Şimdi Ara

whatsapp vb VOIP mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
1.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, öncelikle zamanı olmayanlar okumasın şimdiden haber vereyim dedim..

    2000 li yılların başında şirketlerin masrafını azaltacak (ama yasaklı) iletişim metodu diye VOIP diye basından takip ettiğimiz konular iyice hayatımıza girdi artık. Viber,Tango şimdi de yoğun olarak whatsapp i kullanıyoruz. Çok önemli değil belki, sadece zevkine ilgilensem de illa arama yapmak istedim pek bilgi bulamadım.

    Acaba internete bağlı olmayan bir modem üzerinde sadece yerel intranet wifisi üzerinde böyle whatsap gibi çalışan internetsiz bir haberleşme programı varmı ? Aynı köyde veya mahallede yaşayan akrabalar telsiz kullanır gibi local olarak haberleşseler, ama tabi bir altyapı omurga falan olmayınca telefon ve gsm şirketlerinin zararına olabilir. Çünkü eğer böyle bir şey var da ve yaygınlaşırsa eskiden baz istasyonu döşemesi pahalı gelen şirketler birbirini gören cep telefonları üzerinden tüm ülkeyi kapsama alanına almak istiyorlardı ama gerek kalmadı sanırım..

    Geçenlerde 15 tatilde Mersin MUT a gittiğimde şehrin en uzak sokaklarında bile Mut'luWifi251- Mut'luWifi252 diye her sokakta 5-10 tane ücretsiz wifi ağı gördüm. Büyük şehirlerdeki Belediye Wifi leri gibi ama her sokağa yayılması güzel olmuş ve aylık 20-25 TL verince hem evde hem sokakta rahat rahat kullanabiliyormuşsun. Ayrıca eve internet almaya bile gerek kalmayacak demek bu. Böylece ticari olarak ta tüm şehrin wifi ile kaplanabildiğini görmüş olduk.


    Böyle bişeye ne gerek var ki diye düşünen olabilir haklı olabilirler ama heves işte hep böyle bişeyi düşünmekten kendimi alamıyordum ta ki Mut'taki olayı görene kadar. Hadi şehirde böyle bir imkan var ama biz de bahar gelince dağa çıkar avcılar gibi hobi niyetine dere tepe dolaşıp kuzugöbeği mantarı arıyoruz. PMR minik el telsizi alsak ta MSN zamanlarında bile whatsapp benzeri resim çekip hemen tepenin öbür yanındaki arkadaşımıza paylaşmak istiyorduk ve ayrıca her yer şarj kablolarıyla dolmuşken bir de ekstradan telsiz piliyle uğraşmak hiç te zevkli olmuyordu. Madem telsizli bir cep telefonu çıkaramadılar (Avea'nın Bas Konuş'unu saymıyorum ondan daha iyisi olmalı bence) o zaman tepede bıraktığımız arabaya koyacağımız geniş alana yayın yapan iyi bir modemle kendi local yayınımızı yapmalıyız diyordum. Ha internet bulursa onu da paylaşırız daha da güzel olurdu. İnternet olmadan offline olarak çalıştırmayı denediğimizde en azından SERVERa ULAŞILAMIYOR diyerek açılmamazlık etmez olmuş olsalar da hala internet olmadan wifi ile 2 telefon arasında iletişim mümkün olmuyor. Tabii internet yokken attığımız mesaj internet gelince hemen iletiliyor. Oysa ben serverla falan uğraşmadan internetsiz direk telefondan telefona gitmesini isterdim.

    Biraz araştırdım o tür iletişim programların Delphi -C++ gibi farklı bilgisayar dilleriyle yazılmış oldukça zor ve farklı programlar olduğunu öğrendim.

    Neyse gecenin bir yarısı bütün bunları okuyup zaman kaybının üstüne bir de başına ağrı girmesine sebep olduklarımdan özür diliyorum. İyi geceler.
    .
    .
    .
    .
    58-54



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ademx33 -- 17 Şubat 2015; 2:23:20 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.