Şimdi Ara

WhatsApp'ta yeni virüs dikkat

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • WhatsApp'ta yeni virüs! Buna dikkat etmezseniz...

WhatsApp'ta bilinmeyen numaralardan "Tebrikler hediye kazandınız" gibi mesajlar ransomware yazılım içeriyor sakın mesajdaki bağlantıya tıklamayın.
    Son aylarda Android platformunu hedef alan kötü amaçlı ve bir o kadarda tehlikeli ransomware yazılımlar geniş kullanıcı yelpazesine sahip anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp'a bulaştı. WhatsApp'ta bilinmeyen bir numaradan "ödül kazandınız" kılığında gelen mesaj kullanıcıları tehdit etmeye başladı.
    Söz konusu mesajdaki bağlantı teknik olarak Ransomware(Fidye) yazılım enfekte edilerek cihazı ele geçirmek ve ardından ücret karşılığında cihazınıza tekrar kavuşmanız şeklinde tasarlanmış bir virüstür. Saldırı aşağıdaki gibi oluşuyor:
    Kullanıcıya ödülünüzü almak için mesajdaki eke tıklayın daveti ile, + 39XXXXXXXXXX numarasından gelen mesajda:
    Tebrikler, bugün rastgele şanslı mobil kullanıcı siz seçildiniz! Siz bir (1) ödüle sahipsiniz. Şimdi ödülünüzü almak için mesajdaki bağlantıya tıklayın!
    Bağlantı kötü amaçlı yazılım içeriyor ve cihazınızı kullanılamaz hale getiriyor. Basitçe böyle sorunları önlemek için eki açmayın ve konuşmayı silin. Daha fazla güvenlik için, mesajı gönderen numarayı engelleyin. Her zaman güvenilmeyen kaynaklardan gelen dosyaları açmak konusunda çok dikkatli olun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• WhatsAppım yok rahatım

• Apple iPhone 6 2700 TL Gold kullanıyorum. Beni ilgilendiriyomu
  • Android diyor ama yinede tedbirli olmak gerekiyor ..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kriptolu telefon kullanıyorum beni ilgilendiriyor mu?
  • iOS kullanıcısıyım keşke biri bana yollasa da korkmadan tıklasam.

Androitçiler siz tıklayabilir misiniz? Cihazınız çöküyomuş tıklayınca

• quote:

Orijinalden alıntı: Jacques

iOS kullanıcısıyım keşke biri bana yollasa da korkmadan tıklasam.

İOS a gelmeyecigini nereden biliyorsunuz? madem ortaya boyle yapici bir laf atiyorsunuz aciklayin? Whatsapp, Apple'nin mi yoksa Facebook'un mu? aslinda virus felan pek etkilemiyor artik facebook her yoldan uyutarak ustumuzden kazanc saglayabiliyor zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Billaben -- 19 Eylül 2015; 21:45:38 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu yeni mi çıktı? (Facebook)
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hard reset atmakta ne var?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Billaben

quote:

Orijinalden alıntı: Jacques

iOS kullanıcısıyım keşke biri bana yollasa da korkmadan tıklasam.

İOS a gelmeyecigini nereden biliyorsunuz? madem ortaya boyle yapici bir laf atiyorsunuz aciklayin? Whatsapp, Apple'nin mi yoksa Facebook'un mu? aslinda virus felan pek etkilemiyor artik facebook her yoldan uyutarak ustumuzden kazanc saglayabiliyor zaten.

iosa virüs atmak imkansız gibi bişey jb siz yanlış bilmiyorsam

• Adamlar 3 kuruşluk ıphonelarla artıslık yapıyor

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.