Şimdi Ara

wifi hotspot ve local server kurma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Beyler ben android telefonuma wep server kurdum, php değilde html (daha kolay oluyor diye ) destekli siteyi kurdum,
    Şimdi şöyle bir sorunum var Wifi hostpot yani telefonun internet paylaşımını açtığımda, kullanıcı 192.168.1.1 gibi benim cihazın ip sii yazarak kurduğum local wep sitesine girebiliyor.

    Şimdi 2 sorum var bu noktada.
    1.si şimdi kullanıcı benim cihaza bağlanınca otomatik benim istediğim siteye yönlendirmek istiyorum yani karşılama sayfası şuraya tıklayarak şunu yapabilirsin tarzı bir karşılama sayfasına yönlendirmek istiyorum bunu nasıl yapabilirim,Kullanıcı diyelim google.com dedi girdi veya başka default olan tarayıcının anasayfasına girince benim istediğim siteye yönlendirmek istiyorum.

    2.si şimdi benim wep serverin ipsi 192.168.1.1 diyelim benim local wep siteme girebilmesi için adamın bu ip den girmesi lazım ben onun yerine, bir domain atamak istiyorum bu adrese meselahttp://www.naberkullanıcı.com gibisinden veya başka bir şey gibi, bunu nasıl yapabilirim????
    *aklıma şu yöntemler geldi DNS serveri kurdum ama kullanıcının bu dns serverini otomatik kullanmasını sağlamak ve bu local DNS serverine atayacağım kurallawww.test.com a yönlenince kullanıcı aslında 192.168.1.1 e girecek fakat bu DNS serveri işe yaramıyor bir türlü ayarlıyamadım, yani bu işe yaramadı.

    *Bu yöntem önemli İŞe yarar mı ???? Bende dedim android cihazı root atıyım daha sonra(windowstaki) etc/hosts gibi hosts dosyasına girip örneğin
    www.test.com  192.168.1.1
    yapsam bu benim cihazıma Wifi hotspot ile bağlanan kullanıcıyıda etkiler mi yani, Kullanıcıwww.test.com a girince adres satırında test.com olup kullanıcı benim local wep siteme yani 192.168.1.1 e giriş yapmış olur mu? Yoksa sadece benim cihazım mı giriş yapar test.com dan local wep siteme.
    Bunun çözemedim bu işe yarar mı ?

    Kısaca bu üstte anlattığımda işe yaramazsa
    ****** Sizce nasıl local domain yaniwww.test123.com gibi ip yerine bir site ismi oluşturabilirim.
    ****** ve sizce nasıl kullanıcıyı default olarak bu yaptığım siteye yönlendirebilirim.


    (DİKKAT Önemli not: ama android cihazım internete bağlı olmayacak yani kullanıcılar benim cihazımla sınırlı local wep sayfayla sınırlı gezinecek internet bağlantısı olmayacak local bir ağ kurmuş gibi olacak yani kapalı bir sistem gibi)

    Dns serveri de kurdum server ultimate diye bir programla android cihaza fakat yönlendirme işi pek işe yaramadı :/ ayarlıyamadım olmadı :(

    Sizce nasıl bir yol izlemeliyim.


    Kabaca durumun özeti şu olacak.
    Ben wifi hotspotu mu açacam android telefonumdan telefona kuruluwww.kullanıcıhosgeldim.com tarzı( asıl adresi local 192.168.1.1 olan wep siteme yönlenecek ve burdaya girdiktin sonra işlemlerini gerçekleştirecek.

    Yaptıklarım -> android wep site local 192.168.1.1 vs ye kurdum. kullanıcı hotspola kendi bu ip yi girerek siteye girebiliyor.
    yapamadıklarım -> tarayıcı otomatikman benim siteme yönlendiremiyorum. Ve kullanıcının ip yi bilmeme ihtimaline karşı ip adresi yerine local olarak çalışan bir domain atamak istiyorum...

    Yardımlarınız için çok teşekkürler şimdiden.
    İnş bir çözüm yolu bulurum.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.