Şimdi Ara

win rate'e aldanmayın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir maçta 15-15 30 kişi oynuyor. Süperin süperi olsan, 2-3 dakika içinde baş edebileceğin adam sayısı belli, 3 bilemedin 5 olsun. Kazanma oranı bir oyuncunun iyi yada kötü olduğunu değil, şanslı olup olmadığını gösterir. İyi maçlar çıkarabilirsin, ama şansın yoksa kazanma oranın şanslı bir kötü oyuncuyla aynıdır. Bundan sonra buraya belli aralıklarla ekran görüntüsü koyucam. 4k-5k-6k hasarlar verilen maçların nasıl kaybedildiğini resimlerle anlatalım biraz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 2 Mart 2014; 17:06:03 >

• Bence attığı ve aldığı damage önemli
  • Valla çok tecrübeli değilim 600 macım var yok ve dediğin gibi tek kişi tek başına kurtarmasını 1 bilemedin daha 2 kez gördüm :) Oda anca adamlar türk filmi gibi teker teker gelecek yada RNG senin yanında olacak da vuramayacaklar falan. Diğer yandan bir platoon baya birşey değiştiriyor macta :) 2 3 tane adam iyi organize oynarsa tüm takımı sırtlayabiliyor.
  • hehehe bunu bende t3 m3 lee ile t5 ler geldiğinde oynamak istemezsem yapıyordum oyun başlamadan cıkmadan daha iyi en azından. Tank zaten salak bide t5ler gelince bildiğin anca karşı tarafa tek atışta öldürdüm zevki yaşatmak icin oynuon :)

not: demek istediğim nooblukla alakası olmayabiliyor, bnm durumumda o macı oynamak istemiyorum. Kim nederse desin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi legendofbedwyr -- 19 Ocak 2014; 10:26:43 >
  • Dediğin gibi illa bakılacaksa xvm modu veya diğer siteler (Noobmeter , WOTCS gibi) Efficiency Rating vs hesaplarken winrate in haricinde damage ti kill ratio du tonla sey bakıyor. İlla bir değere bakılacaksa bunlara bakmak daha doğru. Ama ne olursa olsun istatistikleri abartmamak lazım. Adam TD iyi oynarda topcu oynayamaz. Grupta görünce sevinirsin ama adam bir halt yapamaz. Yada tam tersi olur vs. Kısaca kafaya takmadan zevk almaya bakmak lazım... yoksa Bu Match making ile fıtırmamak elde değil
  • 8 Kill Yenilgi

http://wotreplays.com/site/539298#murovanka-bjenige-e-25

10 Kill Yenilgi

http://wotreplays.com/site/513700#el_halluf-bjenige-churchill

9 Kill 10K Hasar Yenilgi

http://wotreplays.com/site/498850#fjords-bjenige-waffentr_ger_auf_e_100

9 Kill Yenilgi

http://wotreplays.com/site/422389?secret=39a6cb71599cf2b8f949b46a5ed063dd

Daha böyle efsanevi oynayıp yenildiğim onlarca maç oldu. Gerçekten çok iyi takıma gelsende yada çok kötü bir takıma gelsende bazen kişisel hatalar çok rahat maçı götürebiliyor. WR arttırmanın tek geçerli yolu müfreze yapmaktır müfreze yaptığım günler WR %67 ve üstü olurken solo oynadığım günlerde %58 in üzerine çıkmak gerçekten imkansız oluyor. Bunun nedenide arkanı kollayacak fikrine uygun hareket edicek 1 yada 2 oyuncu daha olması seni ve takımını daha iyi yapıyor. Siz siz olun elinizden geldiği kadar müfreze yapın. Müfreze yaparkende adamın eff si wn7 si umrunuzda olmasın. Sadece takım oyununa yatkınlığına bakın gerisi hikaye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bjenige -- 19 Ocak 2014; 13:23:03 >

• Valla yalan yok bi arkadasim ile dusuk tanklarla oynarken mufrezede cok iyidik ama 7 ve 8 tier alinca inanilmaz dusus yaşadık. .yani bilemiyorum oyun cok ilginc bazen..bazi zaman 7 win ust uste alırken bazen 10 lose birden aldigim oldu. .kısaca siz zevkinize bakin gerisini takmayin derim..sonunda madalya vermiyolar (gercek bi madalya tabii)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Lol e win 8.1 ile girme
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba @receperdemata ,

Tespitlerin çok doğru ve sana kesinlikle katılıyorum. Fakat 75 milyon oyuncunun hepsine bu mantığı aşılamak gerçekten zor. Ama umuyorumki en azından bu konuyu gören oyuncular biraz ders çıkarırlar ve takımlarına destek çıkan oyunlar sergilerler.

İyi oyunlar!
    Wargaming TR Temsilcisi - Tepegöz
  • Deminki lag çılgınlığna rağmen isuyla tek başıma kalan 8 9 level 5 adamı aldım kazandık. :D en sona batchat arty kaldı ona giderken lag girdi batchat olanların korkusuna kendini suya atıp kazandırdı bize. Oysa 300 canım kalmıştı :D

• Takimca yendigimiz maclardan daha cogunu kaybedoyoruz maca 1 de 5 te kill aldigim oldu gunluk 30 kill eventi nerdeyse hergun tamamliyorum kendimce cok kotu oynadigimi dusunmesemde bir ara bu ne 3 mactan 2 sini kaybetmek cok sinir ediyordu sonra baktim olmuyor gidisine biraktim dun 30 kadar mac yapmisimdir yine çogunu kaybettik bende artik sıkıldımmı 30 kill i tamamlayip kapatiyorum yoksa surekli sinir harbi ben yeniyim 2 aydir oynuyorum ve oyunun mekanigini cozme isini biraktim bir gurup arkadas gibi eglenmeye calisiyorum :)

• quote:

Orijinalden alıntı: receperdemata

tek mermi sıkmadan kazanılan maç örneği
     win rate'e aldanmayın

hocam o garaj modunun adı nedir acaba ?
  • win rate oyunculuğun iyi olmasıyla doğrudan alakalı değildir orasına katılıyorum, takımın saçmaladıktan sonra yapacak bir şey kalmıyor, ama öyle anlar vardır ki önünüzde vuracağınızı onca tank vardır damage yapmak kill almak için fırsatınız vardır, ama öyle kritik bi adam dolanıyodur ortalarda ki ufacık canıyla base e gidip oyununuzu bozacaktır, siz damagelerden vazgeçip o adamı kovalar alırsanız doğru iş yapmış olursunuz ve maçı getirebilirisiniz, demek istediğim win rate kasmanın temel amacı doğru oynamaktır, kill veya damage atmak her zaman fayda sağlayamayabiliyor, takımın kazanması için bir çok kez kendimi feda ettiğimi bilirim, veya yok denecek kadar ufak damagelerle oyun çevirdiğimi. Şöyle özetlersek tankı iyi kullanmanız mesele değil damage atmakda mesele değil, doğru zamanda doğru yerde olmak önemli olan. Bu şekilde win rate inizi bir miktar arttırabilirsiniz
  • eray22486 kullanıcısına yanıt
    Technology hangar
  • quote:

Orijinalden alıntı: FeDeX_114

Technology hangar

Teşekkürler.
  • eray22486 kullanıcısına yanıt
    Önemli değil
  • kazanma orani yuksek olan (yani sizin gozunuzde sansli) kisiler icin bi dicegimiz yok benim anlamadigim wg onca guncelleme yapacagina neden bi seferde su mm olayinin ustune dusmuyor.sizin tabirinizle sanslilarla sanssizlari resmen ayri bir takim yaptigi bariz ortada.
    xvm den bunu herkez kolaylikla takip edebiliyor.dengeli atti diyebilicegimiz 10 mactan 1 yada 2 tanedir.bunu bence bilerek yapiyorlar kafalarinda yenilen pehlivan gurese doymaz taktigi var sanirsam.cunku bu kadan sansli insanlarin bir araya gelip bi o kadarda ayni derece sanssiz insanlarin bir araya gelmesi nasil bi SANS tir anlamadim gitti....benim gozumde ole bise yok bu oyunu yapan wg dir oyunun butun sorunlarindanda onlar sorumludur.
  • Merhaba @kingtiger61,

Tasarım ekibimiz her geçen gün eşleştirme sistemi üzerinde geliştirmeler yapıyor, öncelikle bunu belirtmek isterim. Daha sonrası ise gerçekten tamamen şans. Kazanma ve kaybetme oranı sizinde bildiğiniz gibi %50. Bazen eşleştirme şansıyla birlikte bu oran düşebiliyor. İyi ihtimalle her 10 maçtan 5'i kazanılsa bile bazen oyuncular bununla mutlu olmayabiliyor, tabii burada bahsettiğim kişi siz değilsiniz. 2014 planları arasında eşleştirme sistemini daha iyi bir yere getirme planları umarım sizi mutlu eder, oyunda görüşmek üzere.

İyi oyunlar!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wargaming_TR_Tepegoz

Merhaba @kingtiger61,

Tasarım ekibimiz her geçen gün eşleştirme sistemi üzerinde geliştirmeler yapıyor, öncelikle bunu belirtmek isterim. Daha sonrası ise gerçekten tamamen şans. Kazanma ve kaybetme oranı sizinde bildiğiniz gibi %50. Bazen eşleştirme şansıyla birlikte bu oran düşebiliyor. İyi ihtimalle her 10 maçtan 5'i kazanılsa bile bazen oyuncular bununla mutlu olmayabiliyor, tabii burada bahsettiğim kişi siz değilsiniz. 2014 planları arasında eşleştirme sistemini daha iyi bir yere getirme planları umarım sizi mutlu eder, oyunda görüşmek üzere.

İyi oyunlar!

umarim wargamingin iyiligi icin siz haklisinizdir.cunku hicte dediginiz gibi isler %50 gitmiyor.cunku bir oyuncu olarak soluyorum bunu oyuncularin %100 de mm olayi yuzunden sikinti cekiyor hepsinin tek istedi adil bir mac .ama kazanan yani kazanma orani yuksek oranli kisilerle kaybetme orani yuksek kisileri bir araya toplayip mac yaptirmasi wargamingi bitirecek tek olay.cunku oyuncular onlardan surekli sacma sapan guncellemeler yerine sadece ve sadece mm olayini duzeltmelerini bekliyor 3 senedir bu oyunu oynuyorum 22 tane t10 tankim var ama bir kere bile citten adil denilebilecek bi maca denk gelmedim.oyuna o kadar para yatirdim hakkimi asla ve asla helal etmiyorum.yeni bir tank oyunu cikiyor insallah onlar bu sorunu asar o zaman wargaming personeline kicimla gulecegim.

• Winrate'den ziyade statsin tam ortasinda yazili olan büyük rakamlar önemli.Ortalama verdiğin hasar, kazandığın deneyim, maç başına aldığın madalya, isabet vb. ölçütlerin toplanıp ortalaması alınıyor ve oradaki değer buna göre belirleniyor.Mesela benimkisi 4121.Genellikle 2000-3200 arası görüyorum, oyunu yemiş bitirmiş prolar ise 5000-6000 arası oluyor çok nadiren görüyorum

• Valla base almayıda işin içine katıyolarsa benim puan düşer, cap yapmayı hiç sevmiyorum
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.