Şimdi Ara

Win32\Sality.NAO virüsünü nasıl temizleyeceyim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
13.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar merhaba.nod32 programı olmasına rağmen bilgisayardan bu virüs silinmiyor.nod32 gösterir virüs olduğunu fakat silmiyor

win32 nerdedir.nasıl ulaşabilrim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tarih1313 -- 6 Eylül 2008; 2:12:19 >

• güvenli kipte kaspersky ile sistmenizi taramanızı önereceğim . çok mu sıradan oldu .
  • SuperAntispyware Free Edition 4.0.1154
    http://www.filehippo.com/download_superantispyware taratınız..
  • win32 nin nerde olduğunu oraya nasıl ulaşacağım konusunda bilgi verirmisiniz
  • nod32 neden silemiyor acaba
  • bu virüs bilinen tüm antivirüslerin çalışmasını engelliyor. ayrıca güvenli kipte açmanı da engeller.
    maalesef şimdilik tek çözüm format!
  • bu lanet olasi virus yuzunden kac defa format attim. cunku guvenli modda acma cabalarim sonucsuz kaldi. 3 defa format attim. ama hard diskin diger bolumlerinde onemli verilerim var ve format atamiyordum. nod32 kurdum, tum virus bulasmis dosyalari buldu ve temizleyemedi. karantinaya aldi hepsini. ama cok onemli verilerim de var bu karantinaya alinan dosyalar arasinda. nasil kurtarabilirim bunlari bilgisi olan warmi acaba?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Win32:Malware-gen virüsü var
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu virüs programlarını yazanlar virusleri yazanlardan daha mı aptal düşünmeye başladım. Bende bu şerefsiz virüsten muzdaribim. Virüs çıkalı 2 ay dan fazla olmuş. Çözüm yok. Format mormat bi işe yaramıyo.
  • sality.NAO trojen olup iyi tasarlanmıştır.

Çözümü biraz zahmetlidir, ama imkansız değildir. Format gerektirmiyor gibi olsada yinede format atmanız gerekir bence

Öncelikle çözmek için yaptıklarımı, izlediğim yolları anlatayım, daha sonra nerden bulaştığını , nasıl temizlediğimi, ne kadar sürdüğünü de anlatacağım

İlk etapta herkesin yaptığı gibi son model anti virüs programı denedim, nod32, spyware doctor 6.0 , ve bi kaç tane daha.. nod32 başarılı bir şekilde buluyor saolsun, fakat sürekli penaltı çekilen kalenin kalecisi gibi mubarek, bloke ede ede atak bırakmadı, 30 dakkada 2000 bloke yaptı, (bu NBA de bile görülmemiştir :P ) ama nafile temizleyemedi. Doctor ise buluyor ama usul ususl yaklaşmasını beceremiyor, yada temizledi ama ben farkedemedim çünkü bilgisayar sürekli rstart oluyordu her çalıştığında. Kısacası sality akıllı, yakalanınca pc kapanıyor, nerde olduğunu biliyorsunuz , programa orayı göster diyorsunuz tam gösterdiğinizde pc kapanıyor.

Bunlar yaşanınca güvenli mod geliyor akıllara hemen ama sality bunu sizden önce düşünmüş ki güvenli mod açılmıyor. format atalım dersiniz , merak etmeyin sality kendisini kopyalıyor.

Evet arkadaşlar bunları deneyerek kaybedeceğiniz 1-2 günü düşünerek sadede geleyim, bu işin çözümü "kaspersky rescue CD"

Bunu nerden buluruz derseniz, copy-paste in google.com

kaspersky rescue CD , iso dosyası olarak bulunur, cd ye yazdırmanız gerekir ki zaten başka çalışma yolu yoktur, kalıbı diske yazdır demeniz lazım nero da. siz ne bulursunuz bilemem ama ben 103 MB lık bi dosya buldum onu kurdum cd ye işimi gördü

CD yi açılışta takınız, bios ayarlarında cd rom sürücüyü birincil yapınız, format atarken kurulum yapar gibi yani , kasper otomatik çalışacaktır, enter demeniz yeterlidir.

Kusura bakmayın programın kullanışını felan anlatmıyorum bi yerlerden bulursunuz benim bulduğum gibi, aramayı yüksek seviyede yaptırınız, çok uzun sürebilir ama garanti budur. bulduğu dosyaları genelde temizleyemez, ama direk siler. zaten bu durumdan ötürü format atmanız gerekecektir, çünkü sality "systm volume" dosyalarına yerleştiği için bu sistem dosyalarınızı kasper silecektir.

kısaca durum bundan ibarettir. ben yaptım denedim sonuç aldım, bilgisayarım açıldımı açıldı, sality felan kalmadı, ama o kadar sistem dosyasını silince kesin hata vereceği için hiç beklemeden format attım. Bu arada aklınızda bulunsun, programı biraz kurcalarsanız istediğiniz dosyaları windows açılmadan da silebilirsiniz. kaspersky rescue CD güvenli mod olarak çalıştığı için sistem çalışmaz ama diski görebilirsiniz. mesela spyware doctor açılışta çalıştığı için pc açılır açılmaz rstart olduğundan kaspersky rescue CD çalışırken doctoru silebildim

Şimdi gelelim sality nerden bulaştı.
    İlk önce şunu belirteyim, sality sadece volume dosyalarına bulaşıyor, farklı olarak bende gözüken dosyalar arasında sadece aşşağıda bahsedeceğim kurulum dosyasında görüldü.
    Bi çok şüphe edeceğiniz şey vardır, girdiğiniz yasaklı siteler, indirdiğiniz dökümanlar, driverlar, hatta virüs koruma programları dahil ama hepsi bi yana mozilla nın orjinal sitesinden firefoxu indirip çalıştıramayınca bi düşük verisyonunu kurup yükselteyim diye google da mozilla firefox yazıp orjinal sitesinden sonra çıkan ilk site olan downloadtr.com dan gelen kurulumda olacağını düşünmedim.

siteyi kötülemek istemem ama kalitesiz iş yapmışlar belli, kontrol etmeden yüklenmiş yada bilerek de yüklenmiş olabilir diye düşünüyorum, sonuçta sality trojen.

Karışık dağınık bi yazı oldu kusura bakmayın aklıma geldiği gibi yazdım işte

Bu arada , bu çözüm ile bu beladan kurtulan olursa merakımdan söylüyorum fatihyilmaz38@gmail.com adresine bilgi amaçlı bana mail atarlarsa , yani üşenmezlerse sevinirim ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arnavut55 -- 6 Mart 2009; 11:32:19 >

• Başka bir forumdan bulduğum aşağıdaki alıntıda bir arkadaş bu virüsün nasıl silineceğini anlatmış. Biraz uzun bir yol ama virüsü silebilmiş. Gerisi de size kalmış.
    Kaspersky rescue cd'yi indirme linki ve kullanımı http://doctus.org/kaspersky-rescue-cd-kullan-m-t29374.html
    Avira Rescue CD'yi indirme linki ve kullanımı http://doctus.org/avira-antivir-rescue-system-cd-t26408.html
    DRWeb Live Cd'yi indirme linki ve kullanımı http://doctus.org/dr-web-live-cd-kullan-t28972.html
    quote:

sality.NAO trojen olup iyi tasarlanmıştır.

Çözümü biraz zahmetlidir, ama imkansız değildir. Format gerektirmiyor gibi olsada yinede format atmanız gerekir bence

Öncelikle çözmek için yaptıklarımı, izlediğim yolları anlatayım, daha sonra nerden bulaştığını , nasıl temizlediğimi, ne kadar sürdüğünü de anlatacağım

İlk etapta herkesin yaptığı gibi son model anti virüs programı denedim, nod32, spyware doctor 6.0 , ve bi kaç tane daha.. nod32 başarılı bir şekilde buluyor saolsun, fakat sürekli penaltı çekilen kalenin kalecisi gibi mubarek, bloke ede ede atak bırakmadı, 30 dakkada 2000 bloke yaptı, (bu NBA de bile görülmemiştir :P ) ama nafile temizleyemedi. Doctor ise buluyor ama usul ususl yaklaşmasını beceremiyor, yada temizledi ama ben farkedemedim çünkü bilgisayar sürekli rstart oluyordu her çalıştığında. Kısacası sality akıllı, yakalanınca pc kapanıyor, nerde olduğunu biliyorsunuz , programa orayı göster diyorsunuz tam gösterdiğinizde pc kapanıyor.

Bunlar yaşanınca güvenli mod geliyor akıllara hemen ama sality bunu sizden önce düşünmüş ki güvenli mod açılmıyor. format atalım dersiniz , merak etmeyin sality kendisini kopyalıyor.

Evet arkadaşlar bunları deneyerek kaybedeceğiniz 1-2 günü düşünerek sadede geleyim, bu işin çözümü "kaspersky rescue CD"

Bunu nerden buluruz derseniz, copy-paste in google.com

kaspersky rescue CD , iso dosyası olarak bulunur, cd ye yazdırmanız gerekir ki zaten başka çalışma yolu yoktur, kalıbı diske yazdır demeniz lazım nero da. siz ne bulursunuz bilemem ama ben 103 MB lık bi dosya buldum onu kurdum cd ye işimi gördü

CD yi açılışta takınız, bios ayarlarında cd rom sürücüyü birincil yapınız, format atarken kurulum yapar gibi yani , kasper otomatik çalışacaktır, enter demeniz yeterlidir.

Kusura bakmayın programın kullanışını felan anlatmıyorum bi yerlerden bulursunuz benim bulduğum gibi, aramayı yüksek seviyede yaptırınız, çok uzun sürebilir ama garanti budur. bulduğu dosyaları genelde temizleyemez, ama direk siler. zaten bu durumdan ötürü format atmanız gerekecektir, çünkü sality "systm volume" dosyalarına yerleştiği için bu sistem dosyalarınızı kasper silecektir.

kısaca durum bundan ibarettir. ben yaptım denedim sonuç aldım, bilgisayarım açıldımı açıldı, sality felan kalmadı, ama o kadar sistem dosyasını silince kesin hata vereceği için hiç beklemeden format attım. Bu arada aklınızda bulunsun, programı biraz kurcalarsanız istediğiniz dosyaları windows açılmadan da silebilirsiniz. kaspersky rescue CD güvenli mod olarak çalıştığı için sistem çalışmaz ama diski görebilirsiniz. mesela spyware doctor açılışta çalıştığı için pc açılır açılmaz rstart olduğundan kaspersky rescue CD çalışırken doctoru silebildim

Şimdi gelelim sality nerden bulaştı.
    İlk önce şunu belirteyim, sality sadece volume dosyalarına bulaşıyor, farklı olarak bende gözüken dosyalar arasında sadece aşşağıda bahsedeceğim kurulum dosyasında görüldü.
    Bi çok şüphe edeceğiniz şey vardır, girdiğiniz yasaklı siteler, indirdiğiniz dökümanlar, driverlar, hatta virüs koruma programları dahil ama hepsi bi yana mozilla nın orjinal sitesinden firefoxu indirip çalıştıramayınca bi düşük verisyonunu kurup yükselteyim diye google da mozilla firefox yazıp orjinal sitesinden sonra çıkan ilk site olan downloadtr.com dan gelen kurulumda olacağını düşünmedim.

siteyi kötülemek istemem ama kalitesiz iş yapmışlar belli, kontrol etmeden yüklenmiş yada bilerek de yüklenmiş olabilir diye düşünüyorum, sonuçta sality trojen.

Karışık dağınık bi yazı oldu kusura bakmayın aklıma geldiği gibi yazdım işte

Bu arada , bu çözüm ile bu beladan kurtulan olursa merakımdan söylüyorum fatihyilmaz38@gmail. com adresime bilgi amaçlı bana mail atarlarsa , yani üşenmezlerse sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ettu -- 6 Mart 2009; 12:57:50 >

• Herkese iyi aksamlar bu virüsden kurtulmak icin ya cok ugraslar vermeniz gerekiyor yada eskiye dair hic bir arsiv birakmadan C: li D: li format atmaniz gerekiyor ama size tavsiyem arsivim gitmesin diyorsaniz antivirüsden ziyade windows'un tüm güncelleştirmelerini yaparsanız virüs gitmiyor ama tamamen etkisiz hale geliyor yokmus gibi virüsle gecinip gidiyorsunuz :)
  • HORT

Sality temizlemek için küçük boyutlu araçlar mevcut. 150-100kb gibi.
    isterseniz araştırın,bir siteye yükleyip linkde verebilirim.
  • burdaki asıl önemli olan nokta
    virüs bilgisayara girmeden önce sisteminizde lisanslı bir yazılımın olmasıdır
    bu virüs normal bir virüs trojan truva atı vs gibi olmadığı için temizlemesi çok zordur
    yani daha girmeden önce engellenmelidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 435431543543535 -- 28 Haziran 2011; 20:38:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pc-system1

HORT

nedir hocam o araçlar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ozbi

quote:

HORT

nedir hocam o araçlar?

budur kesin çözüm defalarca temizledim farklı bilgisayarlardan .
    http://support.kaspersky.com/faq/?qid=208279889

• quote:

Orijinalden alıntı: kara duman

quote:

quote:

HORT

nedir hocam o araçlar?

evet çözüm oluyor bu teşekkürler. Peki bu virüsten koruyacak bir antivirüs programı var mı? nod32 silemiyorda koruyamıyorda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozbi -- 22 Mayıs 2012; 20:21:37 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

HORT

nedir hocam o araçlar?

evet çözüm oluyor bu teşekkürler. Peki bu virüsten koruyacak bir antivirüs programı var mı? nod32 silemiyorda koruyamıyorda

nod 32 çok başarısız bir virüs programı Türkiye de popüler nedense dünyada hiç tutulmuyor halbuki antivir ücretsiz versiyonunu kullanabilirsin bulaşmayı engelliyor temizlemede çok başarılı değil ama zaten temizleme işini sadece verdiğim bu programcık tam yapıyor .

• quote:

onun hakkındada çok kötü yorumlar var.
    http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=avira+antivir

Malwarebytes kullanacağım sanırım. Teşekkürler.
  • quote:

quote:

onun hakkındada çok kötü yorumlar var.
    http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=avira+antivir

Malwarebytes kullanacağım sanırım. Teşekkürler.

nod 32 den iyidir emin olabilirsin bir çok bilgisayara kurdum Malwarebytes tek başına yeterli koruma sağlamaz kendisi zor virüsleri temizlemek için çıkmış olan çok başarılı bir programdır ama sürekli aktif koruma için değil sistemde kurulu olmalı ara sıra taratılmalıdır .

• quote:

nod 32 den iyidir emin olabilirsin bir çok bilgisayara kurdum Malwarebytes tek başına yeterli koruma sağlamaz kendisi zor virüsleri temizlemek için çıkmış olan çok başarılı bir programdır ama sürekli aktif koruma için değil sistemde kurulu olmalı ara sıra taratılmalıdır .

Anladım önerdiğiniz bir versiyonu var mı? Çünkü yeni versiyondan baya şikayetçiler
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.