Şimdi Ara

Win32/Sality.NAQ virüsü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
5.668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • eset kullanıyorm..format attıktan sonra internet explorer 7 yı yuklemeye calıstıgımda tehdit bulundu seklinde uyarı geldi..
    Nesne başlığının altında C:\WINDOWS\system32\drivers\nmsksn.sys
    Tehdit başlığının altında Win32/Sality.NAQ virüs türevi

yazıyo..sadece sil ve olduğu gibi bırak tusları kullanılabılır durumda temizle butonu kullanılmıyor..Uyarı penceresine hiç dokunmadım o şekilde duruyo acil yardım ederseniz çok sevinirim..
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• deniyorum.. format atmama ragmen tekrar pc yı kurunca yıne sality virüsüyle ılgılı hata verdı umarım dedıgınız yontem kesin cozum olur tskler
    http://forum.donanimhaber.com/m_13619446/tm.htm
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • dediklerinizi yaptım..HijackThis programıyla analizde yaptırdım sorun gozukmedı programı kapattıgım anda yine sality le ilgili tehdir bulundu diye uyarı geldı bu seferde SuperAntiSpyware.exe de bulundugunu soledı aynı hatanın..başka bi yöntem var mı acaba

Şu programlar ile denermisiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Midgardian -- 19 Mart 2009; 20:23:00 >

buradan da bi tarama yapabilirsin.
    Win32:Malware-gen virüsü var
    16 yıl önce açıldı
    Chrome.exe virüsü
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • tsk ederm ama yok olmadı yine bu saate kadar araştırdım ama bi sonuca varamadım..kaspersky rescue cd yaratıyorm onda da nedense boot cd dıyıp tekar pc reset atıyo nasıl ıs anlamadım cok sınırlerım bozuldu camdan atıcam pc yı
  • MERHABA ARKADAŞLAR BU VİRÜS YAYILMACI BİR YOL İZLER VE HER VİRÜS PROGRAMI BU YAYILMAYA YETİŞEMEZ ÖNCELİKLE YAPMANIZ GEREKEN ŞU NOD32 KURUN FULL OLSUN İNTERNETTE MEVCUTTUR BU PROGRAM VE SPYWARE DOCTOR KURUN EŞ ZAMANLI TARATIN SPYWARE DOCTOR FULL OLSUN İNTERNETTE MEVCUTTUR TARAMA BİTİNCE BİLGİSAYARIMA GİRİN VE ORADAN YEREL DİSK C V D YE ÖZELLİKLER DİYİN ORADAN KOTA YA TIKLAYIN VE KOTA YÖNETİMİNİ ETKİNLEŞTİR DEYİP ARDINDAN DİSK ALANI SINIRINI 1 KB YAPIN VE GENE ÜSTTEKİ BİRİMDEN KOTA SINIRINI AŞAN KULLANICILARA DİSK ALANI VERMEYİ TIKLAYIN HER 2 YEREL DİSKEDE YAPIN VE TEKRAR TARAMA YAPIN NOD32 VE SPYWARE DOKTOR PROGRAMI İLE VE PC TEMİZDİR KESİNLİKLE PC YE ZARARI YOKTUR BU VİRÜS PC NİZDE OLDUĞU SÜRECE ŞİFRELERİNİZİ PC NİZDEN GİRMEYİN EĞER KAYITLI ŞİFRELERİNİZ VARSA YADA PC DEN GİRDİNİZ ŞİFRELERİNİ HEPSİNİ TEMİZLEYİN AKSİ TAKDİRDE ZARARINIZA OLUR İYİ GÜNLER YARDIM ALMAK İÇİN MAİL : umutyeter84@hotmail.com (URanuS)

• benim sality için önerim;

Kaspersky Removal Tool
    (ağ bağlantıları, sistem geri yükleme kapalı ve güvenli modda tam tarama yaptırın - taramaya bütün harici ve faşh disklerinizi de dahil edin)

Sonradan farkettim konuyu ciddi hortlatmışız yaw arkadaş 2009 yılında çoktan atmıştır PC yi camdan dışarıya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci -- 6 Mart 2011; 14:28:25 >
  • ama bu virüs hala ortalıkta arkadaşı baz alarak yazmadım herkes öğrensin bu yöntemi çünkü bütün virüs temizleme işlemlerinde sağlam bir yoldur bnde birisi daha görüp işine yarar maksadı ile açtım :)

Orijinalden alıntı: ELectRonich

ama bu virüs hala ortalıkta arkadaşı baz alarak yazmadım herkes öğrensin bu yöntemi çünkü bütün virüs temizleme işlemlerinde sağlam bir yoldur bnde birisi daha görüp işine yarar maksadı ile açtım :)

hocam hort falan değil valla ıhtıyac,bakalım dedğii yapacağım,
    ben 2 sene bu vırus ıle makıneyı kullandım bu senını basında format attım ,kurtulmustum ama dalgınlıkla eskılerden bır bellek taktım az evvel,2 aydır rahattım sımdı nasıl defederım dıye arastırıyorum

Orijinalden alıntı: b_sevki

quote:

Orijinalden alıntı: ELectRonich

ama bu virüs hala ortalıkta arkadaşı baz alarak yazmadım herkes öğrensin bu yöntemi çünkü bütün virüs temizleme işlemlerinde sağlam bir yoldur bnde birisi daha görüp işine yarar maksadı ile açtım :)

hocam hort falan değil valla ıhtıyac,bakalım dedğii yapacağım,
    ben 2 sene bu vırus ıle makıneyı kullandım bu senını basında format attım ,kurtulmustum ama dalgınlıkla eskılerden bır bellek taktım az evvel,2 aydır rahattım sımdı nasıl defederım dıye arastırıyorum

Ben bu virüsü Kaspersky 2012 sayesinde kurtulmuştum.Sizde deneyin bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suÇ -- 13 Mart 2012; 14:57:21 >

PSN:ERTANTR
    Xbox Live: WinRiverWinTR
  • vırus programını ındırıyorum ama kurulmuyor kı,hıc bır vırus programının exe'si calısmadı,ne yapmak lazım,cd'ye yazıp cd'den mı kursak kı???
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.