Benim bu Windows 7 64 bit ile problemlerim var sanırım, bir kaç haftaya bir göçertir oldum ben bu mereti. Format atıyorum kullanacağım programları kuruyorum, arada bir kilitleniyor ve açma kapama tuşuna basılı tutup kapıyorum. Bunu bir kaç kez tekrar ettiğinde hiç açılmıyor. Windows başlangıç onarma ya da normal windows başlatma seçenekleri geliyor açılış ekranında, windows u başlatamıyor, başlangıç kurtarma da ya hiç açılmıyor ya da açılsa bile bir halta yaramıyor(bir keresinde 36 saat açık kaldı) Bilgisayarım i3, 3gb ram, 320gb hdd bir Acer 3820TG laptop. Kullandığım programları yazayım alta bir de.
Microsoft Office, Adobe Reader Bs Player, KmPlayer, belki K-Lite codec pack WinRar Google Chrome ve 5 10 eklenti(sürekli açık) uTorrent(DC++ açık değilse açık, ikisi birden saçmalatıyor) DC++ Line 6'nın programları (Gitar efektörümün programları, usb den bağlayıp efektörü pc den kontrol eden ve efektörü ses kartı olarak kullandırtıp kayıt almayı sağlayan bir kaç program, sorun kaynağı olacağını düşünmüyorum) Logitech Mouse(sürekli açık) programı Picasa
Line6 ve DC++ dışındaki programlar standart denilebilecek programlar ama alet arada gereksiz kasılıyor, özellikle bir kaç youtube penceresi açınca chrome gidiyor (bu chrome un bir sorunu sanırım), açık kalıp bir süre kullanmadığım programları kapatırken ölüyor, bazen geceleri torrente bırakıyorum sabaha windows u çökmüş buluyorum. Harici donanımlarsa 1.5tb hdd, pod, mouse.
Alet 1 yaşında, hdd ye zarar verebilecek boyutta hiçbir fiziksel darbe almadı ki masanın üstünde durur ayda bir kere kıpırdar yerinden. Yalnız alet bayağı bir süre açık kalıyor, günde 15-20 saat ortalama çalışıyordur. Sürekli bir şeyler okuduğum vs için açık kalan sayfaların kaybolmaması gerekiyor bu yüzden çok fazla reset atmıyorum/kapatmıyorum, uyku moduna alıyorum, arada bir reset atıyorum(bu da sorun sebebi olabilir belki), bir süre sonra alet çökme belirtilerini gösterince tuşa basıp kapamalar başlıyor işte.
Bu durum başıma geldiğinde dosyalarım yedeklenmemiş oluyordu, c de kalıyordu(alıştım artık D de bütün dosyalarım) ve pc yi garanti nanesi yüzünden açamadığımdan usb işletim sistemleriyle dosyaları kurtarmaya çalışıyordum. Ubuntu C yi mount edemiyor, slax görüyor ama kafayı yiyor, usb den çalışan bir XP denedim o hiç bir hdd yi görmüyordu. Anladığım kadarıyla C nin scan disk yemesi lazım ancak windows açılışta scan disk i yapamıyor(ki yapmak istediği zamanlar hiç geçirtmem) Bir kere dos üzerinden çalışan bir zamazingoyla kurtarmaya kastım (Hiren's boot cd), sürücü yollarını karıştırıp pc nin recovery'sini göçerttim, orjinal windows gitti öyle olunca da.
Aleti garantiye gönderemiyorum, tatile kadar sürekli pc ihtiyacım var hem vakit geçirme hem dersler için. Dün gece 3 günlük işletim sistemi göçtü yine ve öyle bir günde göçtü ki çok hoş oldu Sorun ya windowsta ya hdd de diye düşünüyorum az biraz bilgimle. Sorunun windowsta olmasını şu yüzden düşündüm, benim emektar 8 9 yaşındaki pc (pd 478pin 3.0ghz ht, 512 ram, 80 hdd) de iki yaz öncesine kadar aynı programları XP ile aynı şekilde kullanıyordum rahat rahat. Hdd tarafındaysa, hdd ye ve ram e yüklenen şeyler yapıyorum pc de, ama az biraz gidici olduğunu gösterdiği zamanlarda hdd içinde gezinmek falan çok dertli oluyor. Sorunun kaynağı ne olabilir, nelere dikkat edeyim?