S.A Benim problemim yeni kurmuş olduğum win98 bilgisayarda kurulum tam bitmek üzereyken benden win98 (cdrom) sürücüsü istediği zaman bilgisayarın cd romu görmemesi. Bütün seçenekleri esc ile geçiyorum windows ekranı açıldığı zaman cdrom sürücüleri görünmüyor. Ayrıca belirteyimki Dosta ve Bios ta görünüyor. Xp kurduğum zaman da herhangi bir problem yok. Acil yardımlarınızı bekliyorum. Bu problemim Asus marka modem taktıktan sonra başladı Model: P4RD1-mx servisle görüştüğümüz zaman ise bize cd rom değiştirin dediler. Bizim cd romlar LG idi. Ama sony-samsung gibi markaları da denedik olmadı.
USB modem ise USB ve IDE controller anakartın güney köprüsünden kontrol edilir. Bu nedenle çakışma olmuş olabilir. Başka usb porta takarak deneyiniz olmazsa 4 port ethernet yada combo modem ile ethernet kartı üzerinden internet bağlamanızı tavsiye ederim
Modemini hangi yoldan kasaya takıyorsun USB mi Ethernetten mi ? bunu belirtseydin ve bu arada bu ikisinin arasında da bir deneme yap derim...
Arkadaşlar sizlerden çok özürdiliyorum. yanlışlığı cevaplarınızı okuduktan sonra gördüm. Çünkü sonradan taktıuğım modem değil Anakart. Yani problen anakarttan sonra başladı
valla desene bizde boşa cevap yazmışız pekala anakartı taktın problemsiz açılıyor demi işletim sistemi tek problem cd rom'un görünmemesi mi sen ana kartın driverını yükledin mi ne yaptığın konusunda tam detay yazarsan belki yardımcı olabiliriz
Kardeş benim problem zaten o ya. CD ROM görünmüyor.o yüzdendirki hiçbirşey yükleyemiyorum. Ama dosta ve setup ta görünüyor. Wİn98 kurarken bir problem yok. xp dede aynı şekilde problem yok. sadece win98 kuruluyor tam ekran açılacağı sırada 98 cd si filan isterya driverlar yüklemek için filan işte orada görünmüyor. oralarıda geçtiğim ve windows ekranı açıldığı zaman tekrar bakıyorum ama cd sürücüler ortalıkta yok
anakartın win 98 destekliyormu bence bi netten bak bazı ankaratlar win98 destei örnek benimki gibi chipsetinden dolayı win98 destek vermiyo