Şimdi Ara

Win 10'dan, Win 8' e dönüş sırasında, ürün anahtarı durumu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
1
Favori
176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bir yıldır kullandığım pc bugünlerde arıza verdi bende bi format attım, Windows10' da kolay zaten biliyosunuz. Sonrasında driverla ilgili olduğunu düşündüğüm bir performans problemi yaşadım.

    Velhasılkelam Bilgisayar Windows10 deskteklemediği için driverlarınıda bulamadım. Bende bilgisayarı tekrar Windows 8 yapmak istedim.

    Old' u sildiğim için direk bir geri dönüş sağlayamadım, bu yüzdende siteden Windows 8 indirip, kurmaya çalıştım. Şimdi benden ürün anahtarı istiyor.

    Yetkili satan firmayı aradığımda biz yapalım ama ücretini alırız diyorlar. Bana ise sadece ürün anahtarı lazım.

    internetten araştırınca şöyle bir yazı okudum, answer-microsoft üzerinden

    quote:

    işletim sistemlerinin etkinleştirilmesi için, üretici tarafından özelleştirilen işletim sistemi kurulum dosyalarının, bu sisteme ait ürün anahtarı ve bu sisteme ait donanımların değişmeden kullanılması gerekir.

    Bu doğrultuda hem sistemin sağlıklı çalışması için hem de sorunsuz etkinleştirme işlemi yapılması için yalnızca o bilgisayara ait olan kurulum dosyalarını kullanmanız gerekmektedir. Elinizde ürün anahtarı olsa dahi bu ürün anahtarı ve bilgisayara ait olmayan farklı bir kurulum medyası ile yaptığınız kurulumlarda da etkinleştirme hatası alırsınız.

    Bilgisayarınızın üretici firmasıyla görüşerek yeniden kurulum dosyalarını veya yeniden kurulum medyasını temin edebilirsiniz.


    ÖZET: Her pc ye özel kurulum dosyası ve ürün anahtarı vardır. Bu yüzden gidip yetkili satıcı firmasından talep et diyor.

    Soru: Türkiyede böyle bir sistem varmı? Yoksa ben bunun için bir daha ücretmi vericem? Zaten bilgisayar alırken bu windowsun ücretini ödemedik mi ?







  • merhaba


    daha önce windows 8 kullandınsa dogru sürüm kurdugun zaman otomatik olarak etkinleşecektir windows 8 kurarken lisans anahtarı ister ama bunu basit bir ayar ile atlayabiliriz bunun için

    windows 8 sürümlerini orjinal sitesinden indirme:https://www.youtube.com/watch?v=0rlN-jnIYww

    windows 8 temiz kurulum (format) nasıl yapılır: https://www.youtube.com/watch?v=NmoTLVT-Gj0

    kolay gelsin




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.