Bildirim
Wii Çözünürlük ve bağlantı
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
Wii'deki oyunların çözünürlüğü tam olarak nedir?
480p
16:9 mudur 4:3 müdür?
ayarlanabilir
LCD bağlatısı için component kablo kutu içerisinden çıkıyor mu?
hayır
En iyi bağlantı seçeneği nedir?
komponent
Görüntü progressive mi yoksa interlaced midir?
komponent kablo ile p, kompozit kablo ile i -
Yani 480p ve HD tv ile kullanıldığında 16:9 çözünürlük için 853x480 mi oluyor?
16:9 formata çevrildiğinde görüntü daha geniş bir alanı mı kapsıyor yoksa 4:3 format sündürülüyor mu?
Saygılar -
ben ps3 almayı düşünüyordum ki wii oynama şansım oldu ve aşık oldum resmen
araştırma yapıyorum su anda. bu çözünürlük konusu önemli. simdi 480p yi en azından 720 p ye çekemiyormuyuz. her hangi bir kablo modifiye vs yardımıyla. -
quote:
Orjinalden alıntı: CyLess
ben ps3 almayı düşünüyordum ki wii oynama şansım oldu ve aşık oldum resmen
araştırma yapıyorum su anda. bu çözünürlük konusu önemli. simdi 480p yi en azından 720 p ye çekemiyormuyuz. her hangi bir kablo modifiye vs yardımıyla.
hocam o da lazım, o da lazım :) yani bende wii ve oyun pcsi var... ama askerden dönünce muhtemelen ps3 de alıcam... çözünürlük olayıysa imkanı yok artmıyo :) ama oyunlarda çok da çözünürlüğü takmıyosun(takmıyorum) -
bilgisayarım iyi Q6600 2.4 ghz, 8800gt 512 mb, 2 gb ram sağlam bi bilgisayarım var sayılır. ps2 sahibiyim ayrıca. ps3 almayı düşünüyordum fakat işte bugun media markt da biraz wii oynama şansım oldu çok sevdim. fiyatı da fena degil. şimdi biraz da gerçekçi olalım internetten oyun çekme imkanım varken gidip 50 100 150 milyon oyuna saymak biraz akıllıca değil. wiinin benim için tek eksisi 480plik çözünürlüğü fakat onu da dert edecek değilim. en kısa zamanda wii alıyorum. :) modçipli alabileceğim bir yer varmı tavsiye edebileceğiniz ucuz güvenilir? -
quote:
Orjinalden alıntı: FIR_Lama
Wii'deki oyunların çözünürlüğü tam olarak nedir?
480p
Bazi oyunlar da bu "480p" değişir. 480i de var - 576i de bunu da eklemek gerekir bilgiye... -
o zaman olay oyunda bitiyor a mı dönüyor sorunun cevabı. örnegin wiide bir oyunun 720p destegi olabilir mi? anlamadım simdi mevzuyu. -
Arkadaşlar,
Üstteki soruma kimse cevap vermedi.
Oyunlar 16:9 ve 4:3 çözünürlük olarak ayarlanabiliyor mu?
Ayarlanırken görüntü sünerek uzuyor mu yoksa gördüğümüz alan mı artıyor?
Tam olarak anlatabildim mi bilmiyorum?
Saygılar -
ya şöle söleyim.düz mantık. adamlar koskoca konsol yapmış ayarlanır heralde :) (bu makaraydı :) )
konsol tecrubelerimden konusuyorum (wii tecrubem yok tabi fazla :D ) oyunların optionslarında ne kadar sade olursa olsun bi aspect ratio ayarı vardır. wii için de geçerli mi bilmiyorum :) -
hiç 4:3 ekranda denemedim ama 16:9a ayarlı halde 16:9 ekranda bir sünme yok... herşey olması gerektiği gibi... -
Mesela
A oyunu 576i ,
B oyunu 480p ,
C oyunu da 480i
Wii nin ana menusu aynı sabit yani , oyunu takıp çalıştırdığınız da (mesela) A oyununu LCD ise TV hemen o çözünürlüğe ayarlıyor.Ya da C oyununu taktıysanız o çözünürlükte oynuyorsun. 1 sn bile sürmüyor sadece kenarda 576i yada 480p yada 480i diye belirtiyor. O yuzden çözünürlük olayına çok takılmayın. Bu konsolda aman grafik derseniz bu iş olmaz.
Şuna da takılmayın , oyun şu desteği veriyor felan diye düşünmeyin alın oynayın başka yolu yok. Yoksa ömrünüz biter bunları araştırmakla.Elimde 70 e yakın oyun var , hangi oyun hangi çözünürlük diye ezberlemedim.Zaten dikkat edilen bir unsur değil bence...
4:3 ile 16:9 fark bence yok , sonuçda LCD de 4:3 ayarlayıp oyun oynamayacağımıza göre 16:9 = 4:3 diyebiliriz. 4:3 tüplü TV ler için -ki ideal bence.. Elinizde ne olursa olsun , farketmiyor,ister LCD ister tüplü TV , wii gerekeni yapıp kendini oynattırıyor.
-
bu güzel bi açıklama oldu işte -
bence yanlış bır yaklaşım ımka varken en yuksek kalıtede oynamak herkezın hakkı
sonuçta para ve emek var 720 p bır lcd varsa ve sen rgb kabloyla 576i oynuyorsan
kablonu deyıştırmek zevkını ust sevıyeye çıkarır bence bır urune para verıyorsam eyer en ust ozellıklerını
kullanmak ısterım -
720p nereden çıktı şimdi
component kablo alıp 480p olarak oyunları oynayacağız
ötesi var mı -
quote:
Orjinalden alıntı: cemblack
bence yanlış bır yaklaşım ımka varken en yuksek kalıtede oynamak herkezın hakkı
sonuçta para ve emek var 720 p bır lcd varsa ve sen rgb kabloyla 576i oynuyorsan
kablonu deyıştırmek zevkını ust sevıyeye çıkarır bence bır urune para verıyorsam eyer en ust ozellıklerını
kullanmak ısterım
Hoş güzel yazmışmış da "wii" denilen cihazın çıkışı en yüksek 576i ise ne yapabileceksin peki?Bu işler kabloyla olsaydı keşke
FULL HD bi LCD de de durum aynı
-
Wii'nin teknik özelliklerinden alıntı:
quote:
480p (PAL/NTSC),
480i (NTSC) veya 576i (PAL/SECAM),
standard 4:3 and 16:9 anamorphic widescreen
Ayrıca FullHD oyun olsa da Wii'nin kapasitesi yetmez. Herşey ortada.
İşlemci:
* CPU: PowerPC-tabanlı “Broadway” işlemcisi, 90 nm SOI CMOS process, 729 MHz
* GPU: ATI “Hollywood” GPU 90 nm CMOS process, 243 MHz
Ram:
* 88 MB main memory (24 MB “internal” 1T-SRAM grafik paketine uyumlanmıştır, 64 MB “external” GDDR3 SDRAM)
* 3 MB embedded GPU texture memory and framebuffer.
Kapasitesi ise 520 Mbyte'lık Nand Flaş bellek...
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X