Şimdi Ara

Wifi Çekim Gücünü Arttırmak İçin Yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evdeki interneti 3 kata yaymak istiyorum. modem orta katta duruyor ancak daha bulunduğu katta bile tam olarak her yerde çekmiyor. bi ustayla görüştüm geldi baktı hp vm200ap alıcaz 2 tane onları alt kata ve üst kata takıcaz dedi. fiyat olarak cihazın tanesi 400 lira gibi bişeymiş. point to point olacak fln dedi ancak bu işlerden pek anlamam bu bahsettiği cihaz access point oluyor galiba, piyasada daha uygun fiyatlara var aradaki farklar nedir anlayamadım. Bildiğiniz bi sistem yada daha uygun fiyatlı parçalar var mı acaba. hani verdiğim paraya gerçekten değecekse tamam ama daha uygun fiyata aynı kalite olabilir mi.

• quote:

Orijinalden alıntı: senselesss

Evdeki interneti 3 kata yaymak istiyorum. modem orta katta duruyor ancak daha bulunduğu katta bile tam olarak her yerde çekmiyor. bi ustayla görüştüm geldi baktı hp vm200ap alıcaz 2 tane onları alt kata ve üst kata takıcaz dedi. fiyat olarak cihazın tanesi 400 lira gibi bişeymiş. point to point olacak fln dedi ancak bu işlerden pek anlamam bu bahsettiği cihaz access point oluyor galiba, piyasada daha uygun fiyatlara var aradaki farklar nedir anlayamadım. Bildiğiniz bi sistem yada daha uygun fiyatlı parçalar var mı acaba. hani verdiğim paraya gerçekten değecekse tamam ama daha uygun fiyata aynı kalite olabilir mi.

ev kullanicisi için bu kadar maliyet gereksiz

sizin bütçe ne kadar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -Hangi modemi kullanıyorsunuz marka ve modelini söyler misiniz ?
    -Ne kadar bütçe ayıracaksınız ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadir.uluag -- 11 Ocak 2014; 11:08:21 >
  • modem olarak linksys wag320n kullaniyorum. butce cok onemli degil kaliteli ve kesin cozum olsun ancak bu 400 liralik cihaz gereksiz gibi geldi

• Modeminiz iyi bir modem değiştirmeye gerek yok sinyali yeterli alamamanızın sebebi modeminizin dahili antene sahip olması kaliteli bir Access Point alarak modeminizin çekim alanını genişletebilirsiniz.
    4 tane TP-LINK TL-WA901ND 300Mbps Kablosuz N Access Point alarak modeminizin menzil alanını genişletebilirsiniz. Önerdiğim ürün piyasanın en iyi cihazlarından biridir tek bir cihaza o kadar yüklü miktarda para vermeye gerek yok. Modeminizin orta katta olduğunu belirtmişsiniz iki tane TL-WA901ND'i üst katta birbirine karşılıklı bakacak şekilde konumlandırırsınız aynı şekilde modemin alt katına da koydunuz mu sağlam bir sistem oluşturmuş olursunuz :)
    internetten satın almak isterseniz cihaz başına en ucuz fiyat 106 TL kargosuna da 10 lira desek 106X4+10=434 TL yapar kablo masraflarıyla birlikte en fazla 500 liraya çıkarsınız işin içinden.
    Akakçe.com fiyat listesi: tıklayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadir.uluag -- 11 Ocak 2014; 11:35:57 >

• Elektirik hattından internet taşıma cihazları var birini modemin oraya takıp diğerinide üst kata taktıgınızda elektirik hattınızdan interneti taşımış oluyorsunuz bunun çıkışınada 30-40 tl lik access point yardımıylada kablosuza çevirip üst kata sorunsuz yayabilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilyasileri

Elektirik hattından internet taşıma cihazları var birini modemin oraya takıp diğerinide üst kata taktıgınızda elektirik hattınızdan interneti taşımış oluyorsunuz bunun çıkışınada 30-40 tl lik access point yardımıylada kablosuza çevirip üst kata sorunsuz yayabilirsiniz

aynı fazda olup olmadığını bilmiyoruz ama powerline'ın çalışması için katların aynı fazda olması lazım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yardımlarınız için teşekkürler, peki bu tp link cihazını nasıl çalışıyordu acaba yani wirelesse baglanıpta mı çekim gücünü arttırıyor, yoksa ethernet kablosuyla mı baglamamız gerekiyor, bu repeaterla access point arasındaki fark nedir,
    elektrik hattından nasıl oluyor anlamadım o tam olarak nasıl oluyo acaba,
  • quote:

yardımlarınız için teşekkürler, peki bu tp link cihazını nasıl çalışıyordu acaba yani wirelesse baglanıpta mı çekim gücünü arttırıyor, yoksa ethernet kablosuyla mı baglamamız gerekiyor, bu repeaterla access point arasındaki fark nedir,
    elektrik hattından nasıl oluyor anlamadım o tam olarak nasıl oluyo acaba,

Access Pointlerin 3 kullanım amacı vardır;
    1. Kablolu bir bağlantıyı kablosuza çevirir.
    Kablolu bir modeminiz varsa bir access point alarak kablosuz özelliği kazandırabilirsiniz.
    Kullanılan mod:Access Point
    2. Var olan modeminizin kablosuz menzilini genişletmek.
    Bir CAT5 alırsınız bir ucunu modeme takarsınız diğer ucuna ise Access Pointi bağlarsınız CAT5 kabloyu nereye kadar uzatırsanız kablosuz alanınızı oraya kadar genişletmiş olursunuz.
    Kullanılan mod:Access Point
    3. Universal Repeater (Repeater): Universal Repeater özelliğine sahip Access Pointlerdir. Universal Repeater sinyal tekrarlayıcı demektir bu işi yapan cihazlara Repeater cihazlar adı verilir. Kablosuz alanınızı kablosuz olarak genişletmek anlamına gelir. Universal Repeater modu Access Pointlerin bir özelliğidir yani alacağınız cihazın teknik özelliklerinde Universal Repeater ibaresini görmeniz lazım.
    Cihazı alırsınız arayüz ayarlarına girip bağlamak istediğiniz Ağ (Erişim Noktasına)a bağlarsınız (bu bir bilgisayarın ağa bağlanması kadar kolay bir işlemdir) Air4310 kullandığımdan biliyorum aynı SSID (Erişim noktası) üzerinden yayın yapar yani AHMET ağını genişletmek istiyorsanız Universal Repeater modunda bağladığınızda yine AHMET üzerinden yayın yapacaktır kimi cihazlarda ise bunu harici bir modeme sahipmiş gibi ayarlama imkanına sahipsiniz.
    Kullanılan mod: Universal Repeater

Ayrınıtılı bilgi için;
    Ağımı genişletmek istiyorum diyenlere, Access Point ve Repeater nedir ? Anlatıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadir.uluag -- 11 Ocak 2014; 14:12:33 >

• çok teşekkürler repeater özelliği olan bi access point daha mantıklı herhalde kaliteli ve güçlü tavsiye edeceğiniz model var mı?
  • RT-204v3 kullanıyorum acaba ayarlarında yapılacak birşey var mı hızlandırmak için ?
  • bu arada söylemeyi unuttum daha önceden AIRTIES AIR 4310 almıştım, çok uğraşmıştım ancak kurulumunu becerememiştim. bu cihaz repeater mı tam bilmiyorum ama ayarları yapmaya çalıştıktan sonra wifi çekim gücünü yaymıştı ama internet yoktu. yani sadece isim vardı resmen. bende baya uğraştıktan sonra sinirlendim koydum bi kenara. acaba nasıl bi hata yaptım işimi tam olarak görmese de biraz daha idare eder şimdilik. (tabi halledebilirsem) :D
  • quote:

bu arada söylemeyi unuttum daha önceden AIRTIES AIR 4310 almıştım, çok uğraşmıştım ancak kurulumunu becerememiştim. bu cihaz repeater mı tam bilmiyorum ama ayarları yapmaya çalıştıktan sonra wifi çekim gücünü yaymıştı ama internet yoktu. yani sadece isim vardı resmen. bende baya uğraştıktan sonra sinirlendim koydum bi kenara. acaba nasıl bi hata yaptım işimi tam olarak görmese de biraz daha idare eder şimdilik. (tabi halledebilirsem) :D

ip yapilandirmasinda sorun olabilir

• kardeşim benim sorunda seninki gibiydi

interneti arkadaştan wifiyle alıyordum.3 katta 3 diş 2. katta çekmiyordu.

3.kata zyxel 416N kurup interneti tüm eve yaydım.

hiç çekmeyen evde 4 diş çekiyor.

gold dan 90 tlye aldım.sorunu çözdüm
  • quote:

Evdeki interneti 3 kata yaymak istiyorum. modem orta katta duruyor ancak daha bulunduğu katta bile tam olarak her yerde çekmiyor. bi ustayla görüştüm geldi baktı hp vm200ap alıcaz 2 tane onları alt kata ve üst kata takıcaz dedi. fiyat olarak cihazın tanesi 400 lira gibi bişeymiş. point to point olacak fln dedi ancak bu işlerden pek anlamam bu bahsettiği cihaz access point oluyor galiba, piyasada daha uygun fiyatlara var aradaki farklar nedir anlayamadım. Bildiğiniz bi sistem yada daha uygun fiyatlı parçalar var mı acaba. hani verdiğim paraya gerçekten değecekse tamam ama daha uygun fiyata aynı kalite olabilir mi.

http://www.bulabilirim.com/diger_ucuz_urunler/Kurumsal_Bilisim_cozumleri/network-urunleri/kablosuz-ag-urunleri/tp-link-tl-wa750re-kablosuz-150mbps-menzil-genisletici.html

Yukarıda ki cihazın hem fiyatı uygun hem de sorunlarını % 100 çözecektir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.