Şimdi Ara

Windows 10 her şeyi kaldır hatası (An operating system wasn't found)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar olayı en baştan anlatayım. 2-3 gün önce bilgisayarı açtığımda aşırı kasıyordu. Görev yöneticisine baktım %100 disk kullanımı var hiç bir programı açmamama rağmen. Neyse aradan 1 gün geçti ve Windows 10 daki her şeyi kaldırma seçeneğini deneyeyim dedim. Önemli dosyaları yedekledim ve tüm sürücülerde her şeyi kaldırmayı seçtim. İlk başta işlem gerçekleşmedi diyerek hata verdi tekrar denedim ve uyudum. Sabah kalkınca yukarda yazdığım hatayla karşılaştım. F2 F10 F8 esc bu tuşları denedim bios ayarları açılmıyor. Klavyede her hangi bir tuşa bastığım zaman bip sesi geliyor 10 kere basarsam 10 kez üst üste bip sesi geliyor. Ne yapmam lazım şuan harddiskte bir sıkıntı mı var acaba? Bilgisayarcıya götürcem sanırım son çare.
    Edit: F2 menüsüne girmeyi başardım. Bu sefer de ne yapacağımı bilmiyorum tabii.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LePortaBim -- 30 Ağustos 2016; 10:43:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• f2 menüsü boot menüsü mü yoksa bios ekranı mı?
    bios ekranıysa windows dvdsini veya usbsini takın ve sağa doğru ilerleyerek boot menüsüne gelin. birincil boot aygıtı olarak kullanacağınız birimi seçin.
    boot ekranıysa direkt olarak cihazı seçin.
    sorunun düzeltilebileceğini sanmıyorum açıkçası, format atmak gerekli olabilir.
  • Rabelisa kullanıcısına yanıt
    Boot menüsü çıkıyormuş hocam. İnternette windowsun kurulu olduğu hard diski seçin diyor ama hangisi olduğuyla ilgili hiç bir fikrim yok.
    Bir de benim elimde şuan Hp marka bir bilgisayarın Windows 10 recovery dvd si var. Hiç bir şey ise yaramazsa onu kullanabilir miyim yoksa sadece Hp ile mi çalışır? Bilgisayarım Packard Bell.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LePortaBim

Boot menüsü çıkıyormuş hocam. İnternette windowsun kurulu olduğu hard diski seçin diyor ama hangisi olduğuyla ilgili hiç bir fikrim yok.
    Bir de benim elimde şuan Hp marka bir bilgisayarın Windows 10 recovery dvd si var. Hiç bir şey ise yaramazsa onu kullanabilir miyim yoksa sadece Hp ile mi çalışır? Bilgisayarım Packard Bell.

Hocam eğer yanlış diskin seçili olduğunu düşünüyorsanız boot menüsündeki aygıtların bir fotoğrafını çekin atın buraya. yardımcı olmaya çalışayım.
    bilgisayar kasıyor dediğiniz için windows kurulumunda sıkıntı olabileceğini düşündüğümden format yolunu önerdim.
    recovery dvdsi ile format atılıp atılamayacağını bilmiyorum hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rabelisa -- 30 Ağustos 2016; 15:44:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rabelisa

quote:

Hocam eğer yanlış diskin seçili olduğunu düşünüyorsanız boot menüsündeki aygıtların bir fotoğrafını çekin atın buraya. yardımcı olmaya çalışayım.
    bilgisayar kasıyor dediğiniz için windows kurulumunda sıkıntı olabileceğini düşündüğümden format yolunu önerdim.
    recovery dvdsi ile format atılıp atılamayacağını bilmiyorum hocam.

Bilgisayarın kasması bir anda oldu hocam. Akşam gayet güzel kullandığım bilgisayarı sabah açtım ve dediğim gibi %100 disk kullanımı sorunu oluştu. Ve bilgisayar 4 yıllık Windows 10 u da 7-8 aydır kullanıyorum. İlk kez böyle bir kasma sorunu oldu.  Windows 10 her şeyi kaldır hatası (An operating system wasn't found)

• LePortaBim kullanıcısına yanıt
    Evet hocam, bir tane hdd görünüyor. bunun anlamı windowsun kurulu olduğu diski seçerken hata yapmadığınız. bence çözüm windowsu yeniden kurmaktan geçiyor.
  • quote:

Evet hocam, bir tane hdd görünüyor. bunun anlamı windowsun kurulu olduğu diski seçerken hata yapmadığınız. bence çözüm windowsu yeniden kurmaktan geçiyor.

Onu Cd falan olmadan nasıl yapacağım? Seni de rahatsız ediyorum mesajlarla kusura bakma hocam ama 3 gündür bununla uğraşıyorum bilgisayarcıya götürmeye de inat ettim açıkçası.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Onu Cd falan olmadan nasıl yapacağım? Seni de rahatsız ediyorum mesajlarla kusura bakma hocam ama 3 gündür bununla uğraşıyorum bilgisayarcıya götürmeye de inat ettim açıkçası.

işte dvd olmadan mümkün değil bir tanıdığının bilgisayarından indir hocam, dvd ye yazdır windowsu. rica ederim, burdayım.

Son sorum, elimde bu dvd var ustunde gördüğünüz gibi For use hp or compaq yazıyor. Compaq da hp nin alt şirketi gibi bir şeymiş internette yazdığına göre. Şimdi ben bunu bizim Packard Bell e kursam sıkıntı olur mu? Az once attığım boot ekranında bu dvd yi takınca gözüküyor yani pc algılıyor cd yi.  Windows 10 her şeyi kaldır hatası (An operating system wasn't found)

• quote:

Son sorum, elimde bu dvd var ustunde gördüğünüz gibi For use hp or compaq yazıyor. Compaq da hp nin alt şirketi gibi bir şeymiş internette yazdığına göre. Şimdi ben bunu bizim Packard Bell e kursam sıkıntı olur mu? Az once attığım boot ekranında bu dvd yi takınca gözüküyor yani pc algılıyor cd yi.  Windows 10 her şeyi kaldır hatası (An operating system wasn't found)

Hocam bu sürücü ve uygulama kurma ve düzeltme dvdsi imiş. sanmıyorum bununla windows kurabileceğinizi. denediniz mi siz? taktığınızda windows kur ekranını açıyor mu?

Bu da var hocam da önemli olan bununla kurar miyim Packard Bell e?
    Edit: Şimdi denedim yine aynı operating system hatasi var ama o hatanın ustunde press any key to boot from cd to dvd yazıyor.  Windows 10 her şeyi kaldır hatası (An operating system wasn't found)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LePortaBim -- 30 Ağustos 2016; 16:39:27 >
  • quote:

Edit: Şimdi denedim yine aynı operating system hatasi var ama o hatanın ustunde press any key to boot from cd to dvd yazıyor.  Windows 10 her şeyi kaldır hatası (An operating system wasn't found)

tamam bir tuşa basın devam edin, kurup kurmayacağını bilemem. denemeniz lazım.

• quote:

quote:

tamam bir tuşa basın devam edin, kurup kurmayacağını bilemem. denemeniz lazım.

Hocam kurdum sistem çalışıyor çok teşekkürler cevaplarınız için. Yalnız şöyle bir şey var, benim önceki sistem Windows 10 du bu yüklediğim Windows 10 pro. Şimdi ürün anahtarım geçersiz diyor. Geçerli ürün anahtarım sanırım 10 haneli ancak "ürün anahtarı şuna benzer" diye bir kısım var orda ve onun dediğine göre 25 hane olması lazım.

• LePortaBim kullanıcısına yanıt
    Tamam hocam önemli değil, o adımı atlayın. Windows kurmuşsunuz zaten. Kendi sürümünüzü indirip disk hazırlayıp oradan bit daha kurun.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.