Evet Arkadaşlar belkide en sık karşılaşılan hatalardan biri fakat benim sorunum biraz farklı O yüzden maddeler halinde olayın gelişmesi ve yaptığım tüm tektikleri sıralıyacağım. 1. Önceklikle tamire giden gigabyte x58-ud5 rev(2.0) anakartımın kuzey ve güney köprüsü değişti. 2. Pcye Win 10 kurdum ve gigabyte'ın sitesinden tüm driverlarını indirdim. 3. Başlarda sıkıntı yoktu ve sonradan pc'yi açtığımda "yüklü ses çıkış aygıtı yok yazısını gördüm" 4. Sonra pc'ye açıldıktan sonra yeniden başlatınca düzeldiğini gördüm ve bunu win 10 doğru yüklenemediğiyle iliştirdim bir süre böyle kullandım. 5. Sonra artık yeniden başlatmada işe yaramamaya başladı ve pcyi win 7'ye döndürmeye karar verdim. 6. win 7 ye döndürdükten sonra aynı sorun devam etmeye başladı ve win 10'da aygıt yöneticisinde gizli aygıtlarda görünen aygıt bu sefer hiç görünmemeye başladı. Denediğim tektikler 1. Driverları indirip kurdum 2.Donanım kimliğinden driver indirdim 3. Biostan baktım "aktif" 4. Services.msc'den windows ses aygıtlarına baktım orada da sıkıntı yok 5. aida64 ile tarattığımda da görmyor
SONUÇ OLARAK sizce sorun nedir direk olarak görmemiş olsa diyeceğim kart yandı fakat bu olaylar silsilesi kafamı karaştırdı sistemsel olabilir mi?
Merhabalar,
https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-X58A-UD5-rev-20#support-dl link üzerindeki üründen bahsediyorsak, evet bu üründe sıkça ses sorunları yaşandığını duymuştum. Lakin hepsi sürücü ile ilgi ve çözümü de mevcuttur. Sende kontrol etmişsin Windows7 ile uyumlu sürücüleri mevcuttur.
Öncelikler ilgilendiğim için sagol kardeşim fakat söylediklerini harfiyen yapmama rağmen hiç bir değişiklik olmadı yine aynı. acaba kartta sıkıntı var mıdır ?
kakalow61K
kullanıcısına yanıt
Anakartın üzerindeki ses girişini kullanıyorsan sıkıntı olacağını sanmıyorum. Aklıma bir çok sebep geliyor,lakin anlatması epey uzun sürer! Akşam üzeri skype adresinden beni eklersen,beraber bakalım kontrol sağlayalım? Daha sonra çözümü buradan iletiriz. Özelden skype adresini yazabilirsin.