Şimdi Ara

Windows 10 kadar iğrenç bir işletim sistemi daha görmedim (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
221
Cevap
2
Favori
24.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
56 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Demek o yüzden trojan gibi update ile ilgili tüm bağlantıları sildikten sonra yeniliyormuş. Şu an o sistemi de windows 7' ye çevirdim kafam rahat. Bir ara rahat batıp yine kurarsam o işlemi de yapayım. Çok teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Linkteki script ile gereksiz servisleri ve zamanlanmış görevleri devre dışı bırakabilirsiniz.

community.spiceworks.com
    Windows 10 Decrapifier, 18XX/19XX - Script Center - Spiceworks
    https://community.spiceworks.com/scripts/show/4378-windows-10-decrapifier-18xx-19xx
  • Eskiden foruma bilgi edinmek için giriyordum güzel şeyler öğreniyordum, yıllardır saçma sapan marka tartışmalarına şahit oldum ama bu kadar temelsiz bir nefret görmedim.

Önce Windows 10 sevmeyenlerde hak verdiğim kısımlar: standart windows10 kurulumdan sonra özel ayarlar yapılmazsa tam bir reklam batağı. kendi kendine oyunlar/uygulamalar indiriyor, menülere kafasına göre reklamlar alıyor, windows güncellemelerinde torrente benzer bir sistemler millete upload yapıyorsunuz, size sormadan internetinizi kullanıyor. - Ancak bunların tamamı biraz emek verip, ince ayar yapınca çözülüyor. işletim sisteminde sıkıntı yok microsoftun karakterinde sıkıntı var. Her güncellemenin çeşitli sorunlarla gelmesi: Bu da gerçek bir sorun ancak windows10'a özgü değil. Tüm yazılımlarda benzer sorunlar oluyor ilk günden güncelleme yaparsan kobaylık yapmış oluyorsun, çare güncelleştirmeleri kapalı tutmak. Güncelleme konusunda da ben kapatınca kapanıyor, açınca açılıyor bunun aksini söyleyen kullanıcılar birşeyleri yanlış yapıyor demektir. Ondan fazla sistemde böyle bir sorun görmedim.

windows 10 kendisinden önceki tüm windows sürümlerinden farklı olarak canlı bir sistem olmak üzere tasarlanmıştır.
    sürekli güncelleme geliyor diye bir işletim sistemini eleştirmek zaten saçmadır ama sürekli canlı kalması için tasarlanmış tüm özelliklerini "online" olmak üzere kurgulamış bir işletim sisteminde eleştirmek saçmalığın daniskasıdır.

bu eleştriyi yapan insanların bir kısmının da sağda solda android telefon markaları için "xxx marka kötü ya 6 ay oldu android 9.0 güncellemesi gelmedi" diye yorum yapıyor olması ise ayrı bir komedi tabi.

windows 10 son 3-5 senede mantıklı bir bütçeyle kurulan tüm sistemlerde sorunsuz çalışabilir. i3 3220 sistemde 8gb ram ile canavar gibi çalıştığını gördüm, o da zaten ofis bilgisayarı outlook ve word dışında bir performans beklenmiyor. siz bundan düşük bilgisayarı oyun amaçlı kullanıp performansından şikayet ederseniz yorumlarınızda "microsoft korsan işletim sistemi kullanan, bilgisayara para vermeyen kullanıcıları düşünmüyor" demelisiniz zaten o durumda da şirket haklı olur, bana para vermeyeni niye düşüneyim der. sürpriz: "microsoft da para kazanmak için kurulmuş bir şirket"

arkadaşlar teknoloji sürekli gelişiyor, her uygulama bir şekilde online hizmetler sunmak zorunda artık, sunmayanlar yok oluyor. insanlar bulut üzerinden çalışmaya, iş yerinde yarım kalan dosyasını evinde açıp bitirmeye, aynı dosya üzerinde aynı anda çoklu kullanıcı girişi ile çalışmaya başladı. basit müzik uygulamaları bile yerini online platformlara bıraktı, fotoğraf çekip paylaşmak yetmiyor ışık ayarları, renk ayarları, filtreler ekleniyor. cep telefonlarına bile sesli asistanlar eklendi koca bilgisayara cortana'nın gelmeyeceğini mi sandınız? bütün firmalar gelecekte sözü geçen teknoloji firması olmak için yarış halindeler. hala sesli asistan piyasasının kazananı belli olmadı akıllı ev sistemlerinin bel kemiği olacak bir teknoloji bu.

microsoft konsollarda playstationa rakip olabilmek için xbox oyunlarını zenginleştirme derdinde, sırf bu rekabet için windows ve xbox oyunlarının cross platform çalışabilmesini düşünerek büyük adımlar attılar. saçma sapan sitelerden bedava korsan program indirmeye alıştığınız için store eleştiriyorsunuz. iPhone'da, Android'de uygulama marketi olması kadar normal bir durum bu.

nasıl steam ile birlikte oyunları yasal yollardan uygun fiyatlı almaya alıştıysa insanlar, basit yazılımları da storedan almaya alışacaklar. bakın bugün steamin kaç tane rakibi var, çok geçmeden bilgisayar için de yeni storelar çıkacaktır.

dx12 desteği görsellik ve performans açısından önemli bir gelişme örneği. oyun oynarken windows 7 performansı daha iyi demek saçmalık oluyor. eski oyunları oynarken eskisi kadar performans alamıyorum demekle aynı anlama gelmez çünkü. yeni oyunlarda windows 7'nin sana sunmadığı bir sürü teknoloji var çünkü bunlar görsel olarak oyunu geliştiren teknolojiler. patatesler için değil güncel ekran kartları için geliştirilen teknolojiler. sen ne konuşuyorsun ülkemizde bu yeni ürünlere ulaşmak kolay mı demeyin, söylediğinizde haklı olabilirsiniz ama ülkemizin ekonomisini düşünmek microsoftun değil politikacılarımızın işi.

dünya genelinde yıllardır masaüstü satış oranları düşerken dizüstü satış oranları yükseliyor. windows 10 ve bundan sonra gelecek işletim sistemleri mobil kullanım odaklı olacaklar. zaten tablet modu, dokunmatik ekran desteği vb ile microsoft bunu gözümüze sokuyor yıllardır. bu rüzgarın terse dönmesini beklemeyin bilgisayarlarımız daha online, arka plan işlemlerimiz daha yoğun olacak. bundan xxx sene sonra cs:go'da sis bombası atınca mikro dalga fırının pizzamı yakması gibi başlıklar açıp driver sorunlarından bahsedebileceksiniz.

not: 2012'de kurduğum i5 3570k ve 8gb ddr3 1600mhz ram 120gb ssd ile 2016'da windows 10 kullanmaya başladım ve 2019 temmuz ayında imzamdaki sisteme geçene kadar format falan atmadım. normalde 6aya kalmadan format atardım hep. bu işletim sistemi olmuş arkadaşlar.

• Eğer oyun ve win app bağımlısı değilseniz win kullanmak kadar gereksiz birşey yok. Kurun hafif bir linux dağıtımı bakın keyfinize.
  • Hiç vista kullanmadın herhalde :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar yeri gelmişken benimde bir sorum olacak.
    6 senelik msi ge60 laptopum var windows 8.1
    Her hafta mutlaka 500 mb. civarı güncelleme geliyor.
    Artık bunları yüklemekten bıktım.
    Güncellemeleri devre dışı bıraksam bilgisayarın performansı düşer mi?

• valla benim gtx 1060 ve 32 gm ramımla pek birşey farketmiyor galiba , zaten bendeki ekran kartı direct x 12 destekli ötekinde çalışmıyor . win 7 de çalışan uygulamalar daha ergonomik ve konforlu bence fakat win 10 un en son sürümünde baya işe yarar yenilikler getirmişler ve güvenlik daha iyi, en son malware trojan hak yükseltme ne kadar güncel itin virüsü tool u varsa daha masa üstüne attığınızda zararlı yazılım olduğunu tespit edebiliyor .. pil performans ayarlarını tek tıklamada yapabiliyoruz artık . benim tek sevmediğim windows tuşuna bastığınızda ortaya çıkan koca koca kareler di . ona da alıştık . fakat şu görselliği biraz daha içi açar düzeye getirseler
  • herşey için doğru olanı yapmak lazım

araban için doğru yakıt doğru yağ doğru devirde vites geçişleri yaparsan arabanın ömrünü arttırdığın gibi, doğru bilgisayarda doğru yazılımı kullanarakta bilgisayarın performansını artırabilirsin

w10 kurmak için 1 GHZ işlemci 2GB RAM 20 GB harddisk gerekiyor bu gereksinimleri bu zamanda karşılamıycak bilgisayar yok ama kalkıpta pentium 4 3.2 ghz bi bilgisayara w10 kurarsan tabiki w10 kullanmaktan keyif alamazsın burda verdiğim pentum 4 örnek teşkil etsin senin ki pentium 4 demiyorum.

ama i3,i5,i7,i9 veya dengi bir bilgisayarda w1o keyif verebilir güncellemelere gelicek olursak 1903 versiyonunu kurduğunda içinde kurulu olarak bir ofis bir ikitaned e ekstra uygulama geliyor bunlarıda kaldırabilirsin

güncellemeleri kapatabilirsin ama her bir güncelleme de senin sisteminin daha stabil ve güvenli olarak çalışması demek bunuda unutmamamk lazım

geri gelelim w7 ilk çıktığı zamanlarda da herkes w7 için aynısını söyleyip xp ye dönenler vardı

şu bir gerçek ki elbet bir gün w10 a döneceksiniz

90 küsür bilgisayardan sorumluyum elimden geldiğince hepsini w10 a döndürmeye çalışıyorum.

bilgisayarım da sıkıntı var diyip it ye gelen herkes w10 ile çıkıyor w7 giren w10 çıkıyor gayet memnunum

• Kullanılabilirlik olarak windows 10 gayet güzel ama perfromans ve sistem uyumluluğu kesinlikle windows 7'nin yanından geçemez.
  • ileriye gideceğimize, geriye gidiyoruz. Belki senin sistemin windows 10 un çalışması için verimli değil?
    Evet güncellemeler konusunda katılıyorum, ama bende windows 10 akıyor hocam ayrıca xbox ve pc den oyunlarımı karmaşık oynuyorum bu da çok güzel oluyor.
  • Bende niye tam tersi. Daha dün format attım win7 laptop, dedim laptop arızalı heralde rami falan kağnı gibi. Neyse sonra win10 kurdum Canavar gibi şu an.

Laptop eski i5, 4gb ram

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redwhiteee -- 13 Eylül 2019; 11:5:12 >
  • Win 10
    Sistem gereksinimleri
    Ssd şart
    16 ram en az
    980 ekran kartı ve üstü
    İ5 8.nesil ve üstü

• Allahım allahım...
  • Win 10 kadar rezil berbat bir isletim sistemi daha gormedim ulan vista bile win 10 a 1000 basar. Ama windows 7 oyle mi ozellikle 64 bit ultimate surumu.
    Bana gore destegi devam etseydi en iyisi windows xp derdim. Ozellikle 64 bit surumu. Ama destegi bitti ve her program hata verip duruyor. Microsoft akilli davransaydi xp yi gelistirirdi. 10 yili askin sure gelistirnis deestek vermissin efsaneyi yaratmissin daha ne diye yeni macera ararsin ki. Hadi onu da gectim sansin iki kere yaver gitmis. Windows 7 tutmus yaw onu niye 2020 de birakirsin.

• 10 yıllık PC imde kullanıyorum bir sorun yok sadece son zamanlarda ses kartım da bir sorun oluyor onu çözemedim kendi kendine siliniyor donanım yok diyor kurunca geri geliyor falan artık PC den mi Windows dan mı çözemedim. Donanım olarak ddr 2 4gb ram AMD A3 işlemci pes 17 full de açan bir ekran kartı Nvidia falan işte

• Windows 10 1903'te sorun var. DPC latency fırlamaları oluyor garip garip(fare takılma, anlık kasma vs). 1807'de olmayan bir şeydi. İnternette baya baktım, çözümü yok gibi birşey. Birileri diyor format attım düzeldi ama sıfırdan kurduğumda denedim, yine oluyor. 2 konfigurasyonda teyit ettim bunu. Samsung 970 pro nvme ssd ile.

-Ryzen 2700x
    -32 ram
    -gtx 980

-Intel 3770k
    -16 ram
    -gtx 980

Bu embesilliklerle bitirdi/bitiriyor MS windows'u. PC'den data çalmasın diye sistemi kurduktan sonra 25 dk konsol/powershell ritüelimiz de takdire şayan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozan4550 -- 13 Eylül 2019; 11:21:56 >
  • Elimde iki tane Windows var birisi de 1903 , elimdeki 1903 olmayanı kurdugumda pes 2020 full +full ayarda oynuyorum 1903 u kurdugumda sürekli takılma yapıyor ve çok fazla lag yapıyor böyle saçma Bir sistem bu arada birde sorum var kurduğum(usb bellekteki) Windows un sürümünü vs nerden ogrenirim kurulum USB sinin içinde bir yerlerde yazarmi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herhangi1i -- 13 Eylül 2019; 11:28:22 >
  • Şöyle bir gerçek var; windows 10 için dx12 dayatması yapılmasa, dx12 windows 7 dahil tüm işletim sistemlerine destek olarak verilseydi o zaman windows 10 tarihteki yerini almış olurdu.
  • RevengeRain kullanıcısına yanıt
    Wannacry yedim diye ağlama sonra

• Win10 saglam bir ışletim sistemi ve modern.Ancak performans istiyorsanız ssd ye kuracaksınız.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.