Şimdi Ara

Wi-Fi Adapter + 5 MT USB Extension Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Elimde bir adet everest wireless adaptör bulunmakta odamdan wi-fi çekmediği için salona montelemek zorunda kaldım bunu. uzatma kablosu olarakta repeaterlı 5 mt usb uzatma kablosu aldım fakat şöyle bir sorun var usbyi pcye takınca bazen görmemezlik yapıyor yada cihazı bir görüyor bir görmüyor bu iş dakikalarca sürüyor en sonunda da usb kilitleniyor. bazende çok rahat bir şekilde görüyor çalışıyor oda içinde sağa taşıyorum rahat bir şekilde bağlanıyor nete.

Bilgisayarı kapatıp sabah açtığımda ise sanki dün hiç çalışmamış gibi yine bağlantı sorunu çıkarıyor. USB'de temassızlık mı var yoksa başka bir problem mi anlayamadım.

sizlere ilk olarak şunu sormak istiyorum, temassızlık varsa bunu nasıl anlayabilirim? Eğer güç yetmiyorsa bir usb portundan güç çıkışını nasıl arttırabilirim?

Cevaplarınız
    için şimdiden teşekkürler...

• Aynısını wınn için denemiştim 4 metrelik usb kablosu ile wınn çalışmamıştı. Teknik nedeninin bilmiyorum ama bu şekilde sıkıntı çıktığından eminim.

http://www.hepsiburada.com/liste/tp-link-tl-wn722n-150mbps-yuksek-kazancli-kablosuz-usb-adaptor/productDetails.aspx?productId=bd97008&categoryId=103939

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cabriolet1981 -- 10 Kasım 2012; 18:29:46 >

Orijinalden alıntı: cabriolet1981

Usb 2.0 kablolar 3 metreden sonra randımanlı çalışmaz.
    Şöyle bir şey kullanabilirsiniz hem de daha kullanışlı olur:

http://www.hepsiburada.com/liste/tp-link-tl-wn722n-150mbps-yuksek-kazancli-kablosuz-usb-adaptor/productDetails.aspx?productId=bd97008&categoryId=103939

repeaterlı aldığımda bir sorun olmayacaklarını söylemişlerdi... Repeater bölümünden bir güç girişi sağlasam çözüm olabilir mi?

birde gösterdiğiniz aletin bende 7 dpi antenli versiyonu var yinede odamdan çekmiyor net o yüzden salona bir sistem kurmam lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DC01DF2E2 -- 10 Kasım 2012; 18:45:26 >

• repeater'lı hiç kullanmadım ama işe yaramadığını tecrübe etmişsiniz. Çekmeme sorunu için ise salona bir Access Point kurabilir veya modeminizi daha güçlü sinyal gönderen ve antenleri değişebilen bir router'la değiştirebilirsiniz.

Orijinalden alıntı: Wonky

Merhaba;

Elimde bir adet everest wireless adaptör bulunmakta odamdan wi-fi çekmediği için salona montelemek zorunda kaldım bunu. uzatma kablosu olarakta repeaterlı 5 mt usb uzatma kablosu aldım fakat şöyle bir sorun var usbyi pcye takınca bazen görmemezlik yapıyor yada cihazı bir görüyor bir görmüyor bu iş dakikalarca sürüyor en sonunda da usb kilitleniyor. bazende çok rahat bir şekilde görüyor çalışıyor oda içinde sağa taşıyorum rahat bir şekilde bağlanıyor nete.

Bilgisayarı kapatıp sabah açtığımda ise sanki dün hiç çalışmamış gibi yine bağlantı sorunu çıkarıyor. USB'de temassızlık mı var yoksa başka bir problem mi anlayamadım.

sizlere ilk olarak şunu sormak istiyorum, temassızlık varsa bunu nasıl anlayabilirim? Eğer güç yetmiyorsa bir usb portundan güç çıkışını nasıl arttırabilirim?

Cevaplarınız

wireless adaptörü usb kabloyla 5 metre uzatmak araya 3 4 duvar sokmak gibidir hocam kablonun uzunluğu çok fazla bu yüzden sinyalin kalitesi düşüyor ve bu tür sorunlara yol açıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Dark1ALone

quote:

Orijinalden alıntı: Wonky

Merhaba;

Cevaplarınız

wireless adaptörü usb kabloyla 5 metre uzatmak araya 3 4 duvar sokmak gibidir hocam kablonun uzunluğu çok fazla bu yüzden sinyalin kalitesi düşüyor ve bu tür sorunlara yol açıyor

hocam sorun bağlantının kopması gibi değil. Adaptörü sürekli takıp çıkartıyormuşum gibi oluyor resmen.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Wi-Fi 6 Gaming Router Tavsiyesi
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Uzatmanın çipinde sorun olma ihtimali yüksek diye düşünüyorum. İade edebilirseniz edin.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.