Şimdi Ara

Wi-Fi 7 bağlantılı akıllı telefonlar 2024'e kadar gelmeyecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Wi-Fi 7 bağlantılı akıllı telefonlar 2024'e kadar gelmeyecek



    MediaTek, bu yılın başlarında Wi-Fi 7’nin dünyada ilk canlı demosunu gerçekleştirmişti. Tayvan merkezli yarı iletken şirketi, demolarda WiFi 7 standardının (IEEE 802.11be) çoklu bağlantı işlemi (MLO) teknolojisine dikkat çekmişti. MLO, aynı anda farklı frekans bantlarında birden fazla kanalı toplayarak, bantlarda parazit olsa bile ağ trafiğinin sorunsuz bir şekilde akmasını sağlıyor.



    Ayrıca Bkz.Qualcomm dünyanın ilk ve en hızlı WiFi 7 çözümünü duyurdu



    WiFi 7 hızları



    WiFi 7 bağlantısının 320MHz kanalları kullanabildiğinden ve 4K karesel genlik modülasyonu (QAM) teknolojisini desteklediğinden aynı sayıda antenle bile WiFi 6’dan 2.4 kat daha yüksek hızlar sağladığı belirtildi. WiFi 7’nin saniyede en az 30 gigabit hız sağlaması, maksimum 40Gbps’e kadar hız sunması bekleniyor. WiFi 6’nın maksimum ulaşabildiği hız, saniyede 9.6Gb iken, WiFi 5, saniyede 3.5Gb hız sunabiliyor.



    Apple, doğrudan WiFi 7'ye geçebilir



    iPhone ve diğer Apple ürünleri WiFi 7 bağlantısını ne zaman destekleyecek henüz bir bilgi yok. Apple, 2019’dan beri mevcut olan WiFi 6E bağlantısını  bile cihazlarında sunmuyor. Şu anda iPhone, iPad, MacBook dahil tüm Apple cihazları Wi-Fi 6 kullanıyor.



    WiFi 7, ilk modem ve bilgisayarlara gelebilir



    WiFi 7 standardının Android telefon ve iPhone’lara gelmeden önce modem, router ve dizüstü bilgisayarlara gelmesi bekleniyor. MediaTek, Ocak 2022’de WiFi 7 demosunu yaptı ve Mayıs 2022'de WiFi 7 yongalarını duyurdu. Qualcomm da aynı zaman diliminde çıkması beklenen WiFi 7 yonga seçenekleri üzerinde çalışıyor. Intel de 2024 yılına kadar dizüstü bilgisayarlarda WiFi 7’yi kullanmayı planladığını söyledi.









  • WiFi 5 modem bile yok daha çoğu kimsede

  • Wifi 6 da yok ki.. Süperonline da wifi6 modem var taahhüt yenileseniz de vermiyor. Anca yeni müşteri olursanız veriyor.. Eski mevcut müşteriyi ZERRE iplemiyor. Sanki sorunları çözmüş gibi de modem değişikliği için para talep ediyor..
    Kutuyu binaya sokmak için duvarı delip yarım yamalak kapattılar.. Kışın çok yağışlarda bina içine su giriyor.. Talepte bulundum aylardır ne gelen var ne giden .. Çok sorumsuz bir firma.

  • WiFi 4 ile devamke

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.