Şimdi Ara

WhatsApp Üzerinden Tehdit

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Üniversiteden sınıfımdan bir arkadaş beni WhatsApp'dan tehdit etti. Olay şu şekilde gerçekleşti;

Bu arkadaş üniversiteden bır kızla sevgili olmuş. Bana bu kızı soruyor tanıyor musun falan filan diye. Bende o kızla 3 kere metroda karşılaşıp konuşmuştum, ayriyetten bana ders sorularını atmıştı WP üzerinden. Bunları söyledim.

Ardından bu kızın konuşmaları farklılaştı ve beni sevdiğini anladım, fakat olayı uzatmadan güzelce olmayacağını ona belirtim onu engelledim ve iletişimi tamamen kestim.

Aylar sonra beni bir çocuk yazdı. Bu kızı tanıyor musun falan diye. Bende 3 kere metroda konuştuğumuzu söyledim. Derdi sevgilimiydik değilmiydik bunu öğrenmek. Kız açılmıştı ama red etmiştim ondan sonra da kızla hiç konuşmadık. Aramızda hiçbir şey olmamıştı yani.

Bu çocuk yazışmanın dozajını arttırdı, ben hiç hakaret, tehdit vb etmedim. Fakat arkadaş tehditin dozajını iyice arttırdı ve işi bıçaklama kadar götürdü.

Bir avukat ile görüşeceğim fakat öncesinde size tanışmak istedim. Dava açmaya değer mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Savcılığa şikayette bulunursun davayı onlar açar zaten sen değil. TCK 106 ya bakabilirsin ciddi bir ceza oranı yok yani içerde yatmaz. gözünü korkutmak için basvurulabilir ama bazen tuhaf tiplere bulasmamak daha sağlıklı olur. Tazminat almak istiyorsan da savcı huzurunda uzlaşma oluyor yargılamadan senin ne beklediğin önemli

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lawyer066

Savcılığa şikayette bulunursun davayı onlar açar zaten sen değil. TCK 106 ya bakabilirsin ciddi bir ceza oranı yok yani içerde yatmaz. gözünü korkutmak için basvurulabilir ama bazen tuhaf tiplere bulasmamak daha sağlıklı olur. Tazminat almak istiyorsan da savcı huzurunda uzlaşma oluyor yargılamadan senin ne beklediğin önemli
    Cevabınız için teşekkür ederim. Böyle birisinin üniversitede barınmasını istemiyorum. Maddi bir beklentim yok... Hapis cezası almayacak elbette, fakat aynı fakültede okuyoruz can güvenliğim nasıl olacak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Havya Makinesi -- 8 Haziran 2018; 20:9:31 >
  • Siz kesinlikle haklısınız zaten o konuda tereddüt yok fakat her gün haberlerde onlarca kötü örnek görülüyor ki cezalarin da bir yere kadar etkili olduğu açık. Mümkünse güzellikle hallolsun tabi okuldan atılması meselesi için disiplin yönetmeliğine bakmak lazım

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Vakit kaybetmeksizin, savcılığa şikayette bulununuz. Güvenliğiniz hususunda gerekli tedbirler adli makamlarca sağlanacaktır. Can güvenliğiniz açısından korkuya kapılmanıza lüzum yoktur. Nitekim kabile değil hukuk devleti olmanın gereği budur.

Savcılığa şikayeti nasıl gerçekleştireceğinizi bilmiyorsanız bu adresi, tehdit suçuna ilişkin daha kapsamlı bilgi edinmek istiyorsanız bu adresi ziyaret ediniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lawyer066

Siz kesinlikle haklısınız zaten o konuda tereddüt yok fakat her gün haberlerde onlarca kötü örnek görülüyor ki cezalarin da bir yere kadar etkili olduğu açık. Mümkünse güzellikle hallolsun tabi okuldan atılması meselesi için disiplin yönetmeliğine bakmak lazım
    Merhabalar tekrardan, cevabınız için teşekkür ederim. Dekan ile iletişim kurdum ve olayı büyütmememi, söz konusu kişiyi engelleyip iletişimimi kesmemi önerdi. Pazartesi Dekan Yardımcısı ile konuşmamı da önerdi. Kısaca fakülte yönetiminden umudum yok...

Eğer bu kişi farklı bir numara ile veya farklı bir şekilde ulaşıp tekrardan tehdit ederse Hukuk yoluna gideceğim. En doğrusu böyle olacak...

Üniversitemin Disiplin Yönetmeliğinde şu yazıyor;

Yükseköğretim kurumundan bir yarıyıl için uzaklaştırma cezasını gerektiren disiplin suçları

MADDE 7 – (1) Yükseköğretim kurumundan bir yarıyıl için uzaklaştırma cezasını gerektiren eylemler şunlardır;

a) Yükseköğretim kurumu personeli ve öğrencilerini tehdit etmek,

...

pleader, çok teşekkür ederim. Yazıları inceledim ve insanların ne kadar hakkı olupta kullanmasını bilmediğini sayenizde görüyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Havya Makinesi -- 9 Haziran 2018; 12:53:38 >

• Şikayeti yapıştır

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İnternet ortamında işlenen suçlar hakaretler tehdit 1_4 yıl hapis cezası vardır

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.