Şimdi Ara

Windows 10 hatalar ve product key serüvenim yardım edecek olan baksın lütfen. y

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Baştan anlaşılır bir şekilde derdimi anlatmak istiyorum belki yardımcı olmak isteyen olur.

    Lenovo z710 laptopum var, ilk satın aldığım sıralar içinde Windows 8 vardı, sonra güncelleme geldikçe Windows 10 a kadar yükselttim.
    Oyun botu kullandığım için bilgisayarımı her zaman açık bırakırım, bir gün geldiğimde pc nin ekranının beyaz olduğunu fark ettim, açmaya çalıştım felan daha beter oldu, en sonunda flash aracılığıyla Windows 8 pro yükledim.
    Windows sitesinden Windows 10 update i indirdiğimde product key sordu, benim bildiğim kadarıyla laptopların Windows product kodu içinde oluyor yani laptop satın aldığımızda Windows u da satın almış oluyoruz

    Bilgisayarımın altında üstünde product kodumu bulunduran herhangi bir etiket bulunmadığı biraz araştırma yaptım ve Windows 8 ve sonrası cd keyleri laptop üreticisi Bios a gömüyor diye bir yazıya rastladım, RW Read and write utility adlı program ile bios un içine çakılmış cd keyi buldum, şimdi Windows 10 güncelleştirmesi için cd key istenen yere yazıyorum ama "bu ürün anahtarı çalışmadı" diyor. ne yapmam gerekiyor konuyla ilgili bilgisi olan bi aydınlatırsa çok sevinirim.

    Not: Konuyu yanlış yere açtıysam ilgili yere taşınmasını yetkili moderatörlerden rica ederim.







  • Fx-7 F kullanıcısına yanıt
    O key çalışmaz. Key bölümüne gelince atlayacaksınız.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fx-7 F kullanıcısına yanıt
    Öncelikle kullandığınız windows 8 in sürümünü bilmeniz gerekir.Biosa gömülü iki sürüm var.Single language ve single language with bing.Windows 10 nu bu sürümlere göre indireceksiniz.Sl için windows 10 home sl yi,sl bing için ise windows 10 home u indireceksiniz.Doğru sürümü indirdikten sonra kurarken anahtar soran yerlerde atla diye seçenekler var.İnternete bağlı olarak kurarsanız her iki sürümde otomatik lisanslanır.Faydalı olacağını umarım.
  • Cevaplarınız için çok teşekkür ederim ama bakın şimdi, Windows 10 u başka bir cd key ile kurdum, lakin Windows 10 kurulduktan sonra o cd keyi iptal etti ve tekrar windowsu etkinleştirmem gerektiğini söylüyor. biosun içindeki kodu aldım yapmaya çalıştım yapamadım.

    eğer yanlış sürümü indirdiysem şuan kurduğum Windows 10 proyu başka bir paket ile değiştirmem münkün mü ? mümkünse kaynak verebilir misiniz ? lenovonun sitesinde işletim sistemi olarak Windows 8 pro ya kadar yazıyor. daha önce hiç kontrol etme gereği duymadım. nasıl bir yol izlemem gerektiği konusunda yardımcı olursanız çok minnettar olurum.

    bildiğim kadarıyla Windows 8 sahipleri Windows 10 u ücretsiz olarak indirebileceklerdi, zaten daha önce hiçbir şey yapmadan sadece rezervasyonu kabul ettiğimde direkt Windows 8.1 den 10 a güncelledim. hiç bu kadar uğraşmadım key vb şeyler de sormamıştı :/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fx-7 -- 9 Eylül 2015; 22:19:25 >




  • Windows 10 yükleme ekranında da, şimdiki lisans aktifleştirme ekranında da asla atla butonu bulunmuyor, ürün anahtarı girme kutucuğu ve iptal seçeneği mevcut.
  • Fx-7 F kullanıcısına yanıt
    http://www.microsoft.com/tr-tr/software-download/windows10
    Buradan aracı indirin.Büyük ihtimalle single language dir.Onu indirin.Normal format atar gibi kurun.Yükseltme yapmayın.Özel kısmından diski biçimlendirerek kurun.Atla bölümleri var.Dikkatli bakın.Sol altta olması gerekir.
    İlave edeyim.İso oluştur deyip usb yazdırın ve öyle format atın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rebanuba -- 9 Eylül 2015; 22:35:54 >
  • rebanuba R kullanıcısına yanıt
    dediğiniz gibi deneyip tekrar mesaj atarım hocam, ilginiz için teşekkürler daha önce bu araç ile Windows 8 den 10 a geçmiştim zaten, ama sanırım yükseltme yaptım, format gibi bir şey olmadı. deneyip tekrar yazarım teşekkür ederim. :)
  • @rebanuba adlı kişiye buradan çok teşekkürlerimi sunarım sorunum çözülmüş bulunmaktadır.

    Buraya başkaları faydalansın diye sorunun çözümünü de yazayım.

    Windows 10 indirme aracını indirip Windows 10 Home Single Language dosyasının isosunu pc ye indirdim, temiz bir flasha boot edilebilir şekilde uyguladıktan sonra o flash ile format attım, problem halloldu, cd key sordugu yerlerin tamamında "ATLA" seçeneğiyle ilerledim, ve sonunda pc açıldığında cd keyi biostan otomatik olarak çekmiş olarak gördüm.

    Teşekkürler iyi günler, konu halloldu, kapatılabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.