Elimde iki tane laptop var biri 32 bir Xp professional sp3 sistemli laptop ve biri de son güncellemeleri yapılmış 64bit Win7 ultimate sp1 sistemli laptop. İki laptopta da modeme kablosuz bağlantı var. Dosya paylaşımı yapıp multiplayer oyun oynamak istiyoruz ama ne Xp 7'yi ne de 7 Xp'yi görüyor. Bütün bilgilerimi kullandım araştırdım ve hala çözemedim bu sorunu. Bilgisayar özelliklerinden Çalışma grubunu WORKGROUP yaptım iki bilgisayar için. İsimlerini doğru düzgün yaptım. WinXp'de ağ kurup WORKGROUP yaptım. Win7 için ağ bulma - ağ paylaşımı açıp parola korumayı kaldırdım. Ev grubu ayarları için de aynısını yaptım. Win7 için ağ şekli "Ortak Ağ"a ayarladım, farklı türleri denedim, internette yazan çoğu şeyi denedim Sonuç olarak çözemedim. Şimdiye kadar böyle bir sorunla karşılaşmadım. Sorunu bulsam çözeceğim ama sorunu da anlamadım gitti. Aklıma gelen tüm bilgileri yazdım eksik gördüğünüz öğrenmek istediğiniz birşey olursa yazarım.
Sizlerle paylaşmak istediğim bir kaç şey var. Araştırmalarımdan birinde güncelleştirme yapıldığı zaman çok zor bir işlem olduğunu söylüyorlardı ki elimdeki win7 ultimate 64bit, otomatik güncelleştirmeye ayarlanmış. son olarak 3 gün önce güncelleştirme yapmış.