Şimdi Ara

win 7 bluescreen error : 1055 sürekli rastgele kilitleniyor. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
1
Favori
35.196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • osman kardeşim sorun hala devam ediyormu etmiyorsa nasıl çözdüğünü söylermisin aynı sorun bendede var ve nerdeyse denemediğim yol kalmadı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: babihayat

osman kardeşim sorun hala devam ediyormu etmiyorsa nasıl çözdüğünü söylermisin aynı sorun bendede var ve nerdeyse denemediğim yol kalmadı...

Valla ben sorunu Windows 7 Ultimate 64 bit ten vazgeçip Windows 7 Ultimate 32 bit versiyonu yükleyerek aştım. En azından 4 gündür oyun esnasında hata almıyorum.

Sanırım anakartım, 64 bit işletim sistemini desteklese bile, bazı noktalarda sisteme yabancı kalıyordu. Zaten kullanılabilir programların çoğu da, 32 bit olarak çalışıyordu 64 bit altında dahi. (Program files x86 klasörü bu şekildeki programların yüklendiği yer).

Umarım bu bilgi yardımcı olur.

• sisteminizde TV kartı yada extradan bi PCI kart takılımı arkadaşlar...
  • benimkinde tv kartı var evet ?
  • arkadaslar bu sorunu yaşayanlar bu sorundan dolayı isyan edenler :) bu sorunun çözümü işlmecinizi değiştirmektir. işlemciyi değiştirdikten soonra sorun kalmaz anakart vs. yada sistem hatası değil sadece işlemciden kaynaklanan sorun bu iyi forumlar. :)
  • Nedense win7 64 te bunu yapıyor. 32 bitte yapıyomu acaba?
  • bende de uzun süredir böyle bir sorun yoktu ama şu 3 gündür bende aynı problemi yaşıyorum.
    win7 32 bit işletim sistemim ve orjinal sp1 yüklü sp1 den mi diye düşündüm ama onu yükledikten hemen sonra olmadığından değildir diyorum...
    yani 32 bitlerde de oluyor
  • Bende de başladı driverların tümü güncel neden yapıyor anlamadım.Win7 64 bit ultimate kullanıyorum.

win 7 bluescreen error : 1055 sürekli rastgele kilitleniyor.

Sorun imzası:
    Sorunlu Olay Adı: BlueScreen
    OS Sürümü: 6.1.7601.2.1.0.256.1
    Yerel Kimlik: 1055

Sorun hakkında ek bilgiler:
    BCCode: 124
    BCP1: 0000000000000000
    BCP2: FFFFFA8008053028
    BCP3: 00000000FA000000
    BCP4: 0000000000400405
    OS Version: 6_1_7601
    Service Pack: 1_0
    Product: 256_1

Sorunu açıklamaya yardımcı olan dosyalar:
    C:\Windows\Minidump\051211-48079-01.dmp
    C:\Users\onureis\AppData\Local\Temp\WER-114613-0.sysdata.xml

Çevrimiçi gizlilik bildirimimizi okuyun:

http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x041f

Çevrimiçi gizlilik bildirimi yoksa, lütfen çevrimdışı gizlilik bildirimimizi okuyun:
    C:\Windows\system32\tr-TR\erofflps.txt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnurFB1453 -- 14 Mayıs 2011; 12:24:43 >

• Bende önceleri hiçbi sorun yoktu. Sonra bluescreen hataları vermeye başladı. Birçok konu açtım çözüm yok. Kendi uğraşlarımda oldu. Sistemi yeniden kurdum yine çözüm yok. 3 defa servise verdim yine çözüm yok. En son biosta bağzı ayarlamalar yaparken bios ta donmaya başladı.Tekrar dün götürdüm vatana anakartta problem olabileceğini söyleyip direk anakartı yolladılar bakalım sorun çözülecekmi. Benim bir tahminim elektirik gitmelerinden kaynaklı parçalarda hata oluşması.
  • aynı sorun bendede yaşanmakta

Sorun imzası:
    Sorunlu Olay Adı: BlueScreen
    OS Sürümü: 6.1.7601.2.1.0.256.1
    Yerel Kimlik: 1055

Sorun hakkında ek bilgiler:
    BCCode: 124
    BCP1: 0000000000000000
    BCP2: FFFFFA8008CEA8F8
    BCP3: 0000000000000000
    BCP4: 0000000000000000

Sorunu açıklamaya yardımcı olan dosyalar:
    C:\Windows\Minidump\080511-24133-01.dmp
    C:\Users\OwneR\AppData\Local\Temp\WER-51386-0.sysdata.xml

Çevrimiçi gizlilik bildirimimizi okuyun:
    http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x041f

Çevrimiçi gizlilik bildirimi yoksa, lütfen çevrimdışı gizlilik bildirimimizi okuyun:
    C:\Windows\system32\tr-TR\erofflps.txt

her ne hikmet ise ben ısınmaya bağlı olduğunu düşünüyorum açıkcası oyunlarda grafiklere yüklendiğinde reset attığını düşünüyorum sistemi kuralı 3 ay olmuştur bundan önce yoktu gerçi böle bir sıkıntı çözen ark olursa payış ederse sevinirim... :S

• Aynı sorunu az önce bende yaşadım sistemim 5 aylık bütün oyunları 7/24 rahatlıkla oynuyordum taki bu geceye kadar bugün alice madness returns adlı oyunu yükledim oyunda aşırı bi grafik yok diğer oynadığım oyunlara göre ama hafif hafif kasıyordu ardından bu hatayı aldım ilk defa bence bu hata genelde yazılımsal çünkü çoğu insanın sistemleri yeni çıkan mavi ekranda yeni yüklediğiniz hardware yada software düzgün yüklenmemiş olablir diyordu
  • aynı sorun bende de çıktı, geçen gün otomatik windows güncelleştirmesi yaptıktan sonra BSoD (mavi ekran) çıkmaya başladı yani bu sorunun arkasında gene microsoft windows güncelleştirmeleri var :(
    yukarıda anlatılan tuhaf hareketlere girişmeden önce size şu 2 adresi okumanızı ve orada yazanları yapmanızı öneririm:
    1- önce bu adrese girip "Windows Debugging Tools" denen programı indiriyorsunuz yani BSoD (mavi ekran) sonrasında oluşan dump (hata çıktısı) dosyasının ne anlama geldiğini, hangi neden yüzünden bilgisayar mavi ekran verip kapanıyor onu anlatacak olan program
    http://msdn.microsoft.com/en-us/windows/hardware/gg463016

2- üstteki linkten programı indirip kurduktan sonra şu adrese gidip
    http://thebackroomtech.com/2008/01/31/howto-use-the-windows-debugging-tools-to-analyze-a-crash-dump-bsod/
    programı nasıl çalıştıracağınızı öğreniyorsunuz böylece sizin pc'de oluşan dump (hata çıktısı) dosyasını okuyup sizin anlayacağınız şekle getiriyorsunuz, bu sayfada yazanları yaptıktan sonra en son olarak şunun gibi bir komut giriyorsunuz ve program sizin dump dosyasını okuyup ingilizce olarak size hangi programın, donanım driver'ının veya hangi servisin arızalı olduğunu gösteriyor
    windbg -y srv*C:\symbols*http://msdl.microsoft.com/download/symbols -i c:\i386 -z c:\windows\minidump\mini012808-01.dmp bu turuncu kısım sizin pc'deki dump dosyası olacak

3- hangi programın, donanım driver'ının veya hangi servisin vb. hata verdiğini bu programdan öğrendikten sonra o bozuk programı, servisi ister kaldırın ister yeniden kurun, böylece sorundan kurtulun.
    kolay gelsin

üstte bu 3 maddede anlattığımı ekran görüntüleri ile anlatan (ingilizce) başka bir site adresi de şu:
    http://blogs.technet.com/b/askcore/archive/2008/11/01/how-to-debug-kernel-mode-blue-screen-crashes-for-beginners.aspx
    burada microsoft programını kullanarak en detaylı sonuca ulaşabiliyorsunuz, yani mavi ekran sonra oluşturulan dump(hata çıktısı) dosyası windows tarafından bir nevi şifreli olarak oluşturuluyor ve bu linkte verilen açıklamaları takip ederek dump dosyasını anlaşılır ve okunabilir hale getirip, asıl hatayı veren dosyanın adına ulaşabiliyorsunuz, sonunda örneğin: "MODULE_NAME: HpCISSs2, IMAGE_NAME: HpCISSs2.sys" gibi bir dosyanın bu mavi ekrana yol açtığını görüyorsunuz ve o artık hangi programın dosyası ise onu kaldırıyorsunuz veya hangi kartın sürücüsü (driver) ise onu güncelliyorsunuz, böylece sorun çözülüyor.

üstteki zor gelirse şu programı da deneyebilirsiniz, bu da dump dosyalarını okumaya yardımcı olan bir programdır ama asıl mavi ekrana sebep olan sorunun kaynağını yani dosya ismini göstermiyor.
    http://www.nirsoft.net/utils/blue_screen_view.html

NOT: bu hata ile microsoftun kendi forum sitesinde 2009 mayıs ayında bir konu açılmış ve bu sorun hala çözülememiş, hala çeşitli ülkelerden insanlar bu hatadan dolayı 2 senedir mağdur, şuradan forumdaki konuyu okuyabilirsiniz:
    http://social.technet.microsoft.com/Forums/en-US/w7itproperf/thread/9e71f600-7c62-4869-8236-964e93d17936/
    ben tüm forum konusunu baştan sona okudum ve okuduklarımdan gördüğüm, sorun genelde windows 7 64bit versiyonda çok sık görülüyor veya windows 2008 serverda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x3po -- 16 Eylül 2011; 11:05:25 >

• arkadaşlar benim windows 7'deki mavi ekranların sebebi sanırım 4x 2GB'lık ram'lerden birisinin bozuk olmasıymış, bozuk ram'i memtest programı ile test edip buldum.
    şimdi bozuk ram'i çıkardım yani 3x 2GB halinde bilgisayarı kullanmaya başladım ve mavi ekran olayı bitti.

memtest.org adresine girip "usb installer" olanı indirin ve boş bir usb flash belleğe bu programı kurun ve bilgisayarınızı usb flash bellekten boot edecek şekilde ayarlayın, memtest programı ile bilgisayarınızın ram'lerini test edin, eğer memtest programı ram'lerinizde "error(hata)" buluyorsa bilgisayarınızın bozuk ram'lerini değiştirin.

mesela bilgisayarınızda 4 adet 1GB'lık ram varsa, önce tüm ram'leri sökün ve birinci 1GB'lık ram'i takıp bilgisayarı usb flash bellekten boot edin, sorun yoksa ikinci 1GB takın ve test edin, gene sorun yoksa üçüncü 1GB takın ve test edin, gene sorun yoksa dördüncü 1GB ram'i takıp test edin, eğer sorun ram'lerde çıkarsa bozuk ram'i garanti kapsamında değiştirin.

• ati nin eski driverlarını kurun yenilerinde bu problem yapıyor.

ben 11.7 kullanıyorum uzun zamandır düzeldi.
  • 10 gundur falan aynı dertten bende muzdaripim mavi ekran hatası ve kod aşagıda

Problem signature:
    Problem Event Name: BlueScreen
    OS Version: 6.1.7601.2.1.0.256.1
    Locale ID: 1055

Additional information about the problem:
    BCCode: 19
    BCP1: 0000000000000022
    BCP2: 0000000000001000
    BCP3: 0000000000000000
    BCP4: 0000000000000000

pcye yeni bir parça takmadım,
    guncel ati driver
    guncel skystar2 driver
    guncel ses driverları kurlu

sorun yazılımsalmı donanımsalmı acaba bilgisi olan veya çözen varmıdır ?

@kfyonur .. deniyorum hemen gelişmleri yazarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bekir2050 -- 18 Aralık 2011; 15:23:53 >
  • ekran kartı eski driver işe yaramadı yine restart yedi malesef...
  • arkadaslar bccode 124 alanlar sorun ekran kartı driverınızda ben dun aksam catalysti updateledim daha onceden saatlerce oynadıgım oyun simdi 10dk da mavi ekran veriyr bende kutudan cıkan cd den kuruyorum driverı umarım yine aynı sorunu yasamam.
  • locale id 1055 ve bccode 124 olan sorunu çözebilmiş olan var mı ? sistemim imzamda yazıyor, oyunlara girdikten sonra örneğin nfs run da arabadan kurtulup oyuna başlayınca siyah ekran makina donuyor yeniden başlıyor ve açılışta hata kodu yazıyor.. hdd ve ramlerimi test ettim sorun yok,bios update yaptım driverlar güncel,win7 64 bit tekrar kuruldu falan ama sonuç yok ..google da baya aradım taradım kimisi bad mobo yani anakart kaynaklı kimisi psu kaynaklı diyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: lido

locale id 1055 ve bccode 124 olan sorunu çözebilmiş olan var mı ? sistemim imzamda yazıyor, oyunlara girdikten sonra örneğin nfs run da arabadan kurtulup oyuna başlayınca siyah ekran makina donuyor yeniden başlıyor ve açılışta hata kodu yazıyor.. hdd ve ramlerimi test ettim sorun yok,bios update yaptım driverlar güncel,win7 64 bit tekrar kuruldu falan ama sonuç yok ..google da baya aradım taradım kimisi bad mobo yani anakart kaynaklı kimisi psu kaynaklı diyor

yukarıda belirtmiş olduğum ram testini yap, ram arızası olabilir
  • ramleri tek tek sökerek denemedim 2x2 kit halinde memtest86 ile 1 saat falan test ettim bi sorunu yoktu zaten sistemde sürekli sıkıntı vermiyor saatlerde cs source oynuyorum tık yok mesela.. mw3 ü bitirdim sadece 2 yerde o hatayı verdi,pes12 de nadiren veriyor.. bazı yabancı forumlarda vcore dan da bahsediliyor..
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.