Şimdi Ara

Wharfedale Crystal CR II - 40 mı, Atlantic 400 mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Birkaç aydır kullandığım Junior set beni tatmin etmediği için bu iki üründen birini almak istiyorum. (Maalesef Diamond 9.6, 9.5 ya da 8.4 bulamadım hiçbir yerde.)

Crystal CRII-40 modeli:
    http://www.wharfedale.co.uk/images/ranges/brochure_5.pdf

Atlantic 400SE modeli:
    http://www.wharfedale.co.uk/images/ranges/brochure_7.pdf

Fiyatları yaklaşık aynı olan bu iki ürün arasından seçeceğim frontların yanına aynı serinin centre'ını alacağım. Rear olarak da aynı seri ya da DFS serisinden bir ürün seçmeyi düşünüyorum.

SONY STR-DA5000ES Receiver ile kullanılacak olan bu setler için karar verebilmemde yardımcı olacak tüm arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler.

• hangi şehirdesiniz ,tespit edemedik ama aradıgınız wharf diamond serisinden hoparlörleri 1:sirkeci de aktiv elektronikte 2: kadıköy de toppop elektronikte 3:src elektronik(kocaeli) te 4:bursa cdbank ta birkısmını sorarak ve kargo ile sipariş edebilirsiniz, bu 4 firma da da tüm diamond serisini bulabileceginizi garanti edemeyiz ancak 9.6 nın toppop ta 9.5 in cdbank ta 9.4 ün de activ de olduguna eminim diyebilirim.

kısacası öncelikle bu seriyi temin etmeye bakın derim.center da dahil. 9cs modelini tavsiye ederiz.saygılarımla.
  • İzmir'deyim.

Aktif ile konuştum geçen hafta, 9.6'nın 1-2 ay sonra geleceğini söylediler. 9.5 ya da 8.4 var da demediler. O an sormak aklıma gelmemişti maalesef. 9.6 arayışı içindeydim de

9.4 işimi görmüyor, amfiye göre çok zayıf kalıyor.

9.6, 9.5 ve 8.4 fiyatlarını aşağı yukarı biliyorsanız çok yardımcı olursunuz. Pazar günü olduğu için arayamıyorum da :(
  • 9.6 yı toppop elektronikten forumdaki spider arkadaşımız satıyor sanırım stogunda varmı bilmiyorum şuan ancak bu ürünler sürekli gelip gidiyordur dönem dönem ellerine. sanırım fiyatları 700/750 ytl seviyesinde olmalı nette toppop yazıp sitelerinden tlf ile arayarak sorabilirsin ,listelerinde görünüyor model.8.4 sanırm artık zor bulunan bir ürün bursacdbank a tlf açmanız lazım ama sanırım pts itibaren.9.5 içinde olabilir bursa. 9.5 varsa şayet stogunda sanırım oda yaklaşık 530/600 ytl aralıgında idi.net olarak görüşüp pazarlık yapıp son fiyatı birlikte belirleyebilirsiniz , tamamı kargo yapar bu firmaların.ben geçen ay sirkeci ye gittigimde activ den rear olarak 9.4 aldım vardı ellerinde digerleri yoktu .anfinize 9.4 az gelebilir ancak surround olarak çok fazla baskı görecegini düşünmüyorum,tabi izleyeceginiz fimlerle de dogrudan ilgili bir olay .9.4 yaklaşık 300/350 ytl civarında satılıyor.

• @sedoman34, verdiğiniz bilgiler için çok çok teşekkür ederim.

Peki sizce 300 YTL'nin altında bir fiyata CRII-40 ya da Atlantic 400SE mi almalıyım, yoksa 700-750 civarına 9.6 alırsam aradaki farka kesinlikle değer mi dersiniz? (Crystal ya da Atlantic alırsam kargo ücreti de ödemeyeceğim ayrıca )
  • Arkadaşlar 1-2 gün içinde bu hoparlörlerden birini almaya karar verdim. Diamond 9.6 ile aralarındaki farkın 2-3 kata varan fiyat farkına değmeyeceğini düşünüyorum. (Yanlışsam lütfen geç olmadan belirtin, ben hiçbirini dinlemedim.)

Son olarak CRII-40 ya da Atlantic 400SE'den hangisini önerirsiniz? Neden?

Kullanım amacım %50 müzik, %50 TV ve DVD olacak.

Hala kararsızım, yazı tura atacağım bu gidişle
  • şimdi bütçe meselesi forumda çogumuz için bir sıkıntı ,bu işleri tam layıkıyla yapmaya kalkmak kolay bi başarı degil ,asıl sizin kendinizin kararı sanıırm şu şekilde çıkmalı:

ben böyle bir sistemi nasıl bi mekanda hangi m2 de ve neyle kullanacagım odamın akustigi ne derece iyi çıkan sesten nasıl veya ne şekilde tatmin olacagım vss gibi sorularla cevap bulmalıdır. ne amaçla kullanacagınızı zaten yazmışsınız, geriye digerleri kalıyor.9.6 gibi büyük boyutlu ve güçlü bir kolonu hem yüksek seslerde geniş bir alanda hemde daha düşük seste dar bir alanda kullananlar forumda epeyce fazla. her iki şekilde de olumlu sonuçlar alanlarda bir hayli fazla.siz dogru kararı bulmak için ne sürede sistemi degiştirmeyi düşündügünüzüde ekleyip üzerine bütçe kolon un mekanda kaplayacagı fiziksel alan vss gibi kriterleri de ekleyip kendi cevabınızı kendiniz temin edebilirsiniz yazı turaya ihtiyaç kalmadan.bende niyetliyim ancak bu aralar bütçem elvermiyor şimdilik stereo deck anfim ve 9.4 lerimle durumu idare ediyorum ,inşallah en yakın sürede diamond 9.6 ile front 9cs ile de center yapıp(veya jbl ec-35) avr yi temin ederek sistemime bi süreligine nokta koyacagım hayırlısıyla.

bu işler tamamıyle tatmin meselesi derim ben son olarak kişinin neyle yetinip yetinmeyecegi bütçenin neye kadar uzanıp uzanamayacagını sizi tatmininiz belirleyecektir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @sedoman34, değerli görüşleriniz için çok teşekkür ederim.

Bugün @the_cantan ve @hakansolak'a da aynı konuda PM attım. Her ikisi de öncelikle 9.6'yı önerdiler. @the_cantan kardeş kesinlikle Atlantic'i elememi; eğer apartman dairesinde kullanılacaksa ve yüksek seslere çıkılmayacaksa Crystal 40'ların da yeterli gelebileceğini söyledi. Ben de bunun üzerine CR-40 almaya karar verdim. Zaten kullanacağım oda da çok büyük değil, rahatlıkla dolduracaktır. (Junior'lar bile fazlasıyla dolduruyor.)

Eğer ilerde daha büyük bir eve taşınırsam ve Crystal'ler yeterli gelmezse bir çift 9.6 alıp sistemi 7.1'e upgrade edebilirim. Zaten amfim 7 kanal. Hem böylelikle Crystal'ler de ölü yatırım olmamış olur.

Fikirleriyle karar vermemde yardımcı olan herkese çok teşekkürler. Kuzucuklar gelince fikirlerimi paylaşırım.

@sedoman34 kardeş, inşallah sen de en kısa sürede hayallerindeki sistemi kurar; keyifli günlerde dinlersin.

• Dostum selam,
    İşin sonuçları hakkında bilgi verir misin? Yani CR 2 40 front düşünüyorum. Crystal'in center'ı ve CR 10 rear ile 5 li bir set kurmayı düşünüyorum. Sen crystal'leri aldın mı? Memnun musun? Nerden ve kaça aldın? Sanırım sen de izmir'desin. Bunlarla ilgili paylaşımda bulunursan çok sevinirim. Bir de bunları beslediğin cihazı merak ediyorum.
  • crystal tavsiye etmem nedenmi crystal 8,4 serisinden alt bi seir crystal dinledim 8,4 dinldedim quadral dinledim .yorumlardan da okudum quadral quantas aldım iyikide almışım.9,6 dersen o ayrı hem watı güçlü hemde çok yollu bi koln bide kasası baya heybetli.
  • quote:

Orjinalden alıntı: nickelx

crystal tavsiye etmem nedenmi crystal 8,4 serisinden alt bi seir crystal dinledim 8,4 dinldedim quadral dinledim .yorumlardan da okudum quadral quantas aldım iyikide almışım.9,6 dersen o ayrı hem watı güçlü hemde çok yollu bi koln bide kasası baya heybetli.

Dostum selam,
    Cevap için teşekkürler.
    Quadral'ın model bilgisi, fiyat ve beslediğin kaynağı söyleyebilir misin?

cr 2 set için iyi bir kampanya var. 5'li seti 600. 8.4 serisi ile 300 ytl farka değer mi? En azından f/p olarak crystal daha mantıklı değil mi?

Ben bunları beslemek için yamaha 463 düşünüyorum. Yaklaşık 900 ytl. Bir de onkyo 604 için bir kampanya var. O da 900 ytl. Bunun için ne düşünürsünüz? Bana 604 biraz eski model gibi geldi. Malum şimdi 606'lar çıktı. Ama sanırım 463'ten üst sınıf.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.