Şimdi Ara

Wharf 9.5 / 9.6 mı Yamaha 555 / 777 mi? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
124
Cevap
2
Favori
3.261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Kursun_

Sayın the_cantan, bilmediğiniz terimleri rastgele kullanmayın.
    1. Skin effect'in audio frekanslarda tweeter'ın ses bobini sargısının 0.20-0.30 mm teli hiç bir etkisi yoktur. Skin effect radyo frekanslarda, kalın çaplı iletkenlerde etkili olur.
    2. Velev ki etkili oldu, sargının empedansı yükselir, devreden geçen akım azalır. Bu da yanmaya değil tersine verimin, ses seviyesinin düşmesine neden olur.

sn. Kursun,
    isterseniz bir kez daha gözden geciriniz ! rastgele siz işinize geldiği için olmasın...
    ''velev ki'' demekle olmaz o iş. dosdoğrusu bu değil.
    bir odyo frekansı çok karmaşıktır. 1. 2. 3. dereceden harmonikleri ve oluşabilecek yüksek freknasları, osilasyonların oluşmama garantisi var mı? yoktur. sadece RF frekanslarla sınırlamak da neyin nesi? (0.20-0-30 tel kesitide az ince değil.) ünitesinde veya bobin olarak sınıflandırabileceğimiz telde THD başlamadan önce ki THD sınırıdır. THD artışından itibaren oluşan yüksek frekanslı harmonikler tel direncinin artmasına, elektronların merkezden değil tel kesiti dışından dışarı doğru akmaya çalışmasıdır. tel direncinin o frekansta artması ve skin effect-deri olayında ısınan emayenin yanmasıdır. deri olayı budur. siz rastgele yazmayınız. teoride açıklanmadığı için basit bir tiz ünitesinin yanması böyledir.

tabi yüksek güçle de tiz ünitesi bozulabilir o ayrı.. ben intiba ediğim görüşü yazdım. neden zorlandınız ki?? ki öyle.

NS777 de dikkatli dinlediğimde ıslık vari seslerde bu tizlerin yanabileceğine kanaat getirdim. tıpkı zorlamada yanan Pioneer SHV510 nun tizleri gibi.

ama doğruya kullanana hor kullanıyor, hatalı kullanıyor. onlar yakar. NS777, 555 kusursuz. siz böyle istiyorsanız olsun NS777 kullancıları nasıl bozdularsa kabahat onlarda ne diyellim... itiraz eden var mı?

• tema59 T kullanıcısına yanıt
    tamerege tarafından "9 cs'yi center olarak alma, boğuk" yorumu geldi :///
  • quote:

Orijinalden alıntı: tema59

Sinema sisteminde geçerli olan frontlarla Centerin ayni marka olmasidir özellikle giris seviyesi sistemlerde siz frontlari werfalade 9.5 secerseniz center de bu seriden olursa daha iyi olur

doğrudur diyemeyeceğim. sistem mümkünse aynı ekipman üzerinden yürümeli, ama 9 serisinin 9.2,9.5 ve 9.6 sı ne kadar başarılıysa
    center leride bir o kadar başarısız, ben hiç memnun kalmadım. o sebeple center bence farklı olabilir, amfi uyumlu ise sorunsuz
    hatta büyük keyifle kullanılabilir, ve de kullanılanı var, imzam da görebilirsiniz
    ben derken sadece ben değil beraber sistem yaptığımız o dönemden arkadaşlarda, ilk iş center leri değiştiler.hatta en uzun
    dayananda ben oldum. anca geçen yıl değiştim ve oooohhhh dedim, o derece.
    bu arada 9 cs boğuk çalar demedim, özellikle patlama gümleme sahnelerinde çok zorlanır ve bunu da dinleyiciye olduğu gibi
    hissettirir. tabi bunu tarif etmekte çok güç. iyisi nasıl oluyor, kötüsü nasıl oluyor, dinlemeden zor, malesef

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zyvox -- 8 Ekim 2015; 18:59:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: the_cantan

quote:

Orijinalden alıntı: Kursun_

Sayın the_cantan, bilmediğiniz terimleri rastgele kullanmayın.
    1. Skin effect'in audio frekanslarda tweeter'ın ses bobini sargısının 0.20-0.30 mm teli hiç bir etkisi yoktur. Skin effect radyo frekanslarda, kalın çaplı iletkenlerde etkili olur.
    2. Velev ki etkili oldu, sargının empedansı yükselir, devreden geçen akım azalır. Bu da yanmaya değil tersine verimin, ses seviyesinin düşmesine neden olur.

sn. Kursun,
    isterseniz bir kez daha gözden geciriniz ! rastgele siz işinize geldiği için olmasın...
    ''velev ki'' demekle olmaz o iş. dosdoğrusu bu değil.
    bir odyo frekansı çok karmaşıktır. 1. 2. 3. dereceden harmonikleri ve oluşabilecek yüksek freknasları, osilasyonların oluşmama garantisi var mı? yoktur. sadece RF frekanslarla sınırlamak da neyin nesi? (0.20-0-30 tel kesitide az ince değil.) ünitesinde veya bobin olarak sınıflandırabileceğimiz telde THD başlamadan önce ki THD sınırıdır. THD artışından itibaren oluşan yüksek frekanslı harmonikler tel direncinin artmasına, elektronların merkezden değil tel kesiti dışından dışarı doğru akmaya çalışmasıdır. tel direncinin o frekansta artması ve skin effect-deri olayında ısınan emayenin yanmasıdır. deri olayı budur. siz rastgele yazmayınız. teoride açıklanmadığı için basit bir tiz ünitesinin yanması böyledir.

tabi yüksek güçle de tiz ünitesi bozulabilir o ayrı.. ben intiba ediğim görüşü yazdım. neden zorlandınız ki?? ki öyle.

NS777 de dikkatli dinlediğimde ıslık vari seslerde bu tizlerin yanabileceğine kanaat getirdim. tıpkı zorlamada yanan Pioneer SHV510 nun tizleri gibi.

ama doğruya kullanana hor kullanıyor, hatalı kullanıyor. onlar yakar. NS777, 555 kusursuz. siz böyle istiyorsanız olsun NS777 kullancıları nasıl bozdularsa kabahat onlarda ne diyellim... itiraz eden var mı?

Sayın the_cantan

Müzik enstrümanlarının çıkardıkları ana sesler 5000 hz'nin altındadır.
    https://store.donanimhaber.com/53/2c/70/532c702372af0d91c623ad30e69354b6.jpg
    Bu ana seslerin yanında her enstrümana karekterini veren minik armonikler olur, bunlarla birlikte 20000 hz'ye kadar bir skaladan bahsederiz. Bu mink armonikler ana sese göre çok düşük seviyededir.

Wikipedia'dan frekans/deri derinliği tablosuna bakarsak:
    https://store.donanimhaber.com/f7/d8/30/f7d83009a35209c1d4d809657f9037be.png
    Bakır ve alüminyum için 20000 hz'de deri derinliği 0.6 mm verilmiş. Bu deri derinliğini yuvarlak kesitli bir tel için düşünürsek bu telin yarıçapı olacaktır. Bu durumda, değil tweeter'larda kullanılan 0.2-0.3 çaplı tellerde, 1.2 mm telde dahi deri etkisinin olmadığı, kesitin tüm alanlarında eşit olarak akımın akabileceğini görebiliriz.
    Bu arada 100000 hz'de de durumun değişmediğini görüyoruz.

Tekrar yenileyeyim: deri etkisi mümkün olsa dahi bu ses bobini empedansının artmasına ve otomatik olarak sesin kısılmasına neden olacaktır.

Şunu da ekleyeyim, dünya gezegeni üzerinde hiçbir teknik jurnalde tweeter'ların skin effect nedeni ile yanabileceği konusunda bir veri yok.

Wharf 9.5 / 9.6 mı Yamaha 555 / 777 mi? Wharf 9.5 / 9.6 mı Yamaha 555 / 777 mi?

• the_cantan kullanıcısına yanıt
    Hocam bende NS555 kullanıcısıyım. Birkaç yıl önce pio 921 anfimde "tweeter test" adinda muzikleri deniyordum ses seviyesi yüksek ti ama max falan değildi müziğin bir yerinde tizlerin 2si birden yandı. Artik Crossover frekans mi kaçırdı yoksa anfi mi güçlü geldi bilemedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • center'da patlama sesi olur mu? konuşmalar vs oluyor genelde.
    special effect'ler genelde FL ve FR'de olmaz mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: feritergin

Hocam bende NS555 kullanıcısıyım. Birkaç yıl önce pio 921 anfimde "tweeter test" adinda muzikleri deniyordum ses seviyesi yüksek ti ama max falan değildi müziğin bir yerinde tizlerin 2si birden yandı. Artik Crossover frekans mi kaçırdı yoksa anfi mi güçlü geldi bilemedim.

@feritergin selam, filtrenin frekans kaçırması çok ilginç. sanki doğalgaz, borusu, su borusu sızdırmazlık esası gibi.

Sayın_ kursun,
    gayretleriniz hoş ancak belki de ben sorayım siz skin effect nedir biliyor musunuz? karşı çıkarsınız ona saygımız var ancak
    mevzumuzda bir müzik sinyalinin kopleks yapısından bahsederken sadece odyo frekansından mı bahsediyoruz? öneceden ve bugünde PC tabanlı ve/veya tüm müzik frekanslarını yapay olarak üretmek mümkün. konumuzlada ilgisi yok zaten. siz zannetmeyi
    [simage]http://imn ben dediğiniz gibi 100 kHz. frekans müzik kaydı var deyip 100 kHz. de malum durumlar gerçekleşir diyerek...
    İşin tuhafı ''skin efefct'' gibi bir durumun olduğunu ve bunu sizin koyduğunuz tablodan anlaşıldığıdır. sizzde biliyorsunzu konulan standartlara rağmen hala cihazlar bozulmakta, yanmakta, niyazi olmakta. bu hayatın her alanında geçerli bir kuraldır. aha bunu yap bir şey olmaz. millyonlarca üretimi olan bir şeyde mümkün mü??? hala bir etkisi yok bir şey olmaz demeye devam.

kendi tuhaf olan ise elektronikde imkansız diye bir şey yok demek tuhaftır.
    Odyo frekansında kompleks yapıyada ve AC sinyal formu gibidir. bol bol harmonik içerir. eğer sizin düşünceniz audio frekansı SAF, ARI kalıp halde sadece müzik aletleriinin sesini, sözlrin vs. birebir çıkması sözkonusu ise mümkün mü? bunun garantisini sormuştum.
    basit bir soru bir hoprlörün verimi nedir? ne kadarlık ses üretir gücü ne kadar üretir?
    Transducer audio ünitesinde veya bobin olarak sınıflandırabileceğimiz telde (voice coil, motor) THD başlamadan önce ki sınır amplinin max. güç sınırıdır. bu sınırdan bahsedilmesinin sebebi bir bozulmanın realitesidir. THD Total harmonik distorsiyon artışından itibaren oluşan yüksek frekanslı harmonikler ; kısaca audio sinyalinden bağımsız olarak linear çalışacak şekilde dizayn edilen bir cihazın giriş sinyalinin çıkış sinyaline oranda aynı formda sinyal yoksa bozuyor demektir. konumuzla alakası ne? şu. THD, IMD (Intermodulasyon Distorsiyon) sinyali bozan bozulmalarda tüm hatlarda tüm devrelerde göreceğiniz harmonik noise gürültü işaretleri vardır. AC ya da DC gürültüler, enerji nasil hatlarında, ekranlarda vb. bir yerlerde.
    uzatmayalım max. sese doğru genlik büyürken bozulmalarda başlarsa müzik sinyallinden AYRI oluşan X yüksek frekans harmonikler tel direncinin artmasına, elektronların girdap akımı yüzünden merkezden değil tel kesiti dışından dışarı doğru akmaya çalışmasıdır. tel direncinin(reaktans) o X frekansta artması ve skin effect-deri olayında o frekansa gösterilen çok çok daha fazla olması ısınan iletkenin yanmasıdır. teoride açıklanmadığı için basit bir tiz bobinin ünitesinin kısmı veya tam kısa devre yanması böyledir. bir hoparlör bobinin ısısını bilene 10 puan.
    resimde ki gibi empedans artışı. empedans artışında sadece basit tel olarak düşünmeyin. bir bobin olduğunu unutmayınız. kaldı ki neden tweeter diye sınırladınız ki? benim öyle bir imam mı var? dikkatli okumuyorsunuz sanırım. ne yazdık daha önce Voice Coil, bir bobin olarak sınıflandırğımız tel, bobinden bahsediyorum. yine unutulmasın ki zayıgf genlikli değil yüksek genliğe sahip bir güç durumundan bahsediyoruz.

şekilde görüleceği üzere skin effects durumu. illa yanacak diye kaide yok lakin bu mümkün. 10 khz. e başlayan ve 1 mhz. kadar yükselen grafik.
     Wharf 9.5 / 9.6 mı Yamaha 555 / 777 mi?

https://store.donanimhaber.com/bd/df/13/bddf13457d8b67bcb28ee47f1026073b.png

tel kesiti tıkla yüksek frekanslı akımı şiddetli freknasın çerçeveden akmaya çalışması.

google ya yazdım ilk 3 sonuçtan. skin effect için diyor ki
    '' But it can also affect the performance of high-fidelity sound equipment by causing attenuation in the treble range (the highest-pitched components of the audio).
    http://whatis.techtarget.com/definition/skin-effect
    diyor ki yüksek frekanslarda artan empedans ve reaktans ile tiz sesleri engelleyebilir. empedns daha da artarsa ne olacak sizce? ses çıkmayacak, çalışmayacak? ben inanmam öyle görmedim çünkü...
    rastgele basit bir daha yapınca çıktı. High Performance Audio Power Amplifiers
    Yazar Ben Duncan'ın kitabında 35. sayfa üstüne bakarsanız ''skin effect'' ''proximity effect'' etkisinden bahsetmekte...

TIKLA BEN DUNCAN HIGH PERFORMANCE AMPLIFIERS

olay basit bir tel ve üzerinde ki kaplama oranın ve tel yüzeyinden incecik ama eşit halde aktığının derdinde değilim...

bu arada gözüme çarptı yok desenizde 100khz de deri olayının oduğundan bahsetmekte...
    That high-frequency value (75 ohms) is called the "characteristic impedance" of the cable and will stay at 75 ohms (or whatever it was designed to be) out to much higher frequencies. If you compare the low frequency formula to the high-frequency formula, there is one huge difference.R (the resistance of the wire) is a major factor at low frequencies. But in the high frequency formula, there is no R, no resistance.What happened to the resistance?And the answer is "skin effect".As the frequencies got higher and higher, less and less of that conductor is being used, until, around 100 kHz, only the skin is actually carrying the signal.
    http://www.belden.com/blog/broadcastav/understanding-skin-effect-and-frequency.cfm

• crimsonrivers C kullanıcısına yanıt
    o filme göre değişir dostum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_cantan

quote:

Orijinalden alıntı: feritergin

@feritergin selam, filtrenin frekans kaçırması çok ilginç. sanki doğalgaz, borusu, su borusu sızdırmazlık esası gibi.

Sayın_ kursun,
    gayretleriniz hoş ancak belki de ben sorayım siz skin effect nedir biliyor musunuz? karşı çıkarsınız ona saygımız var ancak
    mevzumuzda bir müzik sinyalinin kopleks yapısından bahsederken sadece odyo frekansından mı bahsediyoruz? öneceden ve bugünde PC tabanlı ve/veya tüm müzik frekanslarını yapay olarak üretmek mümkün. konumuzlada ilgisi yok zaten. siz zannetmeyi
    [simage]http://imn ben dediğiniz gibi 100 kHz. frekans müzik kaydı var deyip 100 kHz. de malum durumlar gerçekleşir diyerek...
    İşin tuhafı ''skin efefct'' gibi bir durumun olduğunu ve bunu sizin koyduğunuz tablodan anlaşıldığıdır. sizzde biliyorsunzu konulan standartlara rağmen hala cihazlar bozulmakta, yanmakta, niyazi olmakta. bu hayatın her alanında geçerli bir kuraldır. aha bunu yap bir şey olmaz. millyonlarca üretimi olan bir şeyde mümkün mü??? hala bir etkisi yok bir şey olmaz demeye devam.

kendi tuhaf olan ise elektronikde imkansız diye bir şey yok demek tuhaftır.
    Odyo frekansında kompleks yapıyada ve AC sinyal formu gibidir. bol bol harmonik içerir. eğer sizin düşünceniz audio frekansı SAF, ARI kalıp halde sadece müzik aletleriinin sesini, sözlrin vs. birebir çıkması sözkonusu ise mümkün mü? bunun garantisini sormuştum.
    basit bir soru bir hoprlörün verimi nedir? ne kadarlık ses üretir gücü ne kadar üretir?
    Transducer audio ünitesinde veya bobin olarak sınıflandırabileceğimiz telde (voice coil, motor) THD başlamadan önce ki sınır amplinin max. güç sınırıdır. bu sınırdan bahsedilmesinin sebebi bir bozulmanın realitesidir. THD Total harmonik distorsiyon artışından itibaren oluşan yüksek frekanslı harmonikler ; kısaca audio sinyalinden bağımsız olarak linear çalışacak şekilde dizayn edilen bir cihazın giriş sinyalinin çıkış sinyaline oranda aynı formda sinyal yoksa bozuyor demektir. konumuzla alakası ne? şu. THD, IMD (Intermodulasyon Distorsiyon) sinyali bozan bozulmalarda tüm hatlarda tüm devrelerde göreceğiniz harmonik noise gürültü işaretleri vardır. AC ya da DC gürültüler, enerji nasil hatlarında, ekranlarda vb. bir yerlerde.
    uzatmayalım max. sese doğru genlik büyürken bozulmalarda başlarsa müzik sinyallinden AYRI oluşan X yüksek frekans harmonikler tel direncinin artmasına, elektronların girdap akımı yüzünden merkezden değil tel kesiti dışından dışarı doğru akmaya çalışmasıdır. tel direncinin(reaktans) o X frekansta artması ve skin effect-deri olayında o frekansa gösterilen çok çok daha fazla olması ısınan iletkenin yanmasıdır. teoride açıklanmadığı için basit bir tiz bobinin ünitesinin kısmı veya tam kısa devre yanması böyledir. bir hoparlör bobinin ısısını bilene 10 puan.
    resimde ki gibi empedans artışı. empedans artışında sadece basit tel olarak düşünmeyin. bir bobin olduğunu unutmayınız. kaldı ki neden tweeter diye sınırladınız ki? benim öyle bir imam mı var? dikkatli okumuyorsunuz sanırım. ne yazdık daha önce Voice Coil, bir bobin olarak sınıflandırğımız tel, bobinden bahsediyorum. yine unutulmasın ki zayıgf genlikli değil yüksek genliğe sahip bir güç durumundan bahsediyoruz.

şekilde görüleceği üzere skin effects durumu. illa yanacak diye kaide yok lakin bu mümkün. 10 khz. e başlayan ve 1 mhz. kadar yükselen grafik.

https://store.donanimhaber.com/bd/df/13/bddf13457d8b67bcb28ee47f1026073b.png

tel kesiti tıkla yüksek frekanslı akımı şiddetli freknasın çerçeveden akmaya çalışması.

google ya yazdım ilk 3 sonuçtan. skin effect için diyor ki
    '' But it can also affect the performance of high-fidelity sound equipment by causing attenuation in the treble range (the highest-pitched components of the audio).
    http://whatis.techtarget.com/definition/skin-effect
    diyor ki yüksek frekanslarda artan empedans ve reaktans ile tiz sesleri engelleyebilir. empedns daha da artarsa ne olacak sizce? ses çıkmayacak, çalışmayacak? ben inanmam öyle görmedim çünkü...
    rastgele basit bir daha yapınca çıktı. High Performance Audio Power Amplifiers
    Yazar Ben Duncan'ın kitabında 35. sayfa üstüne bakarsanız ''skin effect'' ''proximity effect'' etkisinden bahsetmekte...

TIKLA BEN DUNCAN HIGH PERFORMANCE AMPLIFIERS

olay basit bir tel ve üzerinde ki kaplama oranın ve tel yüzeyinden incecik ama eşit halde aktığının derdinde değilim...

bu arada gözüme çarptı yok desenizde 100khz de deri olayının oduğundan bahsetmekte...
    That high-frequency value (75 ohms) is called the "characteristic impedance" of the cable and will stay at 75 ohms (or whatever it was designed to be) out to much higher frequencies. If you compare the low frequency formula to the high-frequency formula, there is one huge difference.R (the resistance of the wire) is a major factor at low frequencies. But in the high frequency formula, there is no R, no resistance.What happened to the resistance?And the answer is "skin effect".As the frequencies got higher and higher, less and less of that conductor is being used, until, around 100 kHz, only the skin is actually carrying the signal.
    http://www.belden.com/blog/broadcastav/understanding-skin-effect-and-frequency.cfm

Sayın the_cantan

Elektronik müzik ile doğal ses enstrümanlarının sınırları dışında ses yaratmak mümkün.
    Ancak netice itibarı ile CD'lerin frekans üst sınırı 20 kHz, stereo FM'in 15 kHz. Amplifikatörlerin üst frekans sınırı 100 kHz'nin bir hayli altında.

Elektronik müzikte risk yaratan ultra yüksek frekanslar değil, bunların seviyeleri ve süreklilikleri...

Yazınızın bir yerinde hoparlörün veriminden bahsetmişsiniz, ardından clipping distorsiyonu tarif etmeye başlamışsınız...

Verdiğiniz grafik skin effect ile ilgili değil. Bu bir empedans/frekans grafiğidir.
    Frekans ile hoparlör empedansının yükselmesi ses bobininin reaktansı nedeniyle normaldir.
    Grafiğin yazı kısmında skin effect'ten de bahsetmesi de normal zira grafiği 1 mega-Hertz'e kadar uzatmış.
    Herhangi bir yazıda skin effect'den bahsedilebilir. Bu skin effect nedeni ile hoparlörün yanabileceği anlamına gelmez.

Verdiğiniz hiç bir kaynakta tweeter'ların skin effect nedeni ile yanabileceği belirtilmemiş.
    Tersine, verdiğiniz bütün kaynaklarda, benim daha önce belirttiğim gibi, ses seviyesinin düşmesine neden olabileceği belirtilmiş.
    "- empedns daha da artarsa ne olacak sizce? ses çıkmayacak, çalışmayacak? ben inanmam öyle görmedim çünkü...
    rastgele basit bir daha yapınca çıktı."

İnanmaya başlasanız iyi olur. Bunlar hayatın gerçekleri...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kursun_ -- 11 Ekim 2015; 20:48:11 >

• Merhaba,

Başlığı uzun süredir takip etsem de yazma fırsatı bulamamıştım. İmzamda belirtilen ekipmanlarla birlikte bende wharfedale 9.5 kullanıcısıyım. Bu hoparlörleri almadan önce Sn. Tamerege ve bir kaç arkadaşın markayla ilgili tüm yazılarını okudum ve okuduğum yazılarla uyuşan dürüst satıcıların önerisiyle aldım. Hoparlörlerle ilgili kendi görüşüm ise şu şekilde;

Öncelikle Wharfedale malzeme kalitesi ve fiyatıyla rakiplerine oranla bir adım önde bulunuyor. Örneğin 1000-1500 Tl ye temin edebileceğiniz diamond 9.5 yada 9.6 serisi, çok tercih edilen x markaların 2500-3000 Tl değerinde giriş seviyesi hoparlörleri ile aynı performansı verebilmektedir. Ancak diğer arkadaşlarında belirttiği gibi wharfedale nazlı bir hoparlördür. Şıkır şıkır akıcı kafa tırmalamayan tizler için avr konusunda nokta atışı yapmak gerekir. Mesela ben avr'yi pioneer vsx1224 alacak iken fiyat avantajından dolayı denon x2000 almıştım. Her ne kadar sinema performansından memnun olsam da bu ikiliyi yeni alacak arkadaşlara pek tavsiye etmem. Çoğu markayla barışık olduğu söylenen Pioneer daha iyi bir tercih olabilir. Zaten elinizdeki avr vsx520 imiş ve ileride de yükselteceğinizi belirtmişsiniz. Hoparlörlere dönecek olursak, diamond serisi wharfedalenin giriş seviyesinin iki tık üstü orta seviyede bir konumdadır. Yanlış hatırlamıyorsam, vardus-crystal-diamond-opus-jade şeklinde ilerliyor olması lazım. Bunların içinde imalatı bitmiş yada ülkemize gelmeyen seriler yada modeller olabilir. Örneğin 9.6nın sıfırı yok, 9.5 ise sıfırı var ancak nadir bulunuyor. İkinci el olarak ise tek tük de olsa piyasada mevcut. Kısacası wharfedale diamond serisi genel olarak kullanıcı memnuniyeti olan alınabilir güzel hoparlördür. Elinizdeki mevcut anfi ile 9.5, ileride büyütme planınız var ise 9.6 alınabilir. Bunların dışında alternatif olarak yamaha ns, heco victa prime ve magnat supreme serileri de değerlendirilebilir. Çok fazla kafa karışıklığı yaratacak ise diamond 9.5 yeterli gelecektir. Sinema ağırlıklı kullanacak iseniz tek tavsiyem center ve subwoofer'ı biraz paraya kıyıp ikinci el dahi olsa kaliteli bir marka alın derim.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: denizak84

Merhaba,

Başlığı uzun süredir takip etsem de yazma fırsatı bulamamıştım. İmzamda belirtilen ekipmanlarla birlikte bende wharfedale 9.5 kullanıcısıyım. Bu hoparlörleri almadan önce Sn. Tamerege ve bir kaç arkadaşın markayla ilgili tüm yazılarını okudum ve okuduğum yazılarla uyuşan dürüst satıcıların önerisiyle aldım. Hoparlörlerle ilgili kendi görüşüm ise şu şekilde;

Öncelikle Wharfedale malzeme kalitesi ve fiyatıyla rakiplerine oranla bir adım önde bulunuyor. Örneğin 1000-1500 Tl ye temin edebileceğiniz diamond 9.5 yada 9.6 serisi, çok tercih edilen x markaların 2500-3000 Tl değerinde giriş seviyesi hoparlörleri ile aynı performansı verebilmektedir. Ancak diğer arkadaşlarında belirttiği gibi wharfedale nazlı bir hoparlördür. Şıkır şıkır akıcı kafa tırmalamayan tizler için avr konusunda nokta atışı yapmak gerekir. Mesela ben avr'yi pioneer vsx1224 alacak iken fiyat avantajından dolayı denon x2000 almıştım. Her ne kadar sinema performansından memnun olsam da bu ikiliyi yeni alacak arkadaşlara pek tavsiye etmem. Çoğu markayla barışık olduğu söylenen Pioneer daha iyi bir tercih olabilir. Zaten elinizdeki avr vsx520 imiş ve ileride de yükselteceğinizi belirtmişsiniz. Hoparlörlere dönecek olursak, diamond serisi wharfedalenin giriş seviyesinin iki tık üstü orta seviyede bir konumdadır. Yanlış hatırlamıyorsam, vardus-crystal-diamond-opus-jade şeklinde ilerliyor olması lazım. Bunların içinde imalatı bitmiş yada ülkemize gelmeyen seriler yada modeller olabilir. Örneğin 9.6nın sıfırı yok, 9.5 ise sıfırı var ancak nadir bulunuyor. İkinci el olarak ise tek tük de olsa piyasada mevcut. Kısacası wharfedale diamond serisi genel olarak kullanıcı memnuniyeti olan alınabilir güzel hoparlördür. Elinizdeki mevcut anfi ile 9.5, ileride büyütme planınız var ise 9.6 alınabilir. Bunların dışında alternatif olarak yamaha ns, heco victa prime ve magnat supreme serileri de değerlendirilebilir. Çok fazla kafa karışıklığı yaratacak ise diamond 9.5 yeterli gelecektir. Sinema ağırlıklı kullanacak iseniz tek tavsiyem center ve subwoofer'ı biraz paraya kıyıp ikinci el dahi olsa kaliteli bir marka alın derim.

Saygılarımla...

Sıralama doğru. Tek fark Jade Opus 'un üstü değil yerine çıkmış bir seridir. Denon Wharf uyumu bence olmamış. Bugüne kadar da bu ikiliyi pek beğenmedim. Onun yerine yamaha veya Pioneer daha iyi olur.

• enerji78 kullanıcısına yanıt
    Wharfedale Denon uyumu konusunda haklısınız. Benimde avr seçimim Pioneer VSX1224 olacak iken fiyat avantajından dolayı Denon X2000 i aldım. Aslında alırken Diamond 9 serisine bağlı Denon 1312 ile demo yapma fırsatımda oldu ve satıcı arkadaş ikilinin kapalı çalacağı konusunda bilgilendirmişti. Memnun muyum derseniz dört dörtlük bir sistem değil ama sinema kısmında çok şikayetçi değilim. Avr seçimi Pio yada Wharf uyumlu başka bir marka olsa eminim daha iyi olurdu. Mevcut sistemim giriş seviyesinde olduğu için beklentim de çok yüksek değil. Tabi bunlar hep tecrübe kazandırıyor insana, işin sadece maddiyata bağlı olmadığı kesin. İstenilen verimi alabilmek için markaların uyumundan odanın akustiğine kullanılan kabloya hatta prize kadar çok faktör var. Bu işe yeni başlayanlarda hep aynı yargı oluşuyor, herhangi bir avr + hoparlör seti varsa iş tamam deniliyor. Sonra bir hevesle alınan sistem bağlandığında ilk zaman kulağa hoş gelen tını gidiyor ve sistemin eksiklikleri ortaya çıkmaya başlıyor. En azından fark edebilen insanlar için iş hobiye dönüşüyor. Sonrası malum kaşıntı evresi :)

Mevcut sistemle belli bir süre mutlu mesut (mecbur) devam edeceğiz :) Maddi manevi uygun şartlar oluştuğu zaman gönlümdeki sinema odasını yapana kadar lokal yada genel upgrade lere devam edeceğim

bir süre daha biriktirip yamaha 667 veya pio 930 alabilirim.
    ama hala 150W hoparlör seçimime karar veremedim.

2. el güzel bir wharfe 9.5 buldum. fakat tülündeki yırtık nedeni ile hanımı ikna edemedik :) açıkçası çok sıcak bir ses gelmedi, belki amfisinden dolayıdır...

hala FR hoparlöre karar veremedim...
  • Malum ikinci el sitesinde bir takim heco victa 702 var kule ihtiyacinizi Bir süre karsilar

• crimsonrivers C kullanıcısına yanıt
    Amfiden kaynaklı olabilir.
    Önündeki perdeyi yedek parça olarak Bursa CD Bank 'tan sorabilirsiniz. Ellerinde olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: denizak84

Wharfedale Denon uyumu konusunda haklısınız. Benimde avr seçimim Pioneer VSX1224 olacak iken fiyat avantajından dolayı Denon X2000 i aldım. Aslında alırken Diamond 9 serisine bağlı Denon 1312 ile demo yapma fırsatımda oldu ve satıcı arkadaş ikilinin kapalı çalacağı konusunda bilgilendirmişti. Memnun muyum derseniz dört dörtlük bir sistem değil ama sinema kısmında çok şikayetçi değilim. Avr seçimi Pio yada Wharf uyumlu başka bir marka olsa eminim daha iyi olurdu. Mevcut sistemim giriş seviyesinde olduğu için beklentim de çok yüksek değil. Tabi bunlar hep tecrübe kazandırıyor insana, işin sadece maddiyata bağlı olmadığı kesin. İstenilen verimi alabilmek için markaların uyumundan odanın akustiğine kullanılan kabloya hatta prize kadar çok faktör var. Bu işe yeni başlayanlarda hep aynı yargı oluşuyor, herhangi bir avr + hoparlör seti varsa iş tamam deniliyor. Sonra bir hevesle alınan sistem bağlandığında ilk zaman kulağa hoş gelen tını gidiyor ve sistemin eksiklikleri ortaya çıkmaya başlıyor. En azından fark edebilen insanlar için iş hobiye dönüşüyor. Sonrası malum kaşıntı evresi :)

Mevcut sistemle belli bir süre mutlu mesut (mecbur) devam edeceğiz :) Maddi manevi uygun şartlar oluştuğu zaman gönlümdeki sinema odasını yapana kadar lokal yada genel upgrade lere devam edeceğim

sevgili kardeşim denon wharf ikilisini nasıl olduda aldın, bu ikili ile alakalı çok yerde uyumsuz olduğuna dair
    bende dahil pek çok kullanıcı yazısı okumuş olmalıydın aslında.ben daha bugüne kadar denonla wharf kullanıp
    (özellikle diamond serisi) memnun olan görmedim,zaten dinleyince hop ü çöpe atasın gelir.denon alacaksan
    dali,monitor audio,klipsch, v.s. alınır ama wharf alınmaz

• Sn tamerege,

Bir önceki sistemim Sony HTDDWG800 idi. Bu sistemi kullananlar bilirler, sub harici hiç bir kabinden bas sesi alamazsınız. Hatta stereo da dahi 2.0 değil 2.1 olarak çalar. Bu sistemi 4 yıl kadar dinledikten sonra bir anlık gaz ile çok kısa aralıklarla şu anki mevcut sistemi kurdum. Aceleci hamlelerim yüzünden birden yüklenince ekonomik şartlardan dolayı böyle bir kombinasyon ortaya çıktı. Aslına bakarsanız eşleştirmeler uyumlu cihazlar ile yapılsa her biri kendi sınıfında başarılı f/p ürünleri. Yukarıda da belirttiğim gibi bir müddet bekledikten sonra sistem iyileştirmesi yapacağım. Öncelikli olarak avr yi sıfır yada temiz ikinci el LX serisi bir Pio ile değiştirmeyi düşünüyorum. Uyumlu başka bir marka da olabilir ancak Pionun yeri başkadır bende. ( Biraz nostaljik olacak oto serilerinden efsane 8600, 303, gmx924, 6985, 2090, 2150, 6990, ... vs ile sevdim ben pio yu. Hatırlayanlar hangisinin ne olduğunu watt ına kadar iyi bilir. ) Devamında zamanla center ve sub ile devam edeceğim. Nihai haline gelmesi zaman alacak ancak şartlar doğrultusunda biraz sabırlı davranmak gerekiyor

• denizak84 kullanıcısına yanıt
    Sabır, çoğu zaman gösteremediğimiz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    adam da wharfedale'i denon ile sürüyordu.

belki de 9.5'lerin sesi bana bu yüzden perdeli geldi...
  • selamlar tekrardan herkese,

hanım'ın tüldeki yırtıktan dolayı istemediği için ikinci el 9.5'u alamadığımdan beri, ikinci elden biraz uzaklaştım.. sıfır almaya karar verdik.

FR'lar için max 2000-2500 bandına kadar ne önerirsiniz?

diamond 9.5'ları sıfır bulmak zor. internetten bir iki yerden buldum fakat içime sinmedi. zaten devam eden bir ürün değil. ama yine de aşağıya yazacaklarımın hepsinden iyidir derseniz söz, düşüneceğim...

ileride almayı düşündüğüm (1 seneye kadar) amfiye de ufaktan karar verdim. vsx930 alacağım gibi..

Monitor Referance 6 -> 2300 TL civarı (6 ohm 150W, hem şu anki amfime hem de 930'a uyar gibi)
    NS-555 -> 1400 TL (kimi çok açık güzel çalıyor diyor, kimi teneke :))
    Dali Zensor -> 2400 TL (hiçbir fikrim yok, review okumadım..)
    Klipsch RF 52 -> 2800 TL (full range değil sanki, 2 mid-bass 1 tweeter var. midlerde sorun yaşamayayım?)
    JBL 270 -> 2000 tl civarında sanırım ama bu hoparlörün bir şeyini sevmedim, neyini bilmiyorum...

Şunu söyleyeyim, hiçbirini dinlemedim. Fikrim yok, sadece okuyorum. Lütfen "dinle önce al" demeyin, ben de biliyorum dinlemeyi fakat bunları dinleyecek veya hepsinin yan yana olduğu yer bulmak zor. istanbulda da oturmuyorum :) en azından 1 veya 2 seçeneğe düşürürsem onları dinlemeye gider ona göre alırım

yardımlarınız taktir edilecektir !

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.