden direk gönder, yenisini gönderirler. ayrıca dediğin gibi sorun bad sectorden de kaynaklanıyor olabilir.

ssd konusunda ise ihtiyaç sürekli artıyor. ilk çıktığında herkes 64 gb'lık alıyordu. ben 4 sene önce aldım, o zamanlar 120 gb popülerdi. ben de 120 gb aldım ama günümüzde herbir oyun 50 gb olduktan sonra yetmemeye başladı açıkçası, bu yüzden bu zamanda herkes 256 ve üstünü alıyor.

ne işe yaradığına gelince, bekleme gibi bir derdin kalmıyor hiç. hdd'li bir sistemde bir işlem yaptığında mouse imlecinin üstünde yüklendiğini gösteren yuvarlak birşey döner ya, onu ssd'li sistemde nerdeyse hiç görmüyorsun. neye tıklarsan direk açılıyor. oyunlarda loading ekranları çok hızlı geçiyor. windows çok hızlı açılıp kapanıyor vs. kötü tarafı ssd'li sisteme alıştıktan sonra eline hdd'li bir sistem geçince kullanmak işkence gibi geliyor. o hdd'li bilgisayarlara format atarken bilgisayarları kırmamak için kendimi zor tutuyorum

bağlama konusunda hdd nasıl bağlanıyorsa ssd'de aynı şekilde bir sata bir güç kablosuyla bağlanıyor.

• quote:

hdd'de bad sector varsa, genelde o hdd yolcudur. garantisi varsa beklemeden direk gönder, yenisini gönderirler. ayrıca dediğin gibi sorun bad sectorden de kaynaklanıyor olabilir.

ssd konusunda ise ihtiyaç sürekli artıyor. ilk çıktığında herkes 64 gb'lık alıyordu. ben 4 sene önce aldım, o zamanlar 120 gb popülerdi. ben de 120 gb aldım ama günümüzde herbir oyun 50 gb olduktan sonra yetmemeye başladı açıkçası, bu yüzden bu zamanda herkes 256 ve üstünü alıyor.

ne işe yaradığına gelince, bekleme gibi bir derdin kalmıyor hiç. hdd'li bir sistemde bir işlem yaptığında mouse imlecinin üstünde yüklendiğini gösteren yuvarlak birşey döner ya, onu ssd'li sistemde nerdeyse hiç görmüyorsun. neye tıklarsan direk açılıyor. oyunlarda loading ekranları çok hızlı geçiyor. windows çok hızlı açılıp kapanıyor vs. kötü tarafı ssd'li sisteme alıştıktan sonra eline hdd'li bir sistem geçince kullanmak işkence gibi geliyor. o hdd'li bilgisayarlara format atarken bilgisayarları kırmamak için kendimi zor tutuyorum

bağlama konusunda hdd nasıl bağlanıyorsa ssd'de aynı şekilde bir sata bir güç kablosuyla bağlanıyor.

Hocam valla benim senden öğrenecek çok şeyim var gibi, elime para geçerse direk alacağım SSD'yi. Şu sata kablosunu halledemiyorum ben ya anakartım MSI Z97 Mate, başka sata yeri yok galiba bulamadım ben yani HDD'nin üstüne SSD eklesek daha güzel olmaz mı hani sık kullanılanları SSD ye yüklerim

• Kafana takılan soruları sorabilirsin tabi, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

anakartın bu resimdeki ise sol alt kısıma bak, 2 tane yukarı bakan, 4 tane yana bakan sata girişi var. büyük ihtimalle yukarı bakanlar sata 2, yana bakanlar sata 3 girişi. hdd ve ssd'yi yana bakan girişlere tak. anakart kutusunda 1'ni hdd için kullandığını varsayarsak 5 tane daha sata kablosu olması gerekiyor.

diğer konu için ise ssd+hdd olacak zaten sistemde. filmleri, oyun setuplarını vs. ssd'de tutmanın bir mantığı yok.

hdd konusu basit, şu anki hdd'de bad sector varsa garantiye yolla, yenisi geldiğinde eskisinin yerine tak. ssd için ise. hdd'nin bağlı olduğu kablolara bak. biri anakarta bağlı sata kablosu, diğeri psu'ya bağlı güç kablosu. ssd'yi de aynı şekilde sata kablosuyla anakarta, güç kablosuyla psu'ya bağladın mı tamamdır.

Format ekranında hem ssd, hem hdd görünür. sen boyuttan hangisinin ssd olduğunu anlarsın zaten. işletim sistemini ssd'ye kurarsın. ssd, C olarak görünür. Hdd ise D,E,F gibi ayrı sürücüler olarak.

• SSD disk ile gerçekten hızın doruklarına ulaşılıyor. En kısa sürede ben de alacağım.
  • quote:

Kafana takılan soruları sorabilirsin tabi, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

anakartın bu resimdeki ise sol alt kısıma bak, 2 tane yukarı bakan, 4 tane yana bakan sata girişi var. büyük ihtimalle yukarı bakanlar sata 2, yana bakanlar sata 3 girişi. hdd ve ssd'yi yana bakan girişlere tak. anakart kutusunda 1'ni hdd için kullandığını varsayarsak 5 tane daha sata kablosu olması gerekiyor.

diğer konu için ise ssd+hdd olacak zaten sistemde. filmleri, oyun setuplarını vs. ssd'de tutmanın bir mantığı yok.

hdd konusu basit, şu anki hdd'de bad sector varsa garantiye yolla, yenisi geldiğinde eskisinin yerine tak. ssd için ise. hdd'nin bağlı olduğu kablolara bak. biri anakarta bağlı sata kablosu, diğeri psu'ya bağlı güç kablosu. ssd'yi de aynı şekilde sata kablosuyla anakarta, güç kablosuyla psu'ya bağladın mı tamamdır.

Format ekranında hem ssd, hem hdd görünür. sen boyuttan hangisinin ssd olduğunu anlarsın zaten. işletim sistemini ssd'ye kurarsın. ssd, C olarak görünür. Hdd ise D,E,F gibi ayrı sürücüler olarak.

Ben dediklerini aklıma yazdım gerçekten çok uğraşıyorsun benimle ne kadar teşekkür etsem az bir gelişme olursa seni haberdar edeceğim :)

• Rica ederim, bir faydam dokunuyorsa ne mutlu bana, umarın hdd'deki sorunu en kısa zamanda çözersin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.