Şimdi Ara

Whirlpool Arc 8140 Buzdolabı ömrümü yedi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
2
Favori
18.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • teknokırık kullanıcısına yanıt
    ben tuzla tarafındayım hocam ne yazık ki bilgim yok... ben tamirciyi çağırdığımda sorunun alıcıda olduğunu bilmiyordum, çantasını bir açtı 3-4 tane değişik renkte alıcı vardı birini rastgele taktı sorun halloldu. bana basit, her yerde bulunabilir bir parça gibi geldi...
  • delipilot kullanıcısına yanıt
    yaklaşık bir ay önce size whirpool arc4190/ıx model buzdolabı anakartı yolladım tamirden geldi taktım 10-15 gün normaldi ancan sonra yine soğutmamaya başladı usta geldi üst buzluğun arkasını açtı ve tamamen karlanmıştı anakart arızalı ve resistans devreye sokmuyor dedi bende durumu anlattım kart tamir oldu diye ısrarla karttan diyor şimdi size soruyorum sorun karttaysa tekrar göndereyimmi başka nerede olabilir arıza defrost sensörü arızalı olabilirmi bu parça sizde mevcutmu
  • arkadaşlar buzdolabını satıyorum ilgilenenler olursa iletişime geçsin fiyatı konuşuruz whirpool ARC4190IX model inox parça fiyatına şuan çalışıyor ama yukarıda anlattığım gibi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: quarizmamm

    arkadaşlar bayağı bir çabadan sonra buzdolabım tıkır tıkır çalışıyor. nazar değmez inşallah. Ben bayağı zorlandım, benzer sorunlar yaşayanlar için umarım faydalı olur. Sultanbeylide bahsettiğim yer göksel elektronik (02164966191 bu numaraları bulmak da bayağı zor oldu) whirpool sistemi bizde olmadığından yapamayız dediler. sonra başka bir tamirci getirdim. "abi istanbulda yaparsa kartalda erol abi var bir o yapar" dedi. bende erol abiye götürdüm. yaparız dedi ve gerçekten de yaptı:) valla şok oldum hiç umudum yoktu. dolap ilk günkü gibi. hem de 20 tl aldı. Servisi aramıştım kart için 500 tl istediler düşünün artık. Erol abinin yeri kartalda. kartal stadyumunun hemen alt sokağında sporcu girişinin orada. Dükkanın ismi Özlider elektronik.

    Akabinde ne kadar sürdü çalışması ? Haalaa sağlam mı ? Statik miydi buzdolabınız ?




  • ARKADASLAR MERHABALAR.WHIRPOOL ARC8140 VAR.ACABA ANAKART DOLABIN NERESINDE.RESIMLI PAYLASIM YAPABILIRSENIZ SEVINIRIM.SIMDI'DEN TSK.EDER BASARILAR DILERIM.SAYGILAR..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun hocam.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birbilenesormalı B kullanıcısına yanıt
    Iki ay oncesine ladar tikir tikir calisiyordu, 2 ay once elektrik gelip gitmesi sonucu stabilitesi bozuldu. Su anda hem buzluk hem dolap kismininda sogutmada sorun yok ama buzluk kisminin derecesi lcd ekranda gozukmuyor -- seklinde cizgi var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ISTANBUL.FATIH I kullanıcısına yanıt
    Dolabin arkasinda alt tarafta solda beyaz kutunun icinde. Cikarmasi da takmasi da kolaydir. Su an resim cekme imkanim yok maalesef

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: quarizmamm

    Iki ay oncesine ladar tikir tikir calisiyordu, 2 ay once elektrik gelip gitmesi sonucu stabilitesi bozuldu. Su anda hem buzluk hem dolap kismininda sogutmada sorun yok ama buzluk kisminin derecesi lcd ekranda gozukmuyor -- seklinde cizgi var.

    Teşekkürler.
  • ömrümü yemeye devam ediyor. yaklaşık 2-3 ay önce elektrik gidip gelmesi sonucu buzluk kısmının derecesi panelde yazmamaya başladı ama yine de soğutuyordu. bazen lcd ekran bir sesle birlikte saniyede 4-5 kere gidip gidip geliyordu, fişi çıkarıp takınca düzeliyordu. taki 10 gün öncesine kadar soğutmaya devam etti. soğutmamaya başlayınca kartı söküp özlider elektroniğe götürdüm, sağolsun serdar bey 10 dk da yapıp verdi. kartı taktım yine göstergede buzluk kısmı göstermiyordu ve yine soğutmuyordu. tamirci çağırdım buzluk kısmını fanının bozuk olduğunu anladık fakat bu fan çok cins bir fan çıktı. 24 v ile çalışıyormuş ve tamirci bu fanın bulunamayacağını söyledi. bahsettiğim fan şu:

    http://m.aliexpress.com/item/435464392.html?tracelog=storedetail2mobilesitedetail

     Whirlpool Arc 8140 Buzdolabı ömrümü yedi

    haftasonu atladım karaköye gittim boyutları ve voltu aynı olan ama kasa yapısı farklı olan şu fanı bir yerde bulabildim:

     Whirlpool Arc 8140 Buzdolabı ömrümü yedi

    tamirci alsamda çalışmayacağını çünkü orjinal fanda kart olduğunu ve anakartla senkronize çalıştığını söyledi. ben yine de 15 tl ye aldım fanı. getirip taktım ve şu an dolap hanımın ifadesiyle "mağazadan daha yeni alınmış gibi (ara ara önceden motordan ses geliyordu, onu kastediyor)" tıkır tıkır çalışıyor. buzluk kısmının göstergesi de geldi bir sorun kalmadı. zaten bir daha sorun çıkarsa bıktım artık beni buzdolabı tavsiye kısmında bulabilirsiniz :))

    bu arada muhtemelen anakartta sorun yoktu fandan dolayı bu arızları veriyordu. çünkü abim elektronikçi ve orjinal fanda kısa devre olduğunu söyledi...
    Bu mesaja eklenen görseller:

     Whirlpool Arc 8140 Buzdolabı ömrümü yedi Whirlpool Arc 8140 Buzdolabı ömrümü yedi




  • her marka ve model beyaz eşya beyin ve kart tamiri
  • quarizmamm Q kullanıcısına yanıt
    dolap ilk günlerde soğutuyordu ama son 15 gündür buzluk kısmı yine soğutuyor ama soğukluk dolap kısmına ulaşmıyor. yurtdışından orjinal fan siparişi verdim. dolabın son şansı artık. yine olmazsa beni hakketten dolap tavsiyeleri kısmında bulursunuz yeter yav bu çektiğim nedir?
  • Nispet yapar gibi olup yanlis anlasilmasin ama 2006 da arc 4170 modelini almistim. O gün bu gündür sorunsuz calisiyor. O kadar memnunum ki bozulacak diye ödüm kopuyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quarizmamm Q kullanıcısına yanıt
    Benim buzdolabı da maalesef bozuldu, kartı söktüm sağlam görünüyor. sizin gösterdiğiniz bu fan dolabın neresinde? ona nasıl ulaşabilirim? umarım mesajımı görürsünüz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba Hocam o fandan iki tane var. Artık buzdolabının uzmani oldum. Birisi alttaki buzluk kismina ufluyor. Bu fan buzluk kisminin arkasindaki kapagin arkasinda. Digeri ust tarafa soguk havayi ufluyor o da sebzelik kismini cikardiginizda orda bir cikinti gorursunuz orada. Bu arada dipnot: dolap kismi yine sogutmuyordu fanlarda da sıkıntı yoktu sebzeligin arkasında ki fanin orada lastikten yapilma bir kapakcik var. Sicakligi dengeliyor. Sanırım ozelligini kaybetmisti onu cikardim yerine kagit koydum yarisini da kestim su an bir sıkıntı yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quarizmamm -- 12 Haziran 2017; 17:11:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quarizmamm Q kullanıcısına yanıt
    çok teşekkürler. kart arızası idi. kartı söktüm bulunduğum şehirde bir kart tamircisi çok komik bir fiyata tamir etti. taktım mis gibi çalışıyor. ama fanların yerini öğrendiğim çok iyi oldu, tekrar teşekkürler

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkkadaşlar merhaba öncelikle kulandıgım buzdolabı whirlpool arc4190 al öncelikle sorunlar sunlardı su baskını yüzünden kartı gitti yeni kart aldım 350 tl sıfır buldum vestel il kartı ile aynı fakat tek sorun alt kapagı acınca ust kapak acık gösteriyordu ustu acınca alt acıldı diye gösteriyor 18 derece alta gösteriyor 1 2 3 4 5 6 dereceler uste gösteriyor kendi kartı olmadıgı için sanırım bir kere alt kapagını acık unutmusum ve 18 derece olan kısım -- olarak göstermeye basladı tamirci cagırdım bana reinsdansı veya kartın bozuk oldugunu söyledi ben ihtimal vermedim aradan 2 gün gecti dondurucu kısmında buz olusmaya basladı ve alt bölüm sogutmama ya basladı dolabı boşaltıp fişini cekerek uzaktan fön makinesi ile kapagı söküp buzları erittim siyah bölümü de sokerek sogutucu ve reinsdans dölümündeki duzları eritim tertemiz oldu ve arkasından sular aktı motor kısmından kople toplayıp fişe taktım 2 de çalıstırak su an cok iyi sogutuyor alt tarafta sogutuyor ve 18 derece göstermeye basladı bu tarz sorun ile karşılasırsanız denemizi tavsiye ederim




  • Olayın üzerinden çok uzun zaman geçmiş ama ben yine de yazayım belki birilerinin işine yarar. Benim buzdolabım whirlpool arc 4198 . Sanırım kontrol kartları hemen hemen aynı. Buzdolabının sorunu genel olarak ilk başlangıç aşamasında röleler açıp kapayarak kompresörün devreye girmesini zorlaştırıyordu. Yukarıda linki verilen Fransız sitesinin çevirisini okuyarak, kart üzerinde bulunan dört kondansatörü değiştirerek 10 liraya sorunumu çözdüm. Lehim imkan ve becerisi olmayanlar parçaları temin ederek cüzi bir el emeği karşılığında herhangi bir TV tamircisine lehimletebilirler. Bahse konu kondansatörlerin yerleri resimde görüldüğü gibi.
     Whirlpool Arc 8140 Buzdolabı ömrümü yedi
    Benim değiştirdiklerim 1 adet 47 MF 400v.
    1 ad. 220 MF 35 v.
    2 ad. 220 MF 16 v. Umarım fiyatların çok yükseldiği bu günlerde ufak tefek elektronik parça değişimi ile çözülecek sorun için koca buzdolabını hurdaya atmak zorunda kalacaklara yardımcı olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.