Bildirim
winbond cold boot nasıl hallolur (HALLOLDU) [:D]
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
abi farklı bioslarlada sorun çözülmedi mi? -
hiçbirşey denemedim su an işyerindeyim
öğreneyim de öyle gideyim diye düşündüm -
hangi slot kullanıyorsun bilmiyorum slot 1-3 kullanıyorsan, cold boot yaptıgında 5v jumper aktif ise default pozisyona al. tek ram ile boot ettirmeye calıs. cünkü 2 ram ile biraz zor olacaktır.. (tek ram ı, slot 1-3 kullanıyorsan slot 3 e tak, 2-4 kullanıyorsan 4 e tak. boot ettiginde biosa gir ram ayarlarını 200 2-5-3-3-5 e al diger alttaki ayarkarı auto yap kaydet cık. sonra diger ram ı tak.. bu sekilde olmazsa ki, olması gerekir sayet olmazsa anakarttan psu güc kablolarını ( 24pin 4 pin olanı ) cıkar pili de cıkar 1-2 saat bekle.. gene tek ram ile dene.. -
tek sarı slotla ac bıosa gır remlere 3.2 v ver
sonra remlerın ıkısınıde turunculara al makınayı ac ıstersen rem v dımını def hale getır muskhın redlıne larla az ugrasmadım en kesın yol bu benım bıldıgım ve her sefrınde ıse yarıyor -
teşekkürler
ram'in biri her şekilde çalışıyorsa ve diğerini başka makinaya default takınca bile çalışmıyorsa sorun nedir ? -
bu hadise ramlere has bir sorunmudur yoksa dfi'a mı?
haftaya 2 tane ch5 gelicek elime , hazır onlar gelince boarduda değiştireyim diyordum , asus a8n-e'den pek memnun değilim , ne dersiniz , dfi severmi ch5'i? -
sanırım ram'in biri bozuldu .p -
quote:
ram'in biri her şekilde çalışıyorsa ve diğerini başka makinaya default takınca bile çalışmıyorsa sorun nedir ?
remın bırı gıdıyo demektır -
hayırlısı
-
tansel ustamdan mushkin redline aldım ben de onlar da beni baya uğraştırdı.En son sarı slotlarda çalıştı anca 510 biosuyla.Turuncularla imkanı yok çalışmamıştı.Benim yaptığım şey üstteki sarı slotla normal açan ram i takıp bios dan 3,2v verip sonra öbür ram i diğer sarı slota takmak olmuştu.Bi de bu şekilde dene diğerleri olmazsa.Bendeki açmayan ram de başka makinede açmakta zorlanıyor ama açıyor.Ama sonra o makine sapıttı yineyse -
iron hiç uğraşma bu cold boot ile ben aylarca tırmaladım arkadaşların dediklerinin hepsini en az 50 kre yaptım ama hiç biri
kesin bir çözüm değil bunun olma sebebi dfi alt turuncu slottaki reme yada reme giden yollarda bir sorun meydana getiriyor bu yüzden
o rem açmıyor boot etmiyor onu söküp sadece diğeri kaldığında sisem açılıyor ama tekrar taktığında yeine boot etmiyor
yapacağın bişe yok açıp kapatıp deneyeceksin paso 3.2v vermeden açma yada 3.2v olmayınca bu sorunu yapıyor demeleri bence yanlş
bende hiç 3.2v aşşasında kullanmadım bu remleri ............
tanselinki açabilir yada bir başkasının ki ama belli bir süre sonra hiç açmamaya başlayacak ve ölecek remler sende kahretsin çok ta güzeldi diyeceksin
neyse geçmiş olsun ne diyelim
-
aynen böyle oldu.
ama bir farkla. ben bu ramleri hiç turuncuya takmadım çünkü cpu-fan'ı bunu engelliyor
her zaman sarılarda çalıştı ve şu an o ram hiçbir makinede ve hiçbir voltajda açmıyor.
saol geçmiş olsun dileklerin için
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FrakOff -- 15 Şubat 2006 16:26:10 > -
iron imzanda yazdığı gibi twinmoslara 3.4 volt veriyorsan büyük ihtimal cortlamıştır o ramler -
@ iron: kardeş vereyim sana benim bh5'leri, tam 4 tane orjinal bh5 var ve hiçbiri cold yapmadı şu ana kadar -
quote:
Orjinalden alıntı: scan
iron imzanda yazdığı gibi twinmoslara 3.4 volt veriyorsan büyük ihtimal cortlamıştır o ramler
arkadaş biraz sallamış da kusuruna bakmayın
yaw hoca o remler normalde 3.4 v ile az bile biz onlara 3.8v veriyoruz iş yapsın diye bişe olmaz volttan
bu arada iron gerçekten geçmiş olsun hocam allah tahsilatını arttırır inşallah remlerinin
-
quote:
Orjinalden alıntı: ataruz
quote:
Orjinalden alıntı: scan
iron imzanda yazdığı gibi twinmoslara 3.4 volt veriyorsan büyük ihtimal cortlamıştır o ramler
arkadaş biraz sallamış da kusuruna bakmayın
yaw hoca o remler normalde 3.4 v ile az bile biz onlara 3.8v veriyoruz iş yapsın diye bişe olmaz volttan
bu arada iron gerçekten geçmiş olsun hocam allah tahsilatını arttırır inşallah remlerinin
iyi ben sallamış olayım sen al eline 1 çift twinmos bh5 günlük 3.4 voltda kullan gör bakalım bir zaman sonra gidiyormu gitmiyormu
pcb kalitesiiii
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scan -- 15 Şubat 2006 16:49:26 >
-
bu ramler ne den bozuluyo peki durup durukene bende alacaktım ama vazgeçecem galiba niye bozuluyo durp dururkene bunda galiba voltajdan başka neden yok gibi -
Eğer anakart 1 kere cold boot yaparsa ilerde de yapıcağı anlamına gelir ve her fırsatta da yapar !!! Cold boot'u önliyemezsin ama cold boot yaptığında mkina kolay kurtulmak istiyorsan;
Ramler,Güç kablosu,Vga ve Bios pilini çıkar 5-6dk beklet tekrar tak sorunu basından savmış olursun !! -
Benim gözlemlerime göre bende ki Dfi de ramler bölenli kullanıldığında voltaj dalgalanması başlıyor 1:1 kullanıldığında ise bu dalgalanma nerdeyse tamamen yokoluyor.Mantıken de Ramlerin PCB si Brain Power değilse bu voltaj dalgalanmasından etkilenip bozuluyor olabilirler.Gerçi bu olay benim psu ile ilgili de olabilir.Genelleme yapamam ama diğer arkadaşların gözlemlerine de bakıp öyle karar vermek lazım.mesela şu an benim ram voltajı 2.84 de sabit duruyor. Bir ara ramleri 180 e alıp bir süre kullanmıştım.Ram voltajı 2.84 ile 2.91 arasında sürekli değişip duruyordu bu arada ilginçtir işlemci voltajıda 1.48 lere kadar çıkıyor ve işlemci sıcaklığıda tersine 28 lere iniyordu.Ramleri normal 1:1 e aldığımda ise işlemci voltajı 1.43 te sabit duruyor ve sıcaklıkta 33-34 arası oluyor.Acaba tesadüf mü diye bir kaç deneme yaptım her defasında aynı olay tekrarlandı.
Benzer içerikler
- ses geçirmeyen duvar kağıdı kullananlar
- cfm nedir
- saf su nerede satılır
- cpu opt nedir
- termal macun yerine ne kullanılır
- termal macun önerisi
- overclock nasıl yapılır
- sıvı metal
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X