Şimdi Ara

wii'yi brickten koruma

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • beyler siyah wii aldım 2.el şu yeni çıkan versiyonlardan
    soft mod yaptım zar zor usb loaderden oynuyorum oyunları
    ama brick denilen şey olacak diye de korkuyorum bunu önlemenin yolları nelerdir?

• Konsolun bölgesi ne ise Wii oyunlarını ona göre edin konsol için. Gerçi loader'ların genelde tümünde direk oyunu açar. Update'i pas geçer güvenlik için.

Konsola eski NES, SNES, Virtual Console, WiiWare oyunlarını mutlaka konsolun bölgesine göre edin. Konsol PAL ise bu oyunları mutlaka PAL bölge edin (NTSC-U oyun kurma sakın vb.).

Son olarak; işi zamanla kaparsın. Wii ile haşır neşirim baya. Gözüm kapalı yapıyorum herşeyi. Sende zamanla öyle olursun. Hayırlı olsun. Güle güle oyna.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Affliction

Konsolun bölgesi ne ise Wii oyunlarını ona göre edin konsol için. Gerçi loader'ların genelde tümünde direk oyunu açar. Update'i pas geçer güvenlik için.

Konsola eski NES, SNES, Virtual Console, WiiWare oyunlarını mutlaka konsolun bölgesine göre edin. Konsol PAL ise bu oyunları mutlaka PAL bölge edin (NTSC-U oyun kurma sakın vb.).

Son olarak; işi zamanla kaparsın. Wii ile haşır neşirim baya. Gözüm kapalı yapıyorum herşeyi. Sende zamanla öyle olursun. Hayırlı olsun. Güle güle oyna.

yedekleme fln varmış
    eğer cihaz çökerse tekrar formatlamak için

biide wii den memlunmusunuz 1-2 yıl daha gider mi dersiniz
  • Siyah Wii'lerde yedekleme olayı olmuyor malesef. İlk üretim Wii'ler de BootMii üzerinden konsolun nand flash'ını SD karta yedekleyebiliyorduk (yedeği SD karttan alıp başka bir yerde de saklamakta mümkün) ama ilk üretim Wii'ler de mevcut oluyordu bu özellik. Siyah Wii'de yedekleme işini unut. Zaten önüne gelen dosyayı Wii'ye gelişi güzel yüklemezsen hiçbirşey olmaz.

Siyah Wii'lere zamazingo takılmasına gerek bile kalmamıştı çünkü softmod durumu çıktı. Zaten takılamıyordu da ancak board değişimi ile oluyordu buna da gerek yoktu. Herkes HDD üzerinden oyunlarını oynamaya başladı.

Wii'yi ben rahat 4 veya 5 senedir kullanıyorum. Çıkacağı kadar oyun çıktı ama artık ölü yatırım olur Wii almak ama hiç Wii oynamadıysan tabiki dolu oyunu ile rahat 1 - 1.5 sene idare eder seni.
  • quote:

Siyah Wii'lerde yedekleme olayı olmuyor malesef. İlk üretim Wii'ler de BootMii üzerinden konsolun nand flash'ını SD karta yedekleyebiliyorduk (yedeği SD karttan alıp başka bir yerde de saklamakta mümkün) ama ilk üretim Wii'ler de mevcut oluyordu bu özellik. Siyah Wii'de yedekleme işini unut. Zaten önüne gelen dosyayı Wii'ye gelişi güzel yüklemezsen hiçbirşey olmaz.

Siyah Wii'lere zamazingo takılmasına gerek bile kalmamıştı çünkü softmod durumu çıktı. Zaten takılamıyordu da ancak board değişimi ile oluyordu buna da gerek yoktu. Herkes HDD üzerinden oyunlarını oynamaya başladı.

Wii'yi ben rahat 4 veya 5 senedir kullanıyorum. Çıkacağı kadar oyun çıktı ama artık ölü yatırım olur Wii almak ama hiç Wii oynamadıysan tabiki dolu oyunu ile rahat 1 - 1.5 sene idare eder seni.

saolun

• quote:

Konsolun bölgesi ne ise Wii oyunlarını ona göre edin konsol için. Gerçi loader'ların genelde tümünde direk oyunu açar. Update'i pas geçer güvenlik için.

dostum peki snes, nes oyunlarını nasıl yüklüyoruz wii' ye
  • Wii'de ki oyun çeşitliliğinin bu kadar zengin olduğunu konsolu almadan önce bilmiyordum.. çok çeşitli ve çok eğlenceli oyunlar var.. hatta wii'deki çeşitlilik bana göre ne ps3 nede xbox 360'da var..

tek problemi dövüş oyununun azlığı ve futbol basketbol oyunlarının rahat oynanamıyor olması

onun dışında platform, araba yarışı, korku, amcera ne ararsan var bu konsolda.. özellikle benim atari salonlarında çok sevdiğim tüfekli ateş etmeli oyunları wii'de görmek büyük süpriz oldu benim için. hiç bu kadarını beklemiyordum..

tavsiyem, wii zapper'ın yanında bu acrade shooting oyunlar için bir tabanca almanız. çünkü bu oyunlar sadece kontrolleri le oynanıyor ve tabancayla çok daha zevkli oluyor. bendeki tabanca bu:

wii'yi brickten koruma

yanındaki nunchak aparatı çıkıyor

böyle bir tabancayla:
    house of dead overkill
    resident evil
    ghost squad

oynamak feci zevkli.. sanki o atari makinaları evinizdeymiş gibi..

wii'yi brickten koruma

• quote:

Orijinalden alıntı: WolF-EyE

quote:

O oyunlar wad formatında oluyor. Homebrew chanell üzerinden Wad Manager ile yükleyebilirsin ama dikkat et konsolun bölgesi ile aynı olsun oyunlar.

Kanal olarak ana menüye çıkıyor yüklediğin oyunlar.

• quote:

quote:

quote:

O oyunlar wad formatında oluyor. Homebrew chanell üzerinden Wad Manager ile yükleyebilirsin ama dikkat et konsolun bölgesi ile aynı olsun oyunlar.

brick mi olur yoksa makine?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Evet.

Yüklerken yüklüyor ama çalıştırmaya gelince kötü sonuç alıyorsun diye biliyorum. Denemedim hiç. Hep PAL oyun çektiğim için bugüne kadar sorun yaşamadım.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Evet.

Yüklerken yüklüyor ama çalıştırmaya gelince kötü sonuç alıyorsun diye biliyorum. Denemedim hiç. Hep PAL oyun çektiğim için bugüne kadar sorun yaşamadım.

geçenlerde metal slug antholongy'yi yükledim .PAL yazıyordu ama NTSC çıktı.. şimdi güvenemem ona, ben iyisi uğraşmayayım ne olur ne olmaz, makinadan olmayalım

• Wii oyunlarını loader'dan açarken bölgesi farklı olsada olur. Her bölgenin oyununu oynayabilirsin. Loader'lar ayrıca update olayını pas geçer. Bir nevi sistem koruması.

Olay şu: PAL bölge olan Wii'de disc kanalı üzerinden (loader'ı kasttetmiyorum) NTSC-U bölgeli oyun çalıştıramazsın hadi çalıştırdın birde üzerine NTSC-U oyundan PAL Wii'yi güncellersen sistem birick olur.

NES, SNES vb. oyunları wad formatında çekersende konsolun bölgesine göre indir. Her oyunun PAL versiyonu olacak diye bir kaide yok. Zaten oyunları e-shop'dan alıp nete kırıp sürüyorlar wad formatında. E-shop'da ne çıktıysa ona göre çıkıyor oyunlar.
  • ok dostum.. aklımda bulunsun bunlar.. saol
  • quote:

Wii'de ki oyun çeşitliliğinin bu kadar zengin olduğunu konsolu almadan önce bilmiyordum.. çok çeşitli ve çok eğlenceli oyunlar var.. hatta wii'deki çeşitlilik bana göre ne ps3 nede xbox 360'da var..

tek problemi dövüş oyununun azlığı ve futbol basketbol oyunlarının rahat oynanamıyor olması

onun dışında platform, araba yarışı, korku, amcera ne ararsan var bu konsolda.. özellikle benim atari salonlarında çok sevdiğim tüfekli ateş etmeli oyunları wii'de görmek büyük süpriz oldu benim için. hiç bu kadarını beklemiyordum..

tavsiyem, wii zapper'ın yanında bu acrade shooting oyunlar için bir tabanca almanız. çünkü bu oyunlar sadece kontrolleri le oynanıyor ve tabancayla çok daha zevkli oluyor. bendeki tabanca bu:

wii'yi brickten koruma

böyle bir tabancayla:
    house of dead overkill
    resident evil
    ghost squad

wii'yi brickten koruma

Super Smash Bros. Brawl varken başka dövüş oyununa ihtiyaç var mı ki?

• quote:

Orijinalden alıntı: furkangoth

quote:

Wii'de ki oyun çeşitliliğinin bu kadar zengin olduğunu konsolu almadan önce bilmiyordum.. çok çeşitli ve çok eğlenceli oyunlar var.. hatta wii'deki çeşitlilik bana göre ne ps3 nede xbox 360'da var..

wii'yi brickten koruma

böyle bir tabancayla:
    house of dead overkill
    resident evil
    ghost squad

wii'yi brickten koruma

Super Smash Bros. Brawl varken başka dövüş oyununa ihtiyaç var mı ki?

Tatsunoko vs Capcom'u oynadın mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: plantamax

quote:

Wii oyunlarını loader'dan açarken bölgesi farklı olsada olur. Her bölgenin oyununu oynayabilirsin. Loader'lar ayrıca update olayını pas geçer. Bir nevi sistem koruması.

Olay şu: PAL bölge olan Wii'de disc kanalı üzerinden (loader'ı kasttetmiyorum) NTSC-U bölgeli oyun çalıştıramazsın hadi çalıştırdın birde üzerine NTSC-U oyundan PAL Wii'yi güncellersen sistem birick olur.

NES, SNES vb. oyunları wad formatında çekersende konsolun bölgesine göre indir. Her oyunun PAL versiyonu olacak diye bir kaide yok. Zaten oyunları e-shop'dan alıp nete kırıp sürüyorlar wad formatında. E-shop'da ne çıktıysa ona göre çıkıyor oyunlar.

Değerli bilgiler. Wii araştırıyorum bende :D Gerçi tek bir oyun için alacağım ama.

hangi oyun.. bende baya bi oyun var, tavsiye edeceğim oyunlar olabilir

• Arkadaşler uneek+di ve sneek+di diye olaylar var. Neek2o ile yapılıyor bu. Wii yi açıyorsunuz hdd ve sd kart takılı neek2o kanal olarak kurulu sd kartta ve usb diskte gerekli nand ve dosyalar yüklü. Neek2o kanalı çalıştırıyorsunuz (ancak bootmii en baştan sisteminizde yüklü olmalı boot2 veya ios farketmez). Cihaz kapanıp açılıyor bambaşka bir wii karşınızda istediğiniz gibi yükleyin silin hiç korkmayın çökerse sd kart ve usb diskteki nand çöker. Tekrar yedekten yüklersiniz usb diske yine devam hiç bir şekilde asıl wii cihazınıza bir sorun olmuyor. Olan usb diskteki sanal wii yazılımına oluyor o da dediğim gibi bilgisayardan yedeğini geri atarsınız devam edersiniz. (açılmayan oyunların açılmasını hiç belirtmiyorum bile :) )
  • quote:

Orijinalden alıntı: hidden

Arkadaşler uneek+di ve sneek+di diye olaylar var. Neek2o ile yapılıyor bu. Wii yi açıyorsunuz hdd ve sd kart takılı neek2o kanal olarak kurulu sd kartta ve usb diskte gerekli nand ve dosyalar yüklü. Neek2o kanalı çalıştırıyorsunuz (ancak bootmii en baştan sisteminizde yüklü olmalı boot2 veya ios farketmez). Cihaz kapanıp açılıyor bambaşka bir wii karşınızda istediğiniz gibi yükleyin silin hiç korkmayın çökerse sd kart ve usb diskteki nand çöker. Tekrar yedekten yüklersiniz usb diske yine devam hiç bir şekilde asıl wii cihazınıza bir sorun olmuyor. Olan usb diskteki sanal wii yazılımına oluyor o da dediğim gibi bilgisayardan yedeğini geri atarsınız devam edersiniz. (açılmayan oyunların açılmasını hiç belirtmiyorum bile :) )

nasıl yenilikler var. yani normal wii'den ne farkı oluyor?

• Diyelim ki cihazınız 4.0 e siz modmii ile (bir nevi wizard yani kurulum sihirbazıdır pcde oluyor) 4.3 e nandını seçiyorsunuz tema seçiyorsunuz o kendisi hem nandı hem işaretlediğiniz ek uygulamaları birlikte yüklüyor. sd karta ve usb diske atılacak dosyaları oluşturuyor (uneek+di seçerseniz nand vs. usb diskten çalışıyor). en son bahsettiğim neek2o yu kuruyorsunuz wiiye sd ve usb yi takıyorsunuz çalıştırıyorsunuz kanaldan neek2o yu 4.0e bir makine üzerinde 4.3e bir wii açılıyor. Bu fark. Ayrıca (usbdeki) oyunlar 1 tuşuna bastığınızda listeye geliyor seçip a ya basıyorsunuz en geç 10 saniye içinde sanki dvd takmış gibi disk kanalına geliyor. Böylece çalışmayan oyun kalmamış oluyor.
  • yani tema değişiyor ve çalışması düzeliyor

bende oyun çalışmama gibi bir sorun yok..sadece makine bazen hdd'yi görmüyor.. makinayı resetlemem gerekiyor.. ama menü karşıma geldiğinde oyunların hepsi açılıyor

4.0 makine üzerinden 4.3 wii açılma kısmını anlamadım
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.