Şimdi Ara

win2k --- win nt

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar cahillğimi affedin ama öğrenmeye ve anlamaya çalışan biri olarak merak ediyorum hep duyduğum bu iki terim nedir win2k --- win nt

milenyum editiondan sorası ıcın nt tabanlı derler, muhakkak network dur o
  • teşekkürler

Orjinalden alıntı: djdeha

win2k-> windows 2000 server (2k=2000)
    win nt-> windows network ( yada new technology emin deilim)
    milenyum editiondan sorası ıcın nt tabanlı derler, muhakkak network dur o

Arkadaşımızn bıraktığı noktadan biraz açayım.

Win NT Açılımı Windows Network Operating System'dır. Esas olarak 90'ların ortasından itibaren windows ağ işletim sistemlerinde çok geri kaldığını fark edince ve kaçan balığın büyük olduğunu anlayınca apar topar ürettiği işletim sistemi.

Microşok özellikle kişisel bilgisayarlara işletim sistemi üreten bir firmadır. Yalnız bilişim dünyasında para kaynağı herzaman için büyük işletmeler, devlet ve ticari uygulamalar ağırlıktadır. MS kişsel ev kullanıcılarına yöneldiği içinbaşarılı olmuştur. Ama parada tabii kide daha büyüklerde var.

80'lerin başında bilişim savaşları ilk önce işletim sistemleti sonrada ofis setlerinde yaşandı. Zannedersem 90'ların başında Bill Gatez (garezim var ya:)) amcanın bir sözü var : "Internet sadece bir moda yakında biz kendi ağımızı kuracağız der!" Anlayın artık billy'nin dünya görüşünü. Bu yüzden ms kendi ağ işletim sistemini çıkarttı. Yuymadı çünkü dünya da internet rüzgarı esmeye başlladı.

Yanılmıyorsam Windows NT 4.0 96 filan gibi çıktı. Bilin bakalım bu ağ işletim sistemi hangi ağa destek veriyordu : Internet protokollerini tam uyumlu :)

İçinde web sunucusundan tutunda birçok farklı ve kaliteli yazılımıda ücretsiz olarak sağlayan MS bu alanda yavaş yavaş yükseldi.

Windows NT 4.0 eklentiler sayesinde popüler olmasına rağmen özellikle Win NT 1, 2 ve 3'ü o kadar kötüydü ki adamlar sıfırdan baştan yazdıkları Windows NT 5.0 için başka bir isim aramaya başkladırlar. 2000 yılı lafı moda oluncada windows 2000 kısa ing. adı ile W2yk diye çıktı. Windows XP'de aynı bu yeni çekirdek ve çevre üzerine oturtuldu.

Hep aklımda olan sorular var eğer :
    - IIS (MS'in web sunucusu hemde - ücretsiz)
    - ASP (Dinamik web sayfalrı hazırlamak için kullanılan bir teknik - ücretsiz)
    - SQL Server (NT Tabanlı - alternatiflerine göre çok ucuzdur)
    - Kolay ağ kurulumu (Pek kolay bulmuyorum ama ben neceriksizim herhalde :))
    ve sayamadığım bir çok ücretsiz veya çok ucuz eklentiler olmasaydı Windows NT veya Win 2000/20003/XP olur muydu?

• aslında hepsi birbirinin makyajlanmış hali esas değişim vista ile gelecek

http://forum.donanimhaber.com/forumid_259/tt.htm diye forum açmış adamlar neden bu sorunuzu oraya sormuyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CYSTEIN -- 5 Mart 2006; 13:12:07 >
  • Vistada ne degisecek anlamadım simdiden vistayla beraber gelicek virus programları ve antispy programları uzerinde calısılıyorsa bence vistadan pek bi degisiklik beklemeyin sonucta bir OS icin onemli en önemli şey güvenlik tir vistayla beraber bence pek bisey değişmeyecek tabi cicili bicili pc lerinizi uprgrade edicek oda zaten olması gereken bisey ee yoksa donanım ureticilieri nasıl para kazanıcak Ms yeni win çıkarıcak saflarda yeni donanımlar alıcak yaw benim windows uçuyor diye birbirinie hava atıcak olayın özü budur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeAr -- 5 Mart 2006; 13:30:34 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    windows longhorn ( vista ) Full
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: BeAr

Vistada ne degisecek anlamadım simdiden vistayla beraber gelicek virus programları ve antispy programları uzerinde calısılıyorsa bence vistadan pek bi degisiklik beklemeyin sonucta bir OS icin onemli en önemli şey güvenlik tir vistayla beraber bence pek bisey değişmeyecek tabi cicili bicili pc lerinizi uprgrade edicek oda zaten olması gereken bisey ee yoksa donanım ureticilieri nasıl para kazanıcak Ms yeni win çıkarıcak saflarda yeni donanımlar alıcak yaw benim windows uçuyor diye birbirinie hava atıcak olayın özü budur.

Evet nedense her yeni versiyonda bir donanım upgradei yapmak zorunda kalıyor insan.
    Güvenlik sorunu çok kasmaya başladı. Ben programcılığa ilk başladığım senelerde hep şu sözü duyuyordum: windowZ çökmez çöken programdır ama MS'e mal edilir. O yüzden sadece MS programları kullanılmalı ve sadece MS'in verdiği programlama dili araçları kullanılmalı. Bende Allah Allah demiştim. Hatta saf saf haklı tabii ya ben yapıcam adamlar bozuyırlar filan demiştim.

MS güvenlik konusunda suçu hep başkalarında görme eğilimi son noktada Vista'yla ortaya çıkıyor. Duyduğuma göre Vista'da yer alacak güvenlik araçları başka virüs programlarnıın filan çalışmasına izin vermiyecek miş?

Sanki kendisi çok günelide

CYSTEIN kardeşim biliyorum konu yanlış yerde ama arakdaş-da yeni üye ve cevaplamasam kırılır belkide bir daha hiç uğramazdı. Serzenişinde %100 haklısın. Ama son yazdığımla konuyu iyi çevidim

• gz,

Sen de haklısın :) Bu forum takibi en zor forum herhalde. Network ve İnternet özel ilgi alanım ve bu nedenle bu forumu takip ediyorum. Ama alakasız o kadar çok konu başlığı var ki cevap verdiğim konuları takip etmekte güçlük çekiyorum. Bir cevap yazıyorsun 1 saat sonra bir bakmışsın o konu çok aşağılara kaymış. Soruyu soran da takip edemiyor aldığı cevabı bence. Alakasız bir sürü konu başlığı. Forumun bir sürü alanı var arkadaşlar gidin oralara yazın lütfen.

Sevgiler..
  • windows nt nin açılımı windows New Technology dir.

ayrıca
    quote:

Hep aklımda olan sorular var eğer :
    - IIS (MS'in web sunucusu hemde - ücretsiz)
    - ASP (Dinamik web sayfalrı hazırlamak için kullanılan bir teknik - ücretsiz)
    - SQL Server (NT Tabanlı - alternatiflerine göre çok ucuzdur)
    - Kolay ağ kurulumu (Pek kolay bulmuyorum ama ben neceriksizim herhalde :))
    ve sayamadığım bir çok ücretsiz veya çok ucuz eklentiler olmasaydı Windows NT veya Win 2000/20003/XP olur muydu?

windows nt/2k/2k3/xp nin tutulma sebepleri diye saydığınız şeyler gerçekten komik =)
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.